EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Jossie Rotteveel

Zobna higieničarka, katere praksa, zaradi novih pristopov in visoke specializacije, raste

O meni


IME IN PRIIMEK: Jossie Rotteveel

DRŽAVA: Nizozemska

MESTO: Alphen a/d Rijn

NACIONALNOST: Nizozemka

IZOBRAZBA: visokošolska izobrazba

SEKTOR: Zdravstvo

DELOVNO MESTO: Lastnica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJEhttp://www.praktijkvoormondverzorging.com/-alphen-a/d-rijn

Moj življenjepis

Vedno sem si želela biti zdravnica. Ker pa moje ocene niso bile dovolj dobre, sem morala izbrati višješolsko izobraževanje. Navdušila sem se nad poklicem zobne higieničarke. Dodatna prednost: ta študij mi je omogočil, da sem zelo hitro odprla svojo ambulanto, brez let prakse v bolnišnici. Sedaj sem že 15 let aktivna na svojem področju. En dan na teden predavam na akademiji. Pri delu s pacienti sodelujem z zobozdravniki in ostalimi strokovnjaki, ker sem se specializirala za delo z diabetiki. Med diabetesom in zobno higieno obstaja korelacija.
 

Moje izkušnje

Pred nekaj leti sem začela prakso skupaj s partnerico. Pred letom in pol pa mi je rekla, da se ne želi več ukvarjati s tem. Imela sem dve možnosti: ali nadaljujem sama ali pa poiščem novega partnerja (konkurenta/kolega). Odločila sem se, da nadaljujem sama. Prvih nekaj mesecev mi je pomagal kredit, imela pa sem predvsem veliko podpore svoje družine. Prav tako mi je moj coach in računovodja pomagal med postavljanjem samostojne zasebne prakse. Pri našem poklicu samostojna praksa ni nekaj "običajnega". Večina zobnih higienikov dela pod okriljem zobozdravnika. Zato sem se odločila za specializacijo na področju zobne higiene sladkornih bolnikov. Glede na to, da je to najmanj zaskrbljujoč zdravstveni sektor in da se ne oglašuje, imam zelo inovativen pristop k trženju. Podjetnike iz moje vasi sem prosila za investicijo v velik plakat v bližini nogometnega igrišča. Vendar mislim, da je to prepovedano in poleg tega, je možno dobiti pravilen odziv in paciente s takim pristopom? Tako da novembra, okoli dneva sladkornih bolnikov, rajši pokličem družinske zdravnike in na ta način dvigam stopnjo zavedanja o povezanosti med ustno higieno in sladkorno boleznijo. Sedaj se name ne obračajo le zobozdravniki, temveč tudi družinski zdravniki. Imam veliko zadovoljnih pacientov, verjetno zato, ker jim lahko temeljito pomagam. Z deljenjem znanstvenih člankov na svojem Facebook profilu, pridobim tudi ljudi iz Amsterdama, ki so se pripravljeni voziti 45 minut do Alphen a/d Rijn.

 

 

Moje veščine

Izučila sem se res tradicionalnega poklica, vem stvari o dlesnih, njihovem zdravljenju in higieni. To je zelo zanimivo področje, o katerem želim vedeti čisto vse in menim, da me bo navduševalo še dolga leta. Moja praksa lahko raste, ker sem strokovnjakinja o sladkorni bolezni in se učim ves čas. 32 ur na leto se udeležujem izobraževanja, tudi zato, da obdržim znak kakovosti zobnih higienikov (Quality Mark). Ta znak je garancija za kakovost in zanesljivost. Če izpolnjuješ pogoje, se pacienti počutijo bolj varne, ko vstopajo skozi tvoja vrata. Stranski učinek pa so prijetna srečanja s kolegi. Delimo svoje izkušnje. Menim, da je pomembno, da poglabljam svoja strokovna znanja in veščine, da bom lahko imela zdravo in rastočo prakso na področju zdravja.

 

Namigi & Nasveti

1. Vedno bodite prijazni do vseh. V našem sektorju so pacienti lahko anksiozni in se lahko odzivajo drugače, kot po navadi. Prav tako bodite prijazni do svojih dobaviteljev in referentov.

2. Vsak dan se javljajte na telefon, odgovarjajte na pošto in e-sporočilo. Ljudje imajo radi dobro odzivnost, tako delujete veliko bolj profesionalni!

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave