EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Clara Maria Cesarini

Že 15 let aktivno trenira peteroboj, 10 let je bila članica italijanske reprezentance

 

O meni


IME IN PRIIMEK: Clara Maria Cesarini

DRŽAVA: Italija

MESTO: Rim

NACIONALNOST:  Italijanka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Šport

DELOVNO MESTO: Trenerka v zveznem centru olimpijske priprave na peteroboj (FiPM)

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Federazione Italiana Pentathlon Moderno

 

Moj življenjepis

Z odliko sem diplomirala iz športnih znanosti na Univerzi Tor Vergata, Rim. 15 let sem trenirala moderni peteroboj na tekmovalnem nivoju in bila članica italijanske reprezentance 10 let.
Sem trenerka na zveznem centru za olimpijske priprave v Montelibrettiju, Rim. 5 let treniram mladinsko ekipo, in pet jih je zdaj že članov mladinske reprezentance. Poleg tega sem fitnes trenerka nogometne ekipe in ekipe hokejistov na travi (v zadnji sezoni smo osvojili državno prvenstvo pod 14 let).
V svoji atletski karieri sem osvojila državno prvenstvo v letu 2012 in prvenstvo leta 2013.
V teh letih sem doživela veliko težav kot trenerka in kot športnica, toda odločnost in volja za dosego pomembnih ciljev sta mi pomagali, da sem premagala te težave.

 

Moje izkušnje

Mislim, da je moja atletska kariera pozitivno vplivala na mojo strokovno rast. Kot športnica sem se veliko naučila, ne le od zmag, ampak tudi od porazov. Premagovanje negativnih trenutkov in težav mi je vse do danes pomagalo tudi v mojem poklicnem življenju. Prav zato lahko brez težav razumem vsakodnevne boje mojih fantov, tako da jim lahko pomagam in jih naučim, da se nikoli ne obupajo in poskusijo dati od sebe najboljše.

 

 

Moje veščine

Vem, kako ravnati z mladimi fanti in dekleti vseh starosti, strokovno in z občutkom. Moj borbeni karakter mi je pomagal, da sem se z novimi izzivi soočala s pogumom in ponižnostjo ter s podporo moje družine.

 

Namigi & Nasveti

Kar lahko rečem drugim ženskam, je, da naj poskušajo najti svoj "prostor" in posebno edinstvenost v naši družbi, v kateri so – kljub dosežkom v zadnjih letih – seksistični stereotipi še vedno razširjeni. Moj nasvet je, da se vključite v tradicionalne moške dejavnosti in področja ter se spopadete z njimi, da bi ustvarile drugačno in bolj popolno perspektivo.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave