EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Iva Kaplanová

Vedno je nasmejana ter dobre volje in zna prenašati izkušnje, ki jih je pridobila od več sto ljudi, katere je srečala kot vodja kadrovske službe

O meni


IME IN PRIIMEK: Iva Kaplanová

DRŽAVA: Češka

MESTO: Hradec Králové

NACIONALNOST: Čehinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Bančništvo in finance

DELOVNO MESTO: Vodja kadrovske službe v podjetju MetLife CZ
http://www.metlife.cz/

 

 

Moj življenjepis

Prvo priložnost sem dobila, ko sem bila sveža diplomantka šole za hotelirje. Prejela sem ponudbo za delo v hotelu. Prvih 6 mesecev sem bila pripravnica, opravljala sem vsa dela. Preživela sem in pridobila veliko izkušenj, ki so mi kasneje pomagale.
Druga priložnost je bila moja vrnitev na delo po porodniškem dopustu. Spet sem dobila priložnost. To je bilo delo v izmenah in brez podpore mojega partnerja, močnega načrtovanja in usklajevanja, to ne bi delovalo.
Odločitev, da sem se prijavila na mesto vodje kadrovske in kasneje napredovala na položaj direktorice, je bila zame odlična.
Moja odločitev zamenjati službo pri 45 letih ni bila enostavna, 3 leta sem se odločala. In spet sem dobila ponudbo za delo v popolnoma drugačni industriji. Verjemite mi, svet financ in maloprodaja sta res popolnoma drugačna! Vendar pa lahko deluje.
Mislim, da so omejitve moje slabosti – nezmožnost poslušanja, nizka stopnja empatije in moja želja, da rajši delam sama.
In morda tudi moj prvi partner, ki ni podpiral moje odločitve za študij na univerzi. Ampak to sem popravila.


 

Moje izkušnje

Kot vodja kadrovske in direktorica moram od časa do časa sprejeti nekatere nepriljubljene odločitve. Te odločitve se dotaknejo ljudi, ki so vaši sodelavci, včasih tudi vaši kolegi, prijatelji. Na začetku svoje kariere sem težko lovila ravnotežje. Še dandanes je zame zelo težko gledati, kako takšna odločitev vpliva na osebno življenje teh kolegov.
MORALA sem delati s tem. Si lahko predstavljate, da sem preživela 2 tedna na tečaju angleščine v Veliki Britaniji pri petdesetih letih? Bilo je odlično! Ampak moji starši se niso strinjali z mojo odločitvijo, da se v času študija zaposlim. Moja usmerjenost k doseganju ciljev, sposobnost za trdo delo in sposobnost, da nikoli ne obupam, so glavne prednosti tega, da imam službo, ki mi je všeč in ki mi prinaša zadovoljstvo. Moj partner me podpira, kolikor je mogoče, tudi pri vzgoji otrok. Če se za nekaj odločim, želim to tudi uresničiti.

 

Moje veščine

Moje močne veščine so sposobnost za trdo delo, usmerjenost k doseganju ciljev, analitična osebnost, odločanje na podlagi dejstev, upravljanje s časom, sposobnost delati pod pritiskom.
Znam se hitro odločati. Pomembno je, da se skozi svoje delo razvijam osebnostno. Osebni razvoj ljudi, ki delajo z menoj, je pomemben. Aktivnosti znam enostavno organizirati. Rada dosegam svoje cilje.

 

Namigi & Nasveti

Moj moto je:
1) Nikoli, res nikoli ne obupajte!
2) Do ljudi okoli sebe se obnašajte tako, kot želite, da se oni obnašajo do vas. Pojdite naprej, sprejmite svojo odločitev, uresničite svoj cilj. Vodstvo je samostojno učenje, učenje kolegov in medsebojno iskanje rešitev in soglasij, ki prinašajo koristi/dobiček za celotno ekipo.

Vodja je oseba, ki je poštena, iskrena, z integriteto, ki je navdih in zgled drugim, ki drugim gradi zdravo samozavedanje.
In zdravo zavedanje proizvaja inovativne ideje.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave