EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Jana Karásková

Pomaga tistim, ki najbolj potrebujejo pomoč

O meni


IME IN PRIIMEK: Jana Karásková

DRŽAVA: Češka

MESTO: Praga

NACIONALNOST: Čehinja

IZOBRAZBA: Srednješolska izobrazba

SEKTOR: Tretji sektor

DELOVNO MESTO: Ekonomistka, članica nadzornega sveta

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Integrating Kindergartens Smiley-Smíšek

 

Moj življenjpis

Skozi svoje delo sem se postopoma seznanila s področjem in širino nevladnih organizacij. Nekatere organizacije me zanimajo bolj in nekatere manj. Ampak potem sem spoznala organizacijo, ki je delala z otroki s posebnimi potrebami. V organizaciji sem občudovala otroke, pa tudi navdušenje ljudi, ki so opravljali delo. In to me je poklicalo, da sem se vpletla v organizacijo bolj, kot je bila moja naloga. Prav tako sem se vpletla s srcem. Delo v organizaciji in pomoč sta me pogoltnila. Čeprav sem v tej organizaciji kasneje doživela veliko razočaranje in imela slabe izkušnje, kar je žal pogosto v nevladnem sektorju, sem vedela, da, kljub negativni izkušnji, ne smem obupati in moram naprej iskati pozitivne. Slabost je bila organizacija, ki je bila tudi priložnost, oziroma začetek mojega dela v nevladnih organizacijah. V tej organizaciji smo jaz in moja okolica delali s "srcem." Na žalost smo po dveh letih zelo aktivnega dela ugotovili, da predsednik ni bil zainteresiran za otroke v organizaciji ali organizacijo samo, temveč samo za koristi, ki jih je prinašala. Odhod je bil zelo težek in boleč, in nekaj časa sem mislila, da ne bom nikoli več dovolila, da me kakšna organizacija pritegne bolj, kot je potrebno. Vendar sem spoznala, da slabe izkušnje ne bi smele vplivati na prihodnost, ampak sem nasprotno, iskala potrditev, da je pomoč smiselna.

 

Moje izkušnje

V okviru projekta smo začeli iz nič, od začetka smo se borili s finančnimi težavami. Na začetku smo projekt financirali z lastnim denarjem, da smo lahko plačali vzgojiteljicam. Moj kolega direktor je dve leti delal brez plačila. Bilo je nekaj trenutkov, ko smo se odločali, ali naj nadaljujemo ali obupamo. Denar je pomemben, potrebno je imeti sredstva za obveznosti v mojem poklicu, da imam proste roke za delo na projektu. Na projektu (organizaciji) delam brezplačno. Družina je tista, ki mi je v trenutku krize pomagala najti način, kako naprej, družina tudi zelo aktivno pomaga pri projektu. V 20 letih, odkar sem v tem poklicu, lahko rečem, da imam z velikim številom strank ne le profesionalni, temveč tudi osebni odnos.

 

Moje veščine

Sem prilagodljiva, rada se naučim novih stvari, ki mi lahko pomagajo pri mojem projektu. Všeč mi je, da imam cilje in da gradim partnerstva. Sposobna sem se učiti in uporabiti nove informacije pri svojem delu. Rešujem probleme in iščem rešitve.

 

Namigi & Nasveti

Po mojem mnenju veliko ljudi ne zdrži, ker dovolijo, da okolica vpliva nanje. Naučili so nas, da je običajno, da študiraš in se zaposliš. Da imaš gotovost. Vendar se nismo naučili, kako živeti svoje življenje! V poslovanju sledimo našemu življenju, sami ugotovimo, ali bomo delali še naprej ali pa obupali. Vendar je treba žrtvovati svoje udobje, če hočemo nekaj doseči. Imejte svoj cilj, zavedajte se, zakaj ste to naredili in vztrajajte. In še posebej ne poslušajte obrekovanja drugih. Če začnete danes, niste spremenili preteklosti, toda spremenili ste svojo prihodnost.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave