EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Carla Nicolas Martinez

Vodi podjetje, ki obuja danes že skoraj izumrlo obrt ročnega tiskanja knjig

About me


IME IN PRIIMEK: Carla Nicolas Martinez

DRŽAVA: Španija

MESTO: Zaragoza

NACIONALNOST: Španka

IZOBRAZBA: Tehnik za graviranje in tiskarske tehnike

SEKTOR: Industrija, storitve, kultura

DELOVNO MESTO: Direktorica podjetja

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: El Calotipo

 

My Background and Career

Svojo profesionalno pot sem začela v kovinarski industriji, specializirala sem se za vlivanje mikro in mehkih struktur. Nato sem nadaljevala na področju telekomunikacije, v podjetju, ki se je ukvarjalo z optičnimi vlakni. Bila sem edina ženska v tem podjetju. Po šestih letih dela v tem podjetju, sem se odločila, da se ponovno posvetim študiju. Dokončala sem študij na Šoli za umetnost v Zaragozi, smer graverstvo in tiskanje. Od tam naprej me je pot vodila do najboljših centrov za grafično oblikovanje, tako domačih kot tujih. Vse nabrane izkušnje in veščine sem leta 2011 usmerila v svoj podjetniški projekt ''El Calotipo Printing Studio''  v San Pablu v Zaragozi.  Podjetje ponuja delavnice, ki obujajo danes že skoraj izumrle obrti ročnega tiskanja knjig, procesa, ki je imel dolgoletno tradicijo na tem področju Španije. Moj projekt je samo v nekaj mesecih postal razširjen tudi mednarodno, imamo veliko tujih naročnikov, zato trenutno delamo na tem, da bi projekt razširili tudi v tujino s pomočjo spletnega kanala in  se povezali s podobnimi projekti in grafičnimi delavnicami v ZDA. Moram še poudariti, da prav zaradi tega projekta obujamo tudi sosesko San Pabla, ki je še do pred kratkim bila najmanj poseljeno območje Zaragoze.

My Experience

Ekonomski problemi: Začetki ustanavljanja podjetja oz. delavnici so bili težki, saj je bila na začetku potrebna finančna investicija, kar pa v času ekonomske nestabilnosti, ni bilo lahko.

Osebni problemi: Težave s hrbtenico, ki so bile posledica dolgoletnih fizičnih naporov na delu, in stresa, zaradi vzpostavljanja mojega podjetja.
Ključ do uspeha: pri premagovanja različnih ovir v življenju mi je najbolj pomagala podpora družine. Prav tako je bilo pomembno izobraževanje in treningi, moja osebnost. Ne smem pozabiti tudi vseh poslovnih vezi, ki sem jih razvila in spletla skozi čas.

Moj vzor, navdih: Brez dvoma lahko rečem, da je to bila Silvia Pagliana, argentinska graverka in mentorica. Da sem se opogumila za svoje podjetje je bilo ključno tudi moje bivanje v ZDA ter druženje s podjetnicami in umetniki.

 

 

My Skills

Kompetence: enostavno se naučim novih konceptov in uporabljam novo znanje pri svojem delu. Poleg tega se enostavno in hitro prilagodim novim spremembam. Rada poslušam in sem pozorna na probleme drugih ljudi, v mojem primeru, na dve osebi, s katerima delam, in mislim, da delim in posredujem informacije. Rada sodelujem z drugimi ljudmi in rada imam timsko delo; zato mislim, da je osebni razvoj skozi delo zelo pomemben, saj vam pomaga, da se razvijete kot oseba. Rada se pogajam tako, da so na koncu vsi zadovoljni, in če obstaja problem, ga poskušam rešiti v najkrajšem možnem času. Mislim, da je zelo pomembno, da določite svoje cilje.

Lastnosti: Osebno menim, da sem zelo aktivna, zgovorna, in optimistična oseba. Sem ambiciozna, tvegam, sem vztrajna in predvsem sem samozavestna, kar mi zelo pomaga pri mojem delu. Rada nenehno inoviram, pri svojem delu sem precej ustvarjalna. Čeprav sem zelo napredna in odprta oseba, sem tudi samokritična pri svojem delu. Kljub temu, da sem zelo neodvisna ženska, rada delam v timu.

 

 

Hints & Tips

Moj osebni nasvet vsem ženskam, ki razmišljajo o ustanavljanju podjetja, je bodite vztrajne. Če želite uresničiti svojo idejo, se morate boriti za tisto, kar želite doseči, in nikoli ne smete obupati. Vztrajno delo in napor bosta slej ko prej poplačala vso požrtvovalnost, kakor tudi čas in denar, ki ste ga vložile v to. Vredno je truda. Čeprav je dobro, da dobite pomoč in nasvete od ljudi okoli sebe, nikoli ne pustite, da bi vas črnoglede misli odvrnile od cilja. Če ne tvegaš, ne moreš zmagati. Da bi uspeli, morate biti optimistični in vse se bo dobro izšlo. Ne smete se prepustiti strahu, saj je le ovira. Oviram pa se moramo izogibati in iti naprej. Borite se za to, kar si želite, in vedno imejte v mislih, da želite uresničiti svojo zamisel. Niti zdravstvene težave, ki sem jih imela, me niso ustavile pri izvajanju moje delavnice, ker verjamem v svoje delo. Borim se, da bi ohranila razvoj, ter tako dosegam uspehe.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave