EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Diana Chiaraluce

Dela na oddelku za človeške vire v eni od najpomembnejših italijanskih bank

O meni


IME IN PRIIMEK: Diana Chiaraluce

DRŽAVA: Italija

MESTO: Rim

NACIONALNOST: Italijanka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Bančništvo in finance

DELOVNO MESTO: Kadrovska služba

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE:

 

Moj življenjepis

Delam v kadrovskem oddelku v eni od najpomembnejših italijanskih bank. Od lanskega leta sem zadolžena za koordinacijo aktivnosti na področju človeških virov banke. Imam precej razpršeno ozadje. Leta 2000 sem diplomirala iz računalništva. Začela sem delati za svetovalno podjetje, specializirano za poslovno inteligenco, in leta 2004 sem se zaposlila pri banki, kjer sem še danes. Štiri leta sem delala v eni od podružnic banke, kjer sem imela priložnost za interakcijo s strankami; nato sem se preselila na kadrovski oddelek, kjer sem našla svojo poklicno pot. Po nekaj letih usposabljanja na delovnem mestu sem začutila potrebo po nadaljnjem razvoju svojih poklicnih spretnosti ter se vpisala na magistrski študij s področja upravljanja človeških virov, ki dejansko uokvirja mojo kariero.

Moje izkušnje

Moram reči, da v svoji karieri nisem bila nikoli resno diskriminirana, ker sem ženska. Na mojem delovnem mestu so moški in ženske plačani enako (če imajo enake kvalifikacije in delovno dobo). Čeprav je 50% zaposlenih žensk, pa je ženske, ki so na vodilnih položajih, manj kot 10%. Za žensko je težje priti do pozicije moči in pogosto moramo izbirati med kariero in družino. Iskanje ravnovesja med delom in življenjem je še vedno največji izziv, s katerim se ženske soočajo vsak dan.

 

 

Moje veščine

Značilnosti, ki so mi pomagale pri moji karieri: močna sposobnost osredotočanja na cilje in rezultate organizacije, ne glede na to, kaj je moja formalna vloga; delo z natančnostjo in strogostjo, ki včasih lahko povzroči težave, vendar na dolgi rok poplača vse napore.

 

Namigi & Nasveti

Nasveti za ženske, ki želijo uspeti na enakem poklicnem področju: nikoli ne izgubite svoje identitete, ne poskušajte se obnašati kot moški, ne skrivajte svojih ambicij, ne bojte se na glas govoriti o svojih ciljih in tudi vaši volji, da razvijete svojo kariero in aktivno sodelujete v vaši organizaciji. Končno, nikoli ne podcenjujte vpliva človeškega dejavnika v vaši organizaciji, ampak gradite dobre delovne odnose s svojimi sodelavci in šefom; vedno bodite nasmejane, tudi ko se ukvarjate s težkimi delovnimi razmerami.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave