EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Petra Melanšek

Nagrajena s strani GZS-ja za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

O meni


IME IN PRIIMEK: Petra Melanšek

DRŽAVA: Slovenija

MESTO: Žalec

NACIONALNOST: Slovenka

IZOBRAZBA: Gimnazijska maturantka

SEKTOR: Industrija

DELOVNO MESTO: Direktorica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJEVivapen d.o.o

 

Moj življenjepis

Zaposlena sem v podjetju Vivapen d.o.o. kot direktorica in vodja prodaje. To je družinsko podjetje, ki ga je leta 1967 ustanovil moj oče kot obrtno delavnico, in kjer sem svojo prvo in še vedno obstoječo zaposlitev pred 23. leti našla tudi sama.
Že kot otrok sem vedela, da delo v podjetju ni le služba in zaposlitev mojih staršev, temveč je to naš način življenja.

Kot dijakinja sem opravljala počitniško delo v podjetju, predvsem v proizvodnji, nato pa sem se zaposlila kot referent v prodaji in nabavi. Opravila sem izpit in pridobila certifikat za pooblaščenega izvoznika ter bila odgovorna za vse carinske postopke in logistiko v podjetju.
Leta 2007 sem prevzela vodenje podjetja in se kasneje vključila tudi v samo lastništvo podjetja. Še vedno sem polega očeta edina, ki se v podjetju ukvarja s prodajo in ne zgolj vodenjem podjetja.

Ponosna sem na svoje starše, svoje sodelavce in naše dosežke, najbolj pa sem v življenju ponosna na sina Luko, zaradi katerega ima življenje smisel.
Z očetom sva doslej edina v Sloveniji, ki sva kot oče in hči vsak zase prejela nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, in sicer za vodenje družinskega podjetja Vivapen. To prestižno nagrado je moj oče Jože Melanšek prejel za leto 1993, jaz pa 19 let kasneje.

 

Moje izkušnje

Znam poslušati in rada pomagam drugim, če le lahko. Vendar pa si včasih želim, da bi bila manj občutljiva in bi čutila manj empatije do drugih, kajti ljudje to radi izkoristijo. To je morda ena največjih ovir na karierni poti, ki pa jo raje vzamem kot prednost. Kajti raje čutim, vidim in slišim, kot pa da bi bila robot ali materialistka, ki bi stopala po svoji poti strmo in hladno. Zase bi rekla, da niti ne delam kariere. Delam to – kar rada počnem.

Od prvega dneva je bil moj mentor, vzornik, prva avtoriteta, vodja, kritik - moj oče. On me je učil in uvajal počasi v posel, saj bi morala biti moja prva zaposlitev v podjetju le prehodna. Moj oče je nemirnega duha, nikoli se ne zadovolji, nenehno išče nove izzive, pa naj gre za razvoj materialov, tehnik, procesov ali produktov. To inovativnost je vsem v ekipi posredoval v delovni genski zapis. Položil ga je tudi v mojo zibelko. V podjetju je bila ves čas prisotna tudi moja mami, pri njej sem bila deležna podpore, tolažbe, ko kaj ni šlo v prvo. Še zdaj mi oba stojita ob strani in sta mi v veliko pomoč.

Ni ostre meje med zasebnim in poslovnim življenjem. Delo je naš način življenja in tako kot sem bila jaz od rojstva del Vive, tako je tudi moj sin že vse življenje povezan s podjetjem. Ni nedeljskega kosila brez kakšne »debate« okoli firme, saj smo v posel vključeni vsi. Skrbi ne pustiš za sabo, ko zapreš vrata pisarne, ali zakleneš podjetje, tudi delovnik se ne zaključi po osmih urah dela.

Glede na čas in pogoje, ki jih imamo že kar daljše obdobje, je zelo težko živeti brezskrbno. Odgovorna sem tudi za vseh 84 zaposlenih in njihovih družin. Seveda pa so tudi zelo lepe stvari, ki nas povezujejo, morda včasih še bolj kot druge, saj se lahko osebno veselimo skupaj tudi poslovnih uspehov. In ko napoči kakšen lep ali žalosten trenutek – tvoji ljubi niso daleč, da se jim zaupaš. To je prednost v podjetjih, kjer so osebni odnosi urejeni, kajti ohranjati je treba veliko mero poslovne kulture. Morda še več kot drugje, saj je treba spoštovati tudi ostale sodelavce.
Družina je vedno na prvem mestu in čutim ter vem, da se tega zaveda tudi moj sin in da zaradi mojega dela ni bil prikrajšan za skoraj nič. Kljub uspehom v poslu, je in vedno bo on tisti, na katerega sem in bom najbolj ponosna.

Odločilni dejavniki uspeha so, da smo inovativni, da imamo oseben, dolgoleten odnos s partnerji ter da smo s svojim dolgoletnim trdim delom dosegli na trgu dobre reference, ki jih imamo danes. Pošteno delo in odnos, kvaliteta, fleksibilnost in inovacije so tisto, kar naše kupce prepriča v sodelovanje z nami in skupen razvoj.

 

 

Moje veščine

Biti uspešen zahteva veliko mero predanosti ekipe, ki bo v ključnih trenutkih stopila skupaj in s skupnimi močmi vztrajala naprej. Posel je timski šport. Naš skupen delodajalec je zadovoljen kupec. In le tak se bo tudi vračal. Na vseh področjih poskušam razviti dolgoročno sodelovanje, pa naj si bo to s sodelavci, kupci, dobavitelji ali kooperanti. Pravijo, da je veriga le toliko močna kot je močen njen najšibkejši člen, zato je zelo pomembno, da drug drugemu pomagamo, sodelujemo, se eden od drugega učimo … Dobra komunikacija zelo pomembna, saj mora biti prenos informacij pravilen in ažuren. Glede na to, da imamo v podjetju več oddelkov in da pri nas poteka delo od razvoja ideje, do konstrukcije, izdelave orodja, brizganja, tiskanja, montaže, pakiranja – bi bilo brez sodelovanja med oddelki in med sodelavci zelo težko imeti učinkovit proces od začetka do konca. Večkrat naredimo tudi rotacije zaposlenih, da poznajo in znajo ceniti delo sodelavcev tudi na drugih oddelkih.

Vsekakor dajem poudarek usposabljanju, izobraževanju, izboljšanju komunikacije, zavedanju pomembnosti dobrega dela, sprejemanju odločitev in tudi odgovornosti.
Izobraževanje, inoviranje, ustvarjanje, razvoj so ključni vložek v prihodnost.

Dober vodja mora zagotovo najprej rad opravljati svoje delo. Mora biti dober retorik in vešč komuniciranja. Biti mora vir navdiha in motivator, samozavesten in prepričljiv ter predvsem timski človek. Prava mera strpnosti in potrpežljivosti tudi ne škodi, a to sploh ni težava, če imaš rad ljudi. Dober vodja mora biti oseba, ki mu sodelavci zaupajo, ga spoštujejo in mora verjeti ter živeti tisto, kar zahteva od drugih.

 

Namigi & Nasveti

Najprej je treba zgraditi trdne temelje in šele nato graditi “v višino” ter segati po zvezdah. Pomembno je biti pošten in delati vedno tako, da ničesar ne obžaluješ, da si ne zapiraš vrat in da te ne skrbi, kdo/kaj je »za hrbtom«. Ohraniti je treba visoka moralna načela in pa čisto vest. Prisluhniti je treba konstruktivnim kritikam, kupcem in trgu, pa tudi svojemu srcu.
Raje manj, a na dolgi rok!

V podjetju Vivapen nikoli ne delamo le na kratek rok. Raje sklepamo manjše posle, za katere upamo, da bodo dolgoročni, kot pa delati velike preskoke, ki so večkrat muhe enodnevnice.
Svoje produkte ni potrebno samo prodati, ampak jih tudi spremljati. Produkt ali storitev sta dobra šele takrat, ko se kupec vrne in predvsem, ko se vrača redno in dlje časa. Predvsem pa menim, da je treba imeti rad tisto kar delaš, da je treba v posel vnesti veliko mero samega sebe. Podjetništvo niso samo številke, ampak je način življenja. Delamo tudi napake, vendar se trudimo, da jih ne ponavljamo, ampak jih spremenimo v naše učiteljice. Napake so samo vmesne točke na poti do uspeha. Uspeh pa je višina, ki jo dosežeš, ko se odbiješ od tal.
Res je, da sreča spremlja pogumne, vendar sta pogum in predrznost dva različna pojma.

Pravijo, da je življenje ogledalo. Če se mu nasmeješ, ti vrne nasmeh. Kar daš, dobiš nazaj. Verjamem, da se dobro z dobrim vrača. Sem optimistka. Vsako slabo stvar poskušam razumeti in v njej najti nekaj pozitivnega. Rada pa imam Pavčkove besede: »Nobena pot ni ravna, nobena pot ni revna, a vsaka je zahtevna in tvoja ena sama – GLAVNA.«

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave