EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Lenka Puh

Pionirka na področju ergonomije in procesov dela - procesna ergonomija

O meni


IME IN PRIIMEK: Lenka Puh

DRŽAVA: Slovenija

MESTO: Ljubljana

NACIONALNOST: Slovenka

IZOBRAZBA:

SEKTOR: Socialno podjetništvo, storitve, izobraževanje

DELOVNO MESTO: Direktorica Jazon d.o.o., Predsednica Razvojne zadruge Etri

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE:  Company JazonDevelopment Cooperative Etri

 

Moj življenjepis

Leta 1989 sem ustanovila podjetje Jazon, od vsega začetka smo usmerjeni v oskrbovanje organizacij z materialom, ki se ga potrebuje pri  poslovnih procesih, kot so pisarniški potrošni material, tiskovine. Tako smo razvili tudi veliko storitev na področju arhiviranja, preventive za zdravje na delovnem mestu. Leta 2005 smo začeli vključevati v ekipo sodelavce z določenimi omejitvami in od leta 2006 je Jazon d.o.o. invalidsko podjetje. Leta 2010 smo zgubili par velikih naročnikov, da bi ohranili delovna mesta, smo razvili poslovni model Etri, ki  povezuje  ekologijo, ergonomija in etično ekonomija. Tako smo z veliko razvojno intenzivnostjo ustanovili Razvojno zadrugo Etri, ki je do danes prispevala razvoj, prostor, čas in znanje za graditev skupnosti, ki v tem trenutku v 6 pravnih osebah zaposluje 63 ljudi.   V  tem zadnjem obdobju smo potrojili število delovnih mest in ustvarili delovna mesta za posameznike, ki so bili  še do pred kratkim povsem izključeni s trga dela (npr. posamezniki z Aspergerjevim sindromom, z multiplosklerozo ipd.).

Največ znanja imam na področju ergonomije in procesov dela, kar sem sestavila v procesno ergonomijo in jo predstavila že leta 2011 v tujini. Od takrat do danes smo to nadgradili v več družbenih inovacij od karierne rehabilitacije do pristopa v preventivi za zdravje na delovnem mestu.  Kar pomeni, da podjetja istočasno s tem, da znižujejo svoje stroške in zadostijo določeni zakonodaji, tudi uresničujejo svojo družbeno odgovornost.

Tako smo med pionirji  krožnega gospodarstva, saj je podjetja Jazon in Razvojna zadruga Etri nosilec več nagrad na tem področju.  Etri poslovni model pa se v obliki zelene socialne franšize širi po celi Sloveniji.  Tako se gradi vključujoča družba in širi mlada ekipa sopodjetnikov in mladih managerjev.

 

Moje izkušnje

Prepričana sem, da noben podjetnik brez podpornega okolja ne more uspeti.  Pri meni je bila ključna družina, oče, mama, bratje, sestre, kasneje tudi mož in otroci. Prav tako mi ne bi uspelo brez pomoči t.i. ''mecenov'', ljudi, ki so bili v danem trenutku vpeti v določeno hierarhijo, bili zaposleni v velikih podjetjih, državnih podjetjih, a so bili sami že morda prestari, da bi šli na samostojno pot, in so v nas mladih videli potencial, da nas vsebinsko in finančno podprejo. V tistem obdobju so bile banke zelo toge - podobno kot sedaj - ni bilo enostavno dobiti kapitala, zato je bilo nujno podporno okolje posameznikov, ki so bili pripravljeni vate vložiti kapital.

Verjamem, da je tudi sedaj veliko priložnosti za uspeh. Časi, v katerih sem sama začenjala, so bili podobni današnjim.

 

 

Moje veščine

Mislim, da je bilo zame ključno inovatorstvo – sem inovatorka od prve sekunde, najbrž tudi do zadnje. Ves čas sem želela dokazati okolici, da sem sposobna preživeti sebe in morda še koga zraven. Želela sem dokazati, da se da ustvariti dodano vrednost in na trgu graditi podjetniško prihodnost. V podjetništvu je tudi bistveno, da se ne ustaviš in ne stagniraš, temveč vedno znova iščeš nove priložnosti.

 

Namigi & Nasveti

Osebno mislim, da je pri podjetništvu posameznik tako poseben, drugačen od drugih,  da se ga ne da tako enostavno popredalčkat v določene tipe podjetnikov, tudi ''ženskih'' ne. Na splošno je podjetnikov v Sloveniji premalo. Podjetništvu se pripisuje marsikaj – podjetništvu je bilo v Sloveniji nekaj časa dojeto kot kletvica, predvsem zaradi t.i. ''tajkunov'', zaradi katerih se je pozabilo, da je podjetništvo nekaj dobrega, kar  gradi boljšo družbo. Dolgo so bili bolj družbeno priznani managerji, ki gospodarijo s podjetjem nekoga drugega, in ne podjetniki, ki iz lastne ideje  zgradimo neko novo podjetje.

Žensk podjetnic sama osebno res ne poznam veliko. V Evropi je tega več – podjetnica je velikokrat na primer že žena nekega podjetnika. Realno en sam res ne zgradi podjetja, zato je hitro žena podjetnika tudi že podjetnica.

Morda je razlog ta, da se ženske v določenem obdobju umaknejo, in moški stopijo v ospredje. Je pa tudi res, da se v podjetništvu uspeh vrednoti predvsem v finančnem smislu, ne po stvareh, ki jih ženske rade merijo – po številu otrok, po ohranjanju narave, po zadovoljstvu. Za svoje poslanstvo ženske potrebujemo varno okolje, kjer bomo imele svojo družino. Tudi tiste, ki so zelo dobre podjetnice se neposredno ne izpostavljajo rade, razen če to ni res potrebno za podjetje.

Vsakemu mlademu posamezniku svetujem, da gre na svojo samostojno pot, pri tem pa ni nujno, da mora ustanavljati svoje podjetje – lahko si poišče ekipo, znotraj katere lahko izkoristil podjetniški potencial in skupaj z ekipo ustvari morda zadrugo, kot smo to storili mi. Dobro pa se je že na začetku zavedati, da brez skupnosti, ekipe, tudi uspešne podjetniške zgodbe ni.

 

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave