EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Vesna Milek

Strastna avtorica knjižnih uspešnic in novinarka - njena specialiteta so intervjuji

O meni

{youtube}kMOoJ172ETM/youtube}

IME IN PRIIMEK: Vesna Milek

DRŽAVA: Slovenija

MESTO: Ljubljana

NACIONALNOST: Slovenka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Novinarka, pisateljica, publicistka

DELOVNO MESTO: Freelancer

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE:  

 

Moj življenjepis

Intervjuvam ljudi, skušam gledati na svet z njihovimi očmi, zato je velik del mojega življenja posvečen velikim in poglobljenim intervjujem, ki so bili tudi objavljeni tudi kot zbirka intervjujev, izdanih v dveh delih. Nimam se za novinarko v pravem pomenu besede. Sem preprosto človek, ki ga zanimajo ljudje.
Sem avtorica sedmih knjig, med njimi so tudi trije romani. Vsi so bili na prvih lestvicah prodaje.

Nikoli nisem načrtovala svojega življenja, nanj sem se samo odzivala -  tako sem se odzvala na ponudbe, da sem nastopila v teatru Tomaža Pandurja – kdo bi lahko zavrnil vlogo Grušenke v Bratih Karamazovih? Sprejela sem nekaj ponudb za filme, mislim da bo prišel tudi čas ko bom morala reči ne novinarstvu – zdaj že lahko rečem, da me ''jezik zbuja ponoči in me sili da pišem.''

 

 

Moje izkušnje

Gotovo me je zelo formiral Henry Miller, čeprav ni najboljši pisatelj, se mi pa zdi tako moj, ''človek z mojim dnk''. Pravzaprav me privlačijo vsi tisti ljudje ki so lovci na trenutke.

Sliši se zelo klišejsko, a zame je uspeh že to, da lahko delam to kar hočem. Sem zelo privilegirana, da se lahko vedno znova pogovarjam s tako navdihujočimi ljudmi. Po drugi strani pa je uspeh tudi nekaj merljivega. Moj je ta, da je npr. roman Cavazza vsaj po do zdaj znanih podatki, izšel v več kot 10 000 izvodih, kar je za 2 milijonski narod izjemno veliko; da je tri, štiri leta na prvih mestih izposoje v knjižnicah, da so moje knjige doživele ponatise … To pomeni, da me ljudje radi berejo  - kar je v teh časih lep uspeh.  

Ovire? So v moji glavi, za večino njih sem kriva sama. Dostikrat skrijem glavo v pesek – taka sem.  Spomnim se tudi ovir, ki so mi zadale veliko bolečino, ko se je določena skupina ljudi osredotočila na to, da me diskreditira -  kot žensko, kot osebnost, kot pisateljico -  pod pretvezo, da jim ni bila všeč moja prva knjiga. Takrat je pravzaprav šlo za javni linč. 

 

 

 

Moje veščine

Nikoli nisem vedela, kaj bi želela postati. Verjetno je bilo pisanje položeno že zelo zgodaj ob moje vzglavje. Pravijo, da sem brala že pri treh, štirih letih. Nikoli nisem vedela, kaj bi želela postati. Strastno pišem, strastno berem, strastno govorim – čeprav bolje pišem. Morda je pomembno tudi to, da sem se na življenje samo odzivala, zgrabila priložnosti, ki so se mi v danem trenutku ponudile.

 

Namigi & Nasveti

Ženske so lahko najbolj krute prav do žensk , so pa lahko druga drugi velika podpora – in to se moraš naučiti razlikovati že zelo zgodaj: kdo je ženska, s katero boš dejansko lahko naredila nadgradnjo, in kdo je ženska, ki se navidezno predstavlja, da ti lahko pomaga. Ženske ne moremo mimo zavisti, ki se je včasih celo ne zavedamo, moramo pa znati prepoznati, kdo je kdo.

Življenjskega mota nimam, mi je pa blizu citat Henryja Millerja: '' Če bi človek živel tako kot bi moral, ne bi napisal niti ene same besede. In jaz ga ne živim tako kot bi ga morala, nisem popolna, zato pa pišem.

 

 

 

 

Več iz te kategorije: « Lenka Puh Martina Vuk »

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave