EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

María Helena de Felipe Lehtonen

Edina španska predstavnica v Evropski komisiji za enakost spolov in položaj žensk v politiki in gospodarstvu.

About me


IME IN PRIIMEK: Maria Elena de Felipe Lehtonen

DRŽAVA: Španija

MESTO: Barcelona

NACIONALNOST: Špansko-finska

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba (delovno pravo)

SEKTOR: Pravni sektor

DELOVNO MESTO: So-ustanoviteljica in partnerica

SPLETNI NASLOV ORGANIZACIJEFES Business Consulting sl

 

My Background and Career

Po diplomi iz organizacijskega delovnega prava sem delala kot odvetnica za socialno varnost na različnih delovnih sodiščih po Španiji. Leta 1991 sem postala ustanovna partnerica FES CONSULTING Empresarial, S.L., in leta 2011 sem bila soustanoviteljica prvega svetovalnega podjetja za spole, delala sem tudi kot svetovalka in mediatorka na katalonskem delovnem sodišču (2011). 8 let sem bila predsednica katalonskega združenja podjetnic ACEE, in od leta 2010 sem sopredsedujoča v upravnem odboru.
Sem tudi ustanovna predsednica Zveze društev katalonskih podjetij FAEC (v letu 2004), in podpredsednica Federacije za mala in srednje velika podjetja FEPIME v Kataloniji (od leta 2011). V letih 2010 do 2012 sem bila blagajničarka v Združenju za podjetniška vlaganja v Sredozemlje ANIMA.
Leta 2002 sem ustanovila Združenje zvez in združenj v Sredozemlju AFAEMME, postala predsednica te organizacije, katere člani so iz 40 podjetniških združenj iz 21 sredozemskih držav.
Kot strokovnjakinja za podjetniška vprašanja, povezana s spolom, sem bila pionirka v tolmačenju sklepov podjetniškega projekta o spolih v Evropskem parlamentu leta 2006.
Od leta 2008 sem edina španska predstavnica v Evropski komisiji za enakost spolov in položaj žensk v politiki in gospodarstvu.

 

My Experience

Težko je bilo usklajevati družino in delo, saj sem imela srce in glavo na dveh mestih hkrati. Moji starši so bili tisti, ki so podprli to novo podjetniško iniciativo, saj nihče v mojem okolju ni delal na področju prava ali podjetništva.

 

My Skills

Kompetence: Menim, da sem podjetniškega duha.

Lastnosti: hitro se učim in zlahka uporabljam nova znanja, preprosto izmenjujem in zagotavljam informacije. Pri delu rada sodelujem z drugimi ljudmi, in menim, da sem dobra mediatorka, če pride do težav.
Nimam težav pri sprejemanju odločitev ali pri delu z ekipo. Menim, da sem neodvisna, vztrajna, inovativna in zaupljiva. Poleg tega mislim, da so ažurnost, sposobnost sinteze in dobra organiziranost nekatere od mojih boljših lastnosti.

 

Hints & Tips

Njen moto: Morate imeti jasne cilje in biti zelo vztrajni. Zelo pomembno je, da ohranjate upanje živo in ustrezno organizirate svoj čas.

Njen srečen rek je: Uspeh je potovanje, ne cilj.

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave