EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Ilona Seidel-Jerey

"Nikogar ne krivi, ničesar ne pričakuj, naredi nekaj”.  Jo Ann Endicott, plesalka pri Pina Bausch

O meni


IME IN PRIIMEK: Ilona Seidel-Jerey

DRŽAVA: Austria

MESTO: Graz

NACIONALNOST: Austrian

IZOBRAZBA: University Degree

SEKTOR: Services

DELOVNO MESTO: Freelancer

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Ilona Seidel-Jerey, prevajalka in tolmačka v francoski, madžarski in avstirjski znakovni jezik

 

 

Moj življenjepis

Samozaposlena sem od leta 2000.
Leta 1990 sem se vpisala na študij prevajanja in tolmačenja na Oddelku za prevajalstvo na univerzi v Gradcu, Avstrija (francosko/madžarsko) in študij tudi zaključila, temu pa je sledilo bivanje v tujini, v Franciji in na Madžarskem v letu 1997. Med študijem sem pridobila delovne izkušnje kot samostojna prevajalka in tolmačka za francoski jezik.
Leta 1996 sem se iz čistega interesa začela učiti avstrijski znakovni jezik kot dodaten predmet, ter obiskala vse mogoče seminarje na to temo.


 

Moje izkušnje

Priložnosti:
Imel sem priložnost, da sem sodelovala pri evropskem projektu "Horizont projekta zaposlovanja II - izpopolnjevanje za tolmače avstrijskega znakovnega jezika" in bila ena izmed prvih, ki sem lahko zaključila študij z državnim izpitom pri ÖGSDV (zveza avstrijskih tolmačev za znakovni jezik).
Pomemben mejnik v mojem delu avstrijske tolmačke za znakovni jezik je dejstvo, da je leta 2005 avstrijski znakovni jezik postal uradno priznan kot jezik.
To, da sem v kratkem času rodila 3 otroke, je vplivalo tudi na moj poklicni razvoj. Lahko sem izkoristila priložnost, da sem ostala na Štajerskem in se osredotočila na avstrijski znakovni jezik, namesto da bi potovala na večdnevne dogodke in kongrese zaradi prevajanja francoščine in madžarščine.

Izzivi:
V finančnem smislu sem dolga leta "živela iz rok v usta"– na grozo mojega davčnega svetovalca. Za podporo družini je bilo pomembno, da je imel moj partner stabilen dotok prihodkov. Biti samozaposlen pomeni tudi, da moraš imeti veliko mrežo pomočnikov pri varstvu otrok, še posebej, ko so otroci bolni.
Nenehno usposabljanje, strokovno in na osebni ravni, pa tudi na področju poslovne administracije (davčne / pravne zadeve).

 

 

Moje veščine

Pomembne so jezikovne spretnosti, strokovno znanje o kulturah drugih držav, strokovnost, timsko delo, obvladovanje stresa, fleksibilnost, medosebne spretnosti, dober splošni in osebni razvoj, kot tudi določena stopnja vztrajnosti.

 

Namigi & Nasveti

Bodite odprti
Bodite prilagodljivi
Bodite spontani
Zgradite dobro mrežo
Vedno bodite pripravljeni in imejte sposobnost samostojnega dela

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave