EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Lena KOTHGASSER

"Bodite vi, vsi ostali so že zasedeni!"

O meni


IME IN PRIIMEK: Lena KOTHGASSER

DRŽAVA: Avstrija

MESTO: Gradec

NACIONALNOST: Avstrijka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrzba

SEKTOR: Poslovni sektor

DELOVNO MESTO: Poslovna ženska

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: KoCo Graphics, book design and photography

 

 

Moj življenjepis

Kot otrok sem zelo rada  risala, oblikovala in pisala. To se nikoli ne spremeni in na nek način so te moje velike ljubezni postale moj poklic. Novinarstvo je bilo dolga leta moje sanjsko delo. Po opravljenih zaključnih izpitih na srednji šoli pa so zavrnili mojo prijavo na ta študij. To je bil šok in se zdelo mi je, da so se moje sanje razblinile. Nenadoma sem bila brez načrta in razmišljala, kaj bi lahko delala. Sčasoma sem začela študirati informacijsko oblikovanje na FH JOANNEUM v Gradcu. Potem sem opravila pripravništvo pri dunajskem snemalcu dokumentarnih filmov in postala vpletena v filmsko produkcijo. Ob istem času se je razvilo tesno sodelovanje z mamo, Ursulo Kothgasser. Leta 2009/2010 sem se zaposlila v našem podjetju "KoCo" kot grafična oblikovalka. Posli, za katere sem bila odgovorna, so bili vedno daljnosežni in danes delamo skupaj kot ekipa. Poleg tega sem trenutno vpisana v magistrski program "časovni mediji" na Univerzi umetnosti v Linzu (zaključek v januarju 2016). Kaj se je zgodilo z mojimi prvotnimi sanjami? V zadnjih nekaj letih se je naše podjetje spremenilo v mnogih pogledih in tako smo se razvili tudi mi osebno in naše pogodbe. Preko številnih projektov sem dobila priložnost za pisanje uredniških besedil. To je nov zanimiv izziv zame in nekaj, kar sem si vedno želela delati. Čeprav je bila moja pot ovinkasta, me je nekako pripeljala nazaj k moji prvotni strasti.


 

Moje izkušnje

Moja mati Ursula Kothgasser je ustanovila podjetje "KoCo" pred 20 leti. Takrat sem bila stara osem let. Nekako sem odraščala z idejo o samozaposlitvi in videla sem, kaj pomeni imeti svoje podjetje. To je verjetno eden od razlogov, zakaj zdaj želim delati neodvisno. Čeprav sem videla tudi, kako zahtevno in težko je lahko – ali pa morda prav zaradi tega.
Če pogledam nazaj, je bila zavrnitev študija novinarstva, čeprav sem bila takrat tako razočarana, verjetno najboljša stvar, ki se je lahko zgodila moji karieri. Morala sem se razvijati v novo smer, ki me je vodila po različnih poteh in me seznanila z novimi možnostmi, brez katerih ne bi bila, kjer sem danes.
Priložnost, da sem sodelovala v različnih filmskih produkcijah, je bistveno povečala moje sposobnosti. Veliko tega, kar sem se tam naučila, lahko uporabljam danes v svojem trenutnem poklicu.
Moja daleč najbolj pomembna odločitev do sedaj je bila pridružitev "KoCo" in pomoč nadaljnjemu razvoju podjetja. To je pot, ki  vodi mene in celo ekipo k številnim novim križiščem in ciljem. Pa je bilo tudi nekaj posebnih izzivov na poti: včasih delati umetniško in ustvarjalno pomeni, da pokažeš nekaj svojega notranjega jaza. Sprva sem se težko soočala s kritiko mojega dela in nisem bila ponosna na svoje dosežke, še danes se mi to včasih zdi zelo težko. Moja poklicna samozavest se je v zadnjih letih močno povečala, vendar upam, da bom sčasoma dobila debelejšo kožo. Da bi našla svojo pot in ji sledila, je verjetno še vedno moj največji izziv.

 

Moje veščine

Sposobnost, da sem ustvarjalna "na ukaz". Zmožnost imeti ideje ni le dar; to je nekaj, česar sem se naučila sčasoma in med delom.
Sem vsestranska in imam različne interese in talente. Ta vsestranskost je še posebej pomembna zame in naše podjetje, saj nam omogoča, da prevzamemo različne projekte. Imam tudi vpogled v različne dele sveta medijev, tako gospodarske, kot tudi umetniške.

 

Namigi & Nasveti

Nikoli ne obupajte prehitro in ne pustite se ustrahovati v tem še vedno prevladujoče moškem poslovnem svetu. Borite se za to, kar delate, in bodite ponosni.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave