EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Lisa David

Razmišljanje pomaga ;-)

O meni


IME IN PRIIMEK: Lisa David

DRŽAVA: Avstrija

MESTO: Gradec

NACIONALNOST: Luxemburžanka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Izobraževanje

DELOVNO MESTO: Samozaposlena

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Erwachsenenbildung und akademisches Projektmanagement 

 

Moj življenjepis

Že v času študija sem začela delati kot neodvisna izobraževalka odraslih. Začelo se je v okviru univerzitetnega študija – bila sem odgovorna za učno pomoč.
Poleg tega sem razvila, organizirala in izvajala različne akademske projekte. Ko sem zaključila s študijem, so me povabili, da postanem trenerka na področju izobraževanja trenerjev (train-the-trainer) in  didaktike. Zaradi tega dela sem posledično dobila veliko naročil tako iz zasebne kot tudi poslovne mreže.
Zelo koristno za razvoj je tudi dejstvo, da – poleg naročil v Avstriji -  delam tudi za različne institucije v Nemčiji in Luksemburgu.

Poleg pedagoškega dela sem aktivna tudi na raziskovalnem področju, ki je sorodno raziskovalni temi mojega magistrskega dela in doktorske disertacije, s katero sem začela pred petimi leti. Skozi te aktivnosti sem si postopoma zagotovila varnost, da sem lahko postala neodvisna, samozaposlena. Danes delam za približno dvajset različnih izobraževalnih ustanov in konec leta bom zaključila doktorat.


 

Moje izkušnje

Priložnosti:
Ena izmed glavnih priložnosti med študijem je bila, da sem imela nekaj mentorjev, ki so me strokovno podprli. Na eni strani so mi dopustili, da sem lahko uresničevala svoje ideje skozi projektno delo na univerzi in mi na ta način omogočili dostop do njihovih širokih soicialnih mrež. Po drugi strani pa sem se lahko na tem področju tudi veliko naučila tako o didaktičnih kot tudi o metodoloških pristopih, s tem ko sem imela možnost, da sem sodelovala in asistirala izkušenim profesorjem in andragogom (izobraževalcem odraslih). S tem, ko sem se odločila za vpis na doktorski program, sem si zagotovila tudi določeno finančno varnost s štipendijo.

Izzivi:
Zgoraj omenjena štipendija ima tudi pomanjkljivost, delno jo je namreč treba povrniti. Torej, vem, da bom morala, kljub trenutni finančni varnosti, sčasoma poplačati svoje dolgove. Trenutni udobni finančni položaj je, kljub vsem uspehom, negotov. Na milost in nemilost sem prepuščena negotovi situaciji, ko ne vem, ali bom dobila naročila, in nobena motivacija ali užitek pri opravljanju dela tega ne moreta ublažiti. Nenehno moram pridobivati nove posle, ne le za zagotovitev dobrega finančnega stanja, temveč tudi zato, da se zmanjša psihološki pritisk. Zaradi moje narave dela v Avstriji, Nemčiji in Luksemburgu veliko potujem, kar pa je drago.

 

 

Moje veščine

Dobre organizacijske sposobnosti mi omogočajo, da zagotovljene projekte (z različnimi strankami in v treh različnih državah) upravljam profesionalno in optimalno.
Moje pridobljeno znanje in izkušnje v času študija, kot tudi pri usposabljanju in praktične izkušnje, so jedro mojega znanja.

Najbolj pomembna veščina zame je, da znam v določenih trenutkih izluščiti in uporabiti to usvojeno znanje. Pridobiti sem morala tudi spretnosti poslovnega upravljanja, da sem lahko začela optimalno delati v vseh treh državah. Določena stopnja fleksibilnosti oziroma psiho-socialne veščine zagotovijo, da sem sposobna najti ravnotežje med napetostjo in sprostitvijo. To vključuje določanje strokovnih in osebnih prioritet, kot tudi razlikovanje med "nujnimi" in "pomembnimi" zadevami – trenutno delam na klasifikaciji "nepomembnih dejavnosti".

 

Namigi & Nasveti

Ideja o trdni poslovni ženski, ki je nikoli nič ne vrže iz tira, preprosto ne deluje. Če ste pošteni do sebe in drugih, so čustva del tega, kar počnete tako strastno v svojem poklicu.
Skladno s tem sledite svoji intuiciji, da bi dosegli svoje cilje. Toda bodite previdni, ti cilji nikoli ne smejo biti vklesani v kamen, ker se nove priložnosti ne nahajajo nujno na začrtani poti.

 

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave