EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Marie Petrovová

Odločena je, da bo pomagala vsem rešiti vse

O meni


IME IN PRIIMEK: Marie Petrovová

DRŽAVA: Češka

MESTO: Praga

NACIONALNOST: Čehinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Stortive

DELOVNO MESTO: Solastnica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJEOsvobozená domácnost, s.r.o.

 

Moj življenjepis

Delala sem za GE Money Bank, ki so dobro znani po tem, da podpirajo ženske pri njihovi karieri. Ustvarili smo projekt "Život napadum" – Življenje idej – platformo za ženske, ki so se odločile, da bodo poskušale ustanoviti svoje podjetje. Ženske zgodbe so bile tako navdihujoče, da se nisem mogla upreti ...
Poklicnih težav se ne bojim preveč in zato nanje nisem niti pozorna, tako da niso vplivale name na noben način.
V tem trenutku ne morem reči, da sem premagala gospodarske ovire. Še vedno delam na tem. Prepričana sem, da je pomembna osredotočenost, in tudi, da dosegamo kakovost storitev, ki jo obljubljam.

 

Moje izkušnje

Iz direktorice za komunikacije v veliki korporaciji sem postala lastnica majhnega storitvenega podjetja, ki se bori za svoje mesto pod soncem. Prenehala sem dobivati povabila na različne dogodke, ljudje mi ne dvignejo slušalke telefona, nimam službenega avtomobila ... Mislila sem, da bo sprememba statusa preprosta, da bo šlo hitro skozi, vendar to ni tako enostavno in veliko sem se naučila o sebi in na koncu tudi o drugih.
Denar je bil pomemben na začetku poslovanja, s pomočjo finančnega svetovalca sem lahko ustvarila finančne rezerve in to mi je omogočilo začetek poslovanja.
Moj mož mi je dal pogum, moja hči je pogosto pripravljena preoblikovati spletno grafiko. Še posebej moj mož in otroci mi nenehno pomagajo uravnotežiti mojo samozavest in pogum in prevzamejo veliko gospodinjskih opravil, tako da se lahko osredotočim na svoje delo.
Osebni razvoj jemljem kot absolutno prioriteto. Veliko se moram še naučiti o trženju, socialnih omrežjih, prodaji. In tudi veliko delam na sebi. Nikoli ne moremo biti prepričani, da bo naš posel uspel, vendar sem sedaj prepričana, da me je moja odločitev, da ustanovim lasten posel, zelo spremenila: sem pogumnejša, bolj mirna, bolj samozavestna in znam veliko bolje poslušati.
Največji problem je strah. Bojim se, da ne bom dosegla cilja, zaslužila denarja, da ne bom mogla slediti spremembam. S svojimi strahovi se moram boriti vsak dan. Tudi jaz sem še vedno čakam na velik del poslovne sreče.

 

Moje veščine

Spoštujem načelo – stori drugim, kar želiš, da drugi storijo tebi – in zdi se, da ljudje to cenijo.
Sem komunikativna in osredotočena, rada igram pošteno igro. In zase menim, da imam smisel za humor.
Res sem komunikativna, zato me mreženje veseli, kot tudi komuniciranje s partnerji in strankami. Večina od njih se zaveda, da sem odprta in niti ne poskušam prikriti nobenih težav.
Sposobna sem se učiti in nove informacije uporabljati pri svojem delu. Poznam in uporabljam tehnike za dobro opravljanje dela. Enostavno širim in posredujem informacije. Rada gradim partnerstva. Pomembno je, da se skozi svoje delo razvijam osebnostno. Osebni razvoj ljudi, ki delajo z menoj, je pomemben. V konfliktnih situacijah ostajam mirna. Rada se pogajam tako, da smo na koncu vsi zadovoljni. Usklajujem in motiviram zaposlene. Rada delam v timu. Rešujem probleme in iščem rešitve. Rada dosegam svoje cilje. Znam se hitro odločati. Ne oklevam, ko je potrebno vprašati za nasvet. Upoštevam izkušnje in nasvete drugih.

 

Namigi & Nasveti

Življensko vodilo: Kdor namreč ima, se mu bo dalo in bo imel obilo (Matej 13:12).
Moč za delo mi vliva pogum številnih žensk, ki sem jih srečala pri svojem delu. Češke ženske so neverjetno močne in trdo delajo, mislim, da si zaslužijo, da prenesejo del svojih gospodinjskih odgovornosti na nekoga drugega.
Naj vas nič ne zmoti, osredotočite se na svoj cilj in ga nenehno preverjajte.
Menim, da bi morala država dati več podpore tistim, ki se odločijo za poslovanje in ustvarjanje novih delovnih mest. Še posebej, če podatki jasno kažejo, da število žensk, ki ustanavljajo svoja podjetja, hitro narašča. Osebno vidim tudi voljo, da se uravnoteži delo in družino, in v teh primerih bi lahko bila državna podpora močnejša.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave