EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Lenka Kousková

Je zelo izkušena pri usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, ona ve, kako začeti in uspeti

O meni


IME IN PRIIMEK: Lenka Kousková

DRŽAVA: Češka

MESTO: Praga

NACIONALNOST: Čehinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Bančništvo in finance

DELOVNO MESTO: Regionalna direktorica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Fincentrum a.s.

 

Moj življenjepis

Na prvem porodniškem dopustu sem imela čas za razmislek, kakšno delo želim opravljati. Največja priložnost, ki sem jo videla, je bila priložnost za samostojno izobraževanje in izboljšanje same sebe. Težava je bila odsotnost mentorja in trenerja na začetku moje kariere, brez možnosti, da bi se pogovarjala o svojem osebnem in strokovnem razvoju. Druga težava je bila preživeti z nižjim dohodkom.

 

Moje izkušnje

Naučiti sem se morala, kako se spopasti z napakami, ki so se pojavile na začetku in tudi, kako preživeti z nižjimi prihodki, ki so bili nižji predvsem zaradi naložbe v moje podjetje.
Na začetku nisem bila dobra pri upravljanju časa in to je bilo stresno za mojo družino in tudi poslovanje. Nase nisem mislila veliko, premalo sem počivala in zato sem bila v stresu.
Ni bilo vedno prijetno zapustiti svojo cono udobja in se razvijati. Zame je bilo težko, da sem morala postati odgovorna zase in prevzeti odgovornost za svoj posel.
Z rastjo moje finančne stabilnosti je rastlo tudi zaupanje v moje sposobnosti, tako sem lahko več vlagala v svoje podjetje.
Največja pomoč pri mojem poslu je bil študij psihologije in psihoterapije, tudi stalno samostojno izobraževanje mi pomaga – seminarji za osebni razvoj.
Imam popolno družino (mož, otroci in starši), ki me podpira pri vseh mojih odločitvah, imam prijatelje, ki verjamejo vame in imam odličnega mentorja, ki me navdihuje in motivira, vsi me zelo spodbujajo.
Sem del organizacije, ki je usmerjena v rezultate – motivacijo dobim z rezultatom in iz idej mojih kolegov. Poslujem z ljudmi, ki cenijo enake življenjske vrednote in ki mi dajejo občutek solidarnosti.

 

Moje veščine

Sem športnica po duši in srcu.
Iščem nove naloge in izzive.
Ne obupam.
Iščem načine, kako nekaj doseči, namesto, da iščem razloge, zakaj je nekaj nemogoče.
Sposobna sem učiti in uporabljati nove informacije pri svojem delu. Enostavno se prilagajam spremembam. Poznam in uporabljam tehnike za dobro opravljanje dela. Enostavno širim in posredujem informacije. Poslušam in sem pozorna na probleme drugih ljudi. Rada gradim partnerstva. Osebni razvoj skozi moje delo je pomemben. Rada se pogajam tako, da so na koncu vsi zadovoljni. Usklajujem in motiviram zaposlene. Aktivnosti si razporejam in se znam enostavno organizirati. Znam se hitro odločati. Vem, kako upravljati vse svoje dejavnosti (na delovnem mestu in v zasebnem življenju). Upoštevam izkušnje in nasvete drugih.

 

Namigi & Nasveti

Ko skrbimo za srečo drugih, najdemo svojo lastno srečo. Na začetku me je navdihnila druga uspešna ženska s področja financ. Bila je v vodstvu, služila dober denar, imela je družino in otroke, in predvsem je bila videti srečna. Sama sem rekla, da bom poskušala urediti enako življenje zase.
Zgledujte se po ženskah, ki so pred vami hodile po isti poti. Povprašajte jih po njihovih izkušnjah, uspehih in napakah. Najdite svojo vzornico in ji sledite.
Morate biti pogumni, da sprejmete odločitev in dejstvo, da morate vedno delati na sebi.
Na splošno so ženske tiste, ki morajo na začetku delati na svoji samozavesti.
Ko mislite, da ne morete, praviloma še vedno lahko, vsaj dvakrat toliko.
Naučite se prositi za pomoč, ko jo potrebujete.
Vse gre lažje z nasmehom in dobro voljo.
Verjemite vase, v vse, kar delate.
Naučite se počivati.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave