EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Priročnik “Osredotočite se na svojo prihodnost”

tips

Kot zaposleni na področju izobraževanja želite vaše slušatelje opremiti z znanjem in veščinami na različnih področjih. Pri tem se pojavljata dve glavni didaktični vprašanji: 

kako lahko kot zaposleni na področju izobraževanja (učitelj, predavatej, karierni svetovalec) pomagate svojim učencem/študentom/slušateljem, da pridobijo veščine, ki so potrebne v 21 stoletju (fleksibilnost, odgovornost, proaktivnost, kreativnost, logično mišljenje, čustvena inteligenca, medkulturne komepetence, podjetništvo)? Imate dovolj konkretnih pripomočkov in sredstev, da lahko pri svojih slušateljih to razvijate? 

imate na razpolago zadovoljivo gradivo, za spodbujanje ženske populacije k še večji aktivaciji na trgu dela in prevzemanju pobude za voditeljstvo ali podjetništvo?

Kot predavatej ali karierni svetovalec morate velikokrat iskati aktualno gradivo, študije primerov, ordja, pripomočke, ki jih lahko uporabljate pri vaših predavanjih ali svetovanjih, kar ni vedno lahko. Gradivo je pogostokrat zastarelo, preveč razdrobljeno, ni priomerno za določene skupine.

Sedaj imate možnost pri vašem delu uporabiti največjo zbirko dobrih praks žensk, ki so vodje ali uspešne podjetnice.

 

V projektu 100Mirrors Extended smo zbrali 200 zgodb uspešnih žensk, ki prihajajo iz 10 evropskih držav. Uporabili smo videoposnetke, kjer ženske predstavljajo svojo zgodbo o uspehu (vsi videi so podnaslovljeni v angleškem jeziku). Na kratko predstavijo, kako jih je njihova volja in vztrajnost popeljala do dosežkov, kaj vse so prestale na tej poti in kakšne nasvete imajo za mlade ženske. Prav tako smo videom dodali tudi portrete uspešnih žensk (v osmih evropskih jezikih), kjer je v pisani obliki predstavljen kratek življenjepis posnetih žensk. Na takšen način lahko izbirate med 200 dobrimi praksami, ki jih lahko uporabite pri predavanjih oz. še bolje, pustite vašim študentom možnost, da sami raziščejo in poiščejo primere dobrih praks, ki so jim najbolj pisani na kožo. 

Širok spekter uspešnih žensk, je z nami delil svoje izkušnje. Pri projektu so sodelovale tako ženske, ki delajo na top managerskih pozicijah, kot tudi uspešne podjetnice, vodje projektov, samozaposlene ipd., ki so lahko dober vzgled mladim ženskam in s katerimi zgodbami se lahko poistovetijo mlade ženske na svoji karierni poti. Naša »ogledala« oz. uspešne ženske želijo navdušiti in motivirati mlado generacijo žensk ter jih spodbuditi, da vstopijo tudi v bolj atipične branže, kjer ženske niso tako zelo pogosto zastopane in s tem pripomorejo k razbijanju ti. steklenega stropa

Namen:  Zbirko lahko uporabljate učitelji/predavatelji/karierni svetovalci pri svojem delo, ko hočete spodbuditi tudi žensko populacijo, k večji aktivaciji na trgu dela in jim predstaviti dobre prakse žensk, ki jim je to uspelo. Uporabite lahko tudi metodo študije primerov posnetih videov, kar lahko vpliva na bolj dinamično učno okolje in saj si pri takšnem načinu dela udeleženci bolj zapomnijo vsebino. Ženskim udeleženkam bodo video materiali koristili, saj bodo lahko dobile kakšno idejo ali nasvet kako narediti prvi korak proti svojem kariernem cilju. 

Priročnik v PDF obliki si lahko prenesete na svoj računalnik, lahko ga natisnete ali kopirate zanimive strani. 

Prosimo, da delite svoj odziv na naši 100Mirrors Facebook strain

 

Find women portraits by teaching topic:

Razvijati svojo idejo in graditi svoj posel Ženske v moškem svetu
Razvoj kariere Ravnovesje med delom in zasebnim življenjem
Načini razvoja kariere Nam mentorstvo lahko pomaga?
Ženske kot vodje Moč povezovanja in mreženja
 

 

Download the Manual "Focus on your Future" (Draft version EN)

 

 

 

 

 

 

 

Več iz te kategorije: « By Sector

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave