EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Rosanna Ventrella

Je podjetnica, ki ljubi umetnost in lepoto

 

O meni


IME IN PRIIMEK: Rosanna Ventrella

DRŽAVA: Italija

MESTO: Torino

NACIONALNOST:  Italijanka

IZOBRAZBA:Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Zdravje, raziskave, znanost, tehnologija

DELOVNO MESTO: Direktorica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: SYK-Tek

Moj življenjepis

Da bi lahko plačevala svoj študij, sem začela delati kot telemarketer, kar me je pozneje vodilo do dela za pomembna italijanska in tuja podjetja. Leta 2007 sem se odločila za "velik skok" in trenutno sem izvršna direktorica štirih družb. Sem tudi član AIDDA (Associazione Imprenditrici e Donne Dirigenti d'Azienda / italijansko združenje podjetnic in ženskih poslovodij), pomembnega omrežja, ki krepi in ohranja trg dela za ženske. Od leta 2015 sem članica ženskega občinskega sveta v Torinu.

 

 

Moje izkušnje

V svoji karieri sem naletela na nekaj ovir, ki so bile pogosto povezane z dejstvom, da sem ženska.
Ko sem delala kot poslovodja ali vodja prodaje, pogosto nisem bila enako verodostojna kot moji kolegi, samo zato, ker nisem nosila kravate. Ko sem postala podjetnica, je bilo še težje.
Leta 2007 sem kupila podjetje, ki ga je vrsto let vodil moški in tudi zaposleni so bili v glavnem moški. Na začetku sem se soočala z določenim odporom zaposlenih. Niso me prepoznali kot vodjo. Na prvi božični večerji z zaposlenimi, sem prinesla s seboj kravato in jim rekla: "Če tole pogrešate, mi ni problem jo nositi!"
Od takrat sem, zahvaljujoč moji vztrajnosti in potrpežljivosti, sprejela svoj stil vodenja, ki je drugačen kot tisti od prejšnjega lastnika.

 

 

Moje veščine

Moje veščine so zelo raznolike, saj imam izkušnje iz širokega nabora projektov v različnih tržnih sektorjih. Vendar pa je moja največja spretnost sposobnost, da znam vedno znova zgraditi lastno identiteto in se naučiti nekaj novega.

 

Namigi & Nasveti

Moj nasvet je, da ohranite močne vrednote, kot so poštenost in transparentnost, medtem ko istočasno izboljšujete sami sebe. V svojem prostem času se posvečam socialnemu sektorju (sem v direktivi sveta nevladne organizacije Dragonette Torino), golfu in fotografiranju, vse to so strasti, ki me, skupaj z mojim delom in mojo družino, izpolnjujejo.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave