EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Louise Doorman

Pravna specialistka in svetovalka na področju medijskega prava

O meni


IME IN PRIIMEK: Mr. Louise Doorman

DRŽAVA: Nizozemska

MESTO: Huizen

NACIONALNOST: Nizozemka

IZOBRAZBA: Univezitetna izobrazba

SEKTOR: Pravo in zakonodaja

DELOVNO MESTO: Lastnica, pravna svetovalka

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: www.louisedoorman.nl

 

Moj življenjepis

Po dokončanem študiju gledališke igre sem ugotovila, da me mediji ne čakajo. Prav nasprotno, ves čas so iskali ljudi z znanjem na področju sklepanja pogodb in pravnih vprašanj. Tako sem zamenjala študijsko smer in se vpisala na pravo. Zdaj sem "super-specialistka" na področju medijskega prava in avtorskih pravic v trikotniku medijev, vlade in producentov. V službia sem se veliko naučila. 3 leta sem bila zaposlena v zasebnem sektorju s producentom. Nato sem se obrnila na vladno stran, ter 10 let delala kot pravna svetovalka in vodja pravnega oddelka na uradu komisarja za medije. Potem smo vzpostavili pravno partnerstvo Denkk, kjer sem bila 7 let. Ker sem rada fleksibilna, imam od januarja 2015 svoje podjetje, kjer sem edina zaposlena. Ker je na trgu veliko proračunskih rezov, rada znižujem poslovne stroške ter ponudim zelo raznolike storitve po različnih cenah (npr. za mlade). Prav tako rada rekrutiram različne specialiste za posamezne projekte (tudi moje bivše partnerje). Predvsem pa rada razvijam sebe in širim svoje delovno področje, tudi izven področja medijskega prava.
 

Moje izkušnje

Glede na to, da imam svojo prakso, si teden organiziram tako, da imam dovolj časa za mreženje. Da bi lahko delala kot komisarka ali celo v kakšnem drugem sektorju z velikim družbenim vplivom, se moram razvijati. Ogromno podpore in nasvetov dobivam od drugih žensk, kar mi pomaga na tej novi poti. Sicer se mi ne mudi, saj mi je všeč, da sem specialistka na področju medijskega prava. Po drugi strani pa mi predstavlja zanimiv izziv iskanje poti od specialistke do širšega razvoja, čemur bo mogoče sledil še večji učinek.

 

 

Moje veščine

Svetovalec mora biti dober poslušalec. Vedno iščem pravi problem in kaj se skriva pod njim. Prav tako moram znati povzemati in imeti dobro razvite veščine sodelovanja. Sem tudi pisateljica, urednica: poleg urejanja pogodb napišem tudi veliko e-sporočil, v različnih tonih in stilih. Za dobro opravljanje tega dela moraš ljubiti jezik.

 

Namigi & Nasveti

Bodite radovedni. Odprite se svetu. Iščite spremembo. Spodbujajte in razvijajte sami sebe, vedno in povsod. Vzdržujte dobro ravnotežje med napetostjo in sproščenostjo.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave