EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Partnerji

ŠPANIJA

INDICO

indigoINDICO (Instituto Internacional Innovacion, Conocimiento y Competencias) 

je mednarodna agencija, ki se ukvarja z znanjem in inovacijami na področju poklicnega usposabljanja posameznikov in podjetij. Je neprofitna organizacija, ki se ukvarja s projektnim managementom, prenosom rezultatov projektov in njihovo implementacijo v projekte, ki spodbujajo razvoj inovativnih znanj, pri tem si pomaga z novimi tehnološkimi aplikacijami.

Indico sodeluje z regionalnimi inštitucijami in z zavodom za zaposlovanje kot ponudnik različnih usposabljanj. Cilji organizacije so omogočanje in promoviranje inovativnih in kreativnih projektov v različnih sektorjih, izboljšanje posameznikovih veščin in kompetenc ter promocija realne in virtualne mobilnosti, organizacija mednarodnih srečanj. INDICO prav tako ponuja številne tečaje (preko spleta in kombinirane) iz različnih poklicnih področij na ravni univerzitetnih tečajev za posamezne skupine in podjetja in Excelleny cycles.
Virtualna učilnica predstavlja inovativno metodo učenja, pri katerem večino predavanj vodi tutor.

INDICO sodeluje v evropskih izobraževalnih projektih od leta 2009. Fokus večine teh mednarodnih izkušenj je usmerjen na področje didaktičnih inovacij v materialih in metodologijah ter na vodilne tvegane tehnične inovacije.

INDICO bo koordiniral glavno implementacijo projektnega načrta. Njegova naloga bo, da vzpostavi jasno ekspozicijo načinov in pravil, po katerih bo potekala komunikacija in upoštevanje zastavljenih ciljev ter zagotavljanje končnih izsledkov in rezultatov projekta. deliverables.
Promovirali bodo debato kot vir znanja in idej za izboljšanje rezultatov projekta.

KONTAKTNI PODATKI
INTERNATIONAL INSTITUTE FOR THE DEVELOPMENT OF INNOVATION, KNOWLEDGE AND COMPETENCES (INDICO)
c/ Jose Echegaray 12 local
50010 ZARAGOZA (Spain)
www.indico.info
tel 0034 976 230022
e-mail: info(a)indico.info

 UUNIVERZA V ZARAGOZI (UNIZAR)

unizar

Se nahaja v španski avtonomni skupnosti Aragoniji, v mestu Zaragoza (700000 prebivalcev), ki je glavno mesto regije. Zaragoza, šesto največje mesto v Španiji, se nahaja na stičišču dveh nevralgičnih osi v severno-vzhodnem delu Španije, 300 km oddaljena od Madrida, Barcelone, Valencie, Bilbaoa in Tolousa v Franciji. 

Posebnost Univerze je, da je razpršena po petih različnih aragonskih mestih, saj ji to omogoča njen statut. UNIZAR se ponaša z večstoletno tradicijo, je ena najstarejših Univerz v Španiji (ustanovljena leta 1542) in obenem ena najbolj aktivnih:
- več kot 34 000 študentov obiskuje 80 različnih programov na prvi stopnji študija, 31 je podiplomskih programov, 88 doktorskih in 104 specializacij. Učni programi in raziskovalne skupine so del Univerze že vrsto let in so naša najboljša referenca.
Univerza v Zaragozi je središče tehnoloških inovacij v dolini reke Ebro, uživa velik ugled tako med španskimi kot med evropskimi univerzami, s katerimi sodeluje.
Na Fakulteti za delo in družboslovje, ki je neposredno vpletena v projekt 100Mirrors, in je del ''Kampusa S. Francisco'' v Zaragozi, se na prvi stopnji študija izvaja tudi študij delovnih razmerij in človeških virov, na drugi stopnji pa Sociologija spola.

KONTAKTNI PODATKI:

Facultad de Ciencias Sociales y del Trabajo
C/ Violante de Hungría, 23
50009- Zaragoza
Link: https://sociales.unizar.es/
email: pvicente(a)unizar.es / montalvo(a)unizar.es


Universidad de Zaragoza
Pedro Cerbuna,12
50009 Zaragoza - España
Tel: 976 76 10 00
Link: http://www.unizar.es/

 

GRČIJA

edraEDRA

je NVO – Družbeno odgovorna organizacija (Social Cooperative Organization), ki se osredotoča na emocionalno in praktično pomoč na področju socialnega varstva in socialnega gospodarstva (social economy). Ima certifikat po ISO 9001:2008 in je registrirana pri organizaciji
National Organizations Registrar for Voluntarism. Je zelo aktivna organizacija, ki se povezuje z mnogimi podobnimi državnimi telesi, da bi opozarjala na prisotnost ranljivih skupin in jim nudila pomoč (posameznikom, odraslim in otrokom, ženskam, starejšim itd.). Z različnimi dejavnostmi želi pomagati ranljivim skupinam, med katerimi so zanje najpomembnejši duševno bolni in otroci. EDRA vodi pet psiho-socialnih rehabilitacijskih centrov za odrasle s težkimi kognitivnimi oškodovanostmi in sekundarnimi duševnimi motnjami, ter trinajst psiho-izobraževalnih centrov (svetovalnih centrov) za otroke z motnjami v učenju. Center za socialno gospodarstvo – oddelek za podjetništvo & zaposlitveno pomoč (EDRA’s Centre of Social Economy – Entrepreneurship & Employment Support Department), ki ga vodi EDRA, želi skozi organizacijo projektov in promoviranjem podjetniške kulture ustvariti nove zaposlitvene možnosti in nova delovna mesta. Ustvarjanje novih gospodarskih aktivnosti je v popolnem sozvočju z družbeno solidarnostjo in se kaže v dejanski vključenosti skupin ljudi, ki so še posebej občutljivi na krivice in diskriminacijo pri zaposlovanju – še posebej zaradi njihovega socialnega, rasnega, spolnega in zdravstvenega statusa; kar pogosto pomeni IZKLJUČENOST za enake možnosti pri pridobivanju dostojne zaposlitve.

KONTAKTNI PODATKI

EDRA – SOCIAL COOPERATIVES ACTIVITIES FOR VULNERABLE PEOPLE
Maria Kerasoglou – President
Headquarters
14 Dilou str, 121 34 Peristeri, Athens - Greece
Tel: +30 210-5913826
Fax: +30210-5762861
Email: mkerasoglou(a)yahoo.gr
info(a)edra-coop.gr

www.edra-coop.gr

ČEŠKA

bpw

Mednarodno združenje poslovnih žensk (BPW International) je bilo ustanovljeno leta 1930 in velja za eno najbolj vplivnih mednarodnih omrežij poslovnih žensk v 95 državah na petih kontinentih. Gre za nevladno organizacijo (NVO), ki ima status svetovalke pri Združenih narodih, znotraj urada za ekonomske in socialne zadeve (ECOSOC).
Glavni cilj BPW je razvoj poklicnega, poslovnega in vodstvenega položaja žensk na vseh nivojih s pomočjo zagovorništva, mrež mentorstva, učenja novih veščin in programov za ekonomsko opolnomočenje po celem svetu.
Ženske so spodbujene, da prevzemajo poklicne odgovornosti na vseh nivojih ekonomije, politike in družbe, misliti in delovati na lokalni, državni in mednarodni ravni. Prav tako se spodbuja ženske, da se angažirajo v lobiranju, mentorstvu in mreženju, da se posvečajo vseživljenjskemu učenju in medkulturnem prijateljstvu.
Lokalna organizacija na Češkem vodi dva BPW kluba (v Roztoky u Prahy in v Jeseníky). Največji tovrstni praznik, ki ga organizirajo na Češkem je ''Dan za enakopravnost plač'' (www.equalpayday.cz),

ki ima tradicijo po vsej Evropi. Ta dogodek izpostavlja plačna nesorazmerja med moškimi in ženskami in nagovarja tako managerje, poslovni svet, kot širšo javnost.

Za več informacij obiščite bpwcr.cz (češka verzija) ali www.bpw-international.org

Kontakt:

Ms Lenka Stastna
lenka.stastna(a)bpwcr.cz
www.bpwcr.cz

SLOVENIJA

 KADIS

kadis

Kadis d.o.o. je kadrovsko svetovalno podjetje, ki na trgu uspešno deluje že od leta 1992. Kljub krizi se lahko pohvalimo z rastjo tudi v zadnjih letih, kar pripisujemo svoji usmerjenosti v kvaliteto vsega, kar počnemo, v kombinaciji s konkurenčnimi cenami. Stalno poglabljamo in dodatno razvijamo svoje storitve. Kljub temu, da smo slovensko podjetje, pa preko številnih mednarodnih projektov uspešno že zadnjih 10 let črpamo znanja in izkušnje iz tujine.

Podpiramo organizacije v vseh kadrovskih procesih in projektih – kot svetovalci, izvajalci oz. predavatelji. Naša glvna področja dela so:
HRM storitve:iskanje in selekcija kadrov, ugotavljanje kompetenc in veščin posameznikov (kandidatov ali zaposlenih) – psihološka testiranja, ocenjevalni centri, preverjanje znanj, 360-stopinjske ocene, ugotavljanje veščin vodij z vprašalnikom Perspectives 360 …
razvoj veščin in potencialov: individualni coaching, skupinski coaching, delavnice (različne teme mehkih veščin – komunikacija, konflikti, timsko delo …), razvoj veščin kadrovikov in/ali vodij, team building programi, kompetenčni profili in modeli, pravno kadrovsko svetovanje.

 

Kontakt

Kadis, d. o. o.
Koprska ulica 72
1000 Ljubljana
www.kadis.si
Maja Rotar, maja(a)kadis.si

Tel: +386 1 200 81 80

 

 

 

 

 

 

 

NIZOZEMSKA

 DOORPAKKERS

doorkDoorpakkers - Za podjetnike z vztrajnostjo – je skupina samozaposlenih svetovalcev, trenerjev, coachev, ki se ukvarjajo s podjetništvom v večinoma kreativnih poklicih. Glavna področja poznavanja so organizacija (internetni) marketing, finance, osebni in poklicni razvoj ter dobro počutje. Na naši spletni strani http://www.doorpakkers.nl boste našli različna orodja, ki jih lahko uporabite za vašo osebno rast in rast vašega podjetja. V čast nam je, da lahko sodelujemo v projektu 100Mirrors Extended. Sledite nam lahko na  http://www.doorpakkers.nl/Things2share.html

 

 Kontakt:

Ms Dorrit Wajer
info(a)doorpakkers.nl
www.doorpakkers.nl

 

 

 

 

 

 

 

AVSTRIJA

E.N.T.E.R.

enterE.N.T.E.R. (www.enter-network.eu)je evropska mreža, ki podpira diseminacijo in izkoriščanje evropsko financiranih projektov na evropskem nivoju. Osredotoča se na razvoj diseminacijskih strategij in strategij za najboljši izkoristek in rabo rezultatov različnih projetkov (exploitation) ter ustvarja širok nabor diseminacijskega materiala, ki pokrije individualne potrebe nekega projekta. E.N.T.E.R. ima veliko izkušenj na področju organizacije dogodkov in promocijskih kampanj.

 

 

 

Kontakt:
European Network for Transfer and Exploitation of EU Project Results
Ms. Nina Reiter
nina.reiter(a)enter-network.eu

www.enter-network.eu

 

 

 

 

ITALIJA

LUMSA

lumsaLUMSA (Libera Università Maria Ss. Assunta) je zasebna italijanska katoliška univerza, ustanovljena leta 1939 kot Istituto Superiore di Magistero “Maria Ss. Assunta”. Lumsa je priznana univerza in je avtonomna na področju akademskih, administrativnih zadev kot tudi pri oblikovanju lastne politike delovanja. 

Njene diplomske listine in nazivi, ki jih podeljuje, so enakovredni listinam in nazivom javnih univerz. Leta 1939 so v italijansko Ustavo zapisali temeljne principe kulturnega pluralizma, akademske svobode in institucionalne avtonomije, ki so navdihnili Luigia Tincanija, da je ustanovil visoko šolo, ki si je prizadevala za pridobivanje novega znanja in razširjanje resnice. Leta 2011 je Univerza doživela nekaj organizacijskih sprememb in odprli so se novi oddelki.

LUMSO sestavljajo štirje oddelki, ki so zadolženi za izobraževanje in raziskovanje. Vsak oddelek nudi predavanja na različni stopnji: Oddelek za pravo (Rim), Oddelek za pravo (Palermo), Oddelek za ekonomijo, politične znanosti in moderne jezike, Oddelek za humanistične študije. LUMSA se zavzema za: promocijo znanstvenega raziskovanja in študija, ki bi pripomoglo k izboljšanju javnega dobrega; omogočiti mladim, da dosežejo tiste kompetence, ki jim bodo pomagale pri njihovih prihodnjih poklicih in pri njihovi družbeni odgovornosti, zagotavljanje finančne pomoči v obliki plačevanja šolnin in omogočanje črpanja sredstev za raziskovanje za študente, ki si so se znašli v specifični situaciji.

Kontakt:

LUMSA—Libera Università Maria Ss. Assunta (IT)
Ms Paula Benevene
pbenevene(a)tiscali.it
www.lumsa.it

 

 

Recent blog posts

 • Entrega de Premios ADEA: Alicia Asín, Premio ADEA a la directiva más destacada de 2016 +

  La séptima edición de la Convención ADEA sirvió Read More
 • ROSA PLANTAGENET-WHITE +

  Doctora en medicina y gerontóloga. Diputada en las Read More
 • CLARA ARPA +

  Consejera Delegada de la empresa Equipos Móviles de Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave