EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Marjolein Schel

Veliko deklet želi postati uspešnih zaradi bloganja, njej je uspelo!

O meni


IME IN PRIIMEK: Marjolein Schel

DRŽAVA: Nizozemska

MESTO: Amsterdam

NACIONALNOST: Nizozemka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Industrija, storitve

DELOVNO MESTO: Lastnica, managerka

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: freelance web editor at Marjolein Schel.nl

 

Moj življenjepis

Našla sem svojo strast in poklic: sem samostojna spletna urednica. Pišem izključno za ženske (za vse starostne skupine), za spletne medije, večinoma zanimive članke na temo lepote in življenjskega stila. Leta 2007, ko je postalo zanimivo biti na spletu, sem začela z blogom. Hitro sem pridobila veliko "sledilcev". Pisala sem o temah, ki so zanimale mlada dekleta, kot sem bila tudi sama. Želela sem si nadaljevati s to aktivnostjo. Tako sem se prijavila na razpis za delovno mesto pri reviji za mlade ženske, imenovani LINDA. Iskali so pomočnika, ki bi razvil njihovo prvo spletno stran. Še z enim urednikom sem pisala članke in ugotovila, da je poklic spletnega urednika nekaj, kar obožujem. To hočem biti! Najprej sem začela delati za polovičen delovni čas kot spletna urednica v majhni in mladi ekipi spletne strani girlscene.nl. Le-ta je namenjena dekletom in ima 1,2 milijona obiskovalcev na mesec. Po 6 mesecih so me prosili, naj postanem odgovorna urednica. Bila sem zelo srečna.
 

Moje izkušnje

Izziv mi je bil, ko sem šla za 3 mesece v New York, saj sem želela izvedeti, če bi lahko pisala za slavno ameriško revijo. Prišla sem v njihovo pisarno, vendar mi ni uspelo dobiti pripravništva za polni čas. Potem sem hitro dobila pripravništvo pri podjetju "Supertrash". Ko sem odhajala v New York, sem bila mirno in sramežljivo dekle. Ko pa sem se vračala, sem bila veliko bolj samozavestna. Po vrnitvi na Nizozemsko sem veliko razmišljala o svoji prihodnosti. Po pol leta pošiljanja prošenj sem vzela delo na poslovni spletni strani nacionalnega časopisa De Telegraaf. Večinoma sem pisala poslovne članke, vendar sem zelo pogrešala svojo ciljno skupino – ženske. Tako sem odšla k Sanomi, kjer sem postala spletna urednica za polni delovni čas – bila sem lepotna urednica za skupino Online Women (6 različnih spletnih strani). Po enem letu, leta 2013, je Sanoma morala izvesti nekaj varčevalnih ukrepov zaradi ekonomske krize, tako da je moralo oditi precej urednikov. Tako sem, iz nuje, začela svojo samostojno pot. Ko pogledam nazaj, bi rekla, da je bila to najboljša odločitev vseh časov! Moji ključni poudarki so na lepoti, modi in življenjskem stilu za ženske od 20. do 65. leta starosti.

 

 

Moje veščine

Zelo dobro znam pisno komunicirati in sem družabna oseba. Ne bojte se pristopiti k ljudem. Zelo dobro spoznajte želje svoje ciljne skupine. Na začetku sem mislila, da bom težko vodila finance, zato sem zaprosila za pomoč, nasvet in coaching. V prihodnosti si želim še naprej opravljati delo samostojne spletne urednice. To mi da veliko kontaktov in zadovoljstva, poleg tega lahko sama organiziram svoj čas. Ljubim pisanje, všeč so mi teme, moji kontakti in s temi aktivnostmi lahko si privoščim čudovit stil življenja.

 

Namigi & Nasveti

1. Poiščite finančne nasvete in si naredite dovolj rezerve.

2. Vzdržujte stike s starimi kolegi.

3. Vrzite se v to! Medtem pa izkusite, ali vam je to všeč in kaj vam je najbolj všeč.

4. Svoj načrt napišite na eno A4 stran.

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave