EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Sophie Lamprou

Soustanoviteljica mreže ljudi, ki želijo biti pozitiven vpliv v našem svetu

O meni


IME IN PRIIMEK: Sophie Lamprou

DRŽAVA: Grčija

MESTO: Atene

NACIONALNOST: Grkinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Storitve

DELOVNO MESTO: Soustanoviteljica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Impact Hub Athens

 

Moj življenjepis

Sem soustanoviteljica združenja Impact Hub Atene – skupnost ljudi, ki verjame da lahko soustvarja boljšo družbo s skupnimi močmi in kreativnim, sočutnim sodelovanjem posameznikov.

Pridobila sem univerzitetno izobrazbo iz managementa in ekonomije na Oddelku za management, znanost in tehnologijo v Atenah Univerze za ekonomijo in gospodarstvo (AUIEB), in sem članica (in predsednica) AIESEC-a na lokalni in mednarodni ravni.

I received the University degree in Management and Economics from the Department of Management Science & Technology of the Athens University of Economics and Business (AUIEB), and I am a member (and president) of AIESEC in the local and international level.

Od leta 2010 sem bila tri leta članica gostujoče ekipe  Impact Hub v Madridu, kjer sem se v praksi naučila o procesu gradnje skupnosti, oblikovanju razmišljanja in vodenja po principu sodelovanja. Hkrati pa sem bila članica ekipe svetovalcev v Ustvarjalni družbi, ki je usmerjena v podporo in krepitev podjetij s pomočjo ustvarjalnega reševanja problemov.

Odgovorna sem bila za projekt »Ste pripravljeni na nas?«, ki se je ukvarjal s pospeševanjem podjetništva med mladimi. Sodelujem z IE poslovno šolo iz Madrida, kjer sem gostujoča predavateljica na področju socialnega podjetništva.

 

Moje izkušnje

Da sem odprla svoje podjetje, sem morala 5 let varčevati. S potrpežljivostjo je meni in moji najboljši prijateljici, ki je tudi moja partnerica v podjetju, uspelo prihraniti manjšo vsoto denarja, katero sva skupaj vložili v podjetje kot začetni kapital. S podporo najinih družin sva uspeli narediti preprost prototip podjetja imenovan Impact Hub Atene. Počasi je najino podjetje raslo in pridobivalo na finančni stabilnosti. Kar je bilo potrebno in še vedno je, je veliko vztrajnosti in fleksibilnosti. Dve leti trdega dela, brez plačila in živeti zelo zelo skromno je bila resnična preizkušnja. Vesela sem, da nama je pri tem veliko ljudi, vključno z družino, priskočilo na pomoč in nam še vedno pomagajo. Veliko prijateljev, sedanjih članov Impact Hub-a, so nas prostovoljno podpirali, pripotovali so v Grčijo na lastne stroške, širili našo mrežo in promovirali naše delo ter nam brezplačno nudili izobraževanja ter strokovna svetovanja. Pogostokrat sem se srečala s problemom, da sem punca in poleg tega da sem mlada. Prav tako, da delujemo na področju socialnega podjetništva, ki je relativno nepoznano in nanj gospodarstvo kot socialna še vedno skeptično gleda in je to še ena ovira, katero je bilo potrebno premagati. Biti ženska v poslovnem svetu, ki se mora pogajati z javnim sektorjem, velikimi podjetji in univerzami, je še danes izziv. Predvsem mladost je večkrat ovira in ne prednost, saj nas ljudje dojemajo kot »otroke« in nas s tem podcenjujejo. Kljub temu se še naprej borimo in naša mladost nam daje prednost, da smo bolj fleksibilni na trgu in ga včasih tudi bolje razumemo.

 

Moje veščine

Izmed svoji kompetenc bi izpostavila sposobnost hitrega učenja in praktična uporaba tega novega znanja pri delu ali na novih projektih. Hitro se prilagajam spremembam. Poslušam in se posvetim ter poskušam rešiti težave drugih ljudi. Rada soustvarjam in delujem znotraj tima, sem ciljno usmerjena in brez težav prosim za nasvet ali pomoč, katerega potem prenesem v prakso..

Med svojimi prednostmi bi predvsem izpostavila ambicioznost, aktivnost, kritičnost, vztrajnost, odprtost in zmožnost predvidevanja.

 

 

Namigi & Nasveti

Moj srečni rek je: Pusti svetu, da te spremeni in spremenil boš svet. In pa: Važna je pot in ne cilj.

Imela sem srečo, da sem na svoji poti naletela na super ljudi, tako moške kot ženske, ki so mi pokazali, da je vse mogoče, da se trdo delo splača in da je sledenje svoji viziji, standardom in etičnim načelom naporno, vendar se na koncu obrestuje. Posamezniki, ki so mi pomagali in mi še vedno pomagajo na moji poti: : Hinnerk Hansen, Gabitza Albescu, Alexis Eremia, Max Oliva, Simon Ulvund, Alberto Mazzetti, moji starši, ki so med najbolj zahvalnimi ljudmi na moji podjetniški poti. Veliko navdihujočih posameznikov sem spoznala na svoji poti, ki tako kot jaz stremijo k delanju sprememb in jim je blizu socialno podjetništvo. To je še en dokaz, da sem na pravi poti in želim še naprej ustvarati na tem področju. Menim, da je pomembno, da ne pozabimo nase, na naše pshično in fizično zdravje ter da stremimo k sebnemu razvoju, izobraževanju ter usposabljanju.

Priporočam branje te knjige: http://www.amazon.com/Lean-In-Women- Work-Will/dp/0385349947, kjer lahko veliko izveste o ženskah, načinu vodenja, motivaciji in vlogi v podjetništvu.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave