EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Katerina Yannakopoulou

Generalna direktorica nevladne organizacije za otroke s posebnimi potrebami

O meni


IME IN PRIIMEK: Katerina Yannakopoulou

DRŽAVA: Grčija

MESTO: Atene

NACIONALNOST: Grkinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Nevladni sektor

DELOVNO MESTO: Predsednica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: ALMA

 

Moj življenjepis

Sem ustanovna članica in predsednica upravnega odbora panhelenskega Društva za prilagojene dejavnosti za otroke in mladostnike z naprednimi razvojnimi motnjami, duševno zaostalostjo in avtizmom (ALMA). Odgovorna sem za načrtovanje, organizacijo in izvajanje izobraževalnih in kulturnih programov društva. Koordiniram tudi izobraževalne programe in kampiranja, ki ga ALMA izvaja v poletnih mesecih.
Odgovorna sem za pisanje, oblikovanje in izvajanje operativnih programov NSRF.
Sem generalna nadzornica vseh kulturnih in športnih dogodkov združenja ALMA.
V letu 2011 sem prvič v zgodovini ALMA predstavila inovativne programe za otroke z in brez invalidnosti v skupnih športnih in kulturnih dejavnostih, katerih namen je prebujanje skupnosti in določitev temeljev za nemoteno vključevanje invalidov v družbo.
Sem tudi znanstvenica, odgovorna za center za dnevno varstvo otrok in mladostnikov z avtizmom in naprednimi razvojnimi motnjami, ki deluje v okviru programa "Psychargos" na MoH v Paleo Faliro.

Moje izkušnje

Začeli smo brez finančne podpore in z veliko prostovoljnega dela. To je bil na začetku hobi, saj smo bili vsi zaposleni. Močno vodstvo, osredotočenost na cilj in vzpostavljanje močnega in iskrenega odnosa z osebjem, so razlogi, da ALMA še vedno obstaja. V 12 mesecih smo uspeli dvigniti ALMO na naslednjo stopnjo. Našli smo svoje mesto na trgu duševnega zdravja in določili naše cilje. Moj mož me je vedno podpiral in verjel vame. Moj študij in podiplomski študij, kot tudi dejstvo, da še nikoli nisem zamudila priložnosti za dodatno izobraževanje, so mi pomagali. Družina, sorodniki in prijatelji so stali ob meni in mi pomagali, vsak na svoj način. Tipičen primer: v zadnjih letih so starši sošolcev mojih otrok prevzeli bazarje, ki jih vodi sindikat. Naša filozofija je tisto, kar nas še vedno žene, in zelo smo veseli, ko moramo spremeniti naša vsakdanja pravila – to nam kaže, da še vedno delujemo na pozitiven, produktiven način! V teh, za Grčijo težkih, časih, sem trdno prepričana, da je ALMA vitalen in optimističen primer resničnega in poštenega grškega socialnega podjetništva na področju socialne podpore ter na področju duševnega zdravja in zelo sem ponosna na to. Velika priložnost je bilo moje sodelovanje s pokojnim Nikosom Apergisom, podžupanom Aten, ki me je naučil, kako načrtovati, organizirati in oceniti svoje delo. Institucija, v kateri sem delala šestnajst let, je videla to mojo pobudo kot konkurenčno, zato sem dala odpoved. To je bila sreča zame, ker takrat nisem imela druge izbire, kot da spremenim hobi v službo. Tega nisem nikoli obžalovala.

 

Moje veščine

Moje kompetence: Enostavno se prilagajam spremembam. Sem dober komunikator. Poslušam in sem pozorna na probleme ljudi. Rada gradim partnerstva. Moj osebni razvoj skozi moje delo je pomemben. Osebni razvoj ljudi, ki delajo z menoj, je pomemben. V konfliktnih situacijah ostajam mirna. Rešujem probleme in iščem rešitve. Rada dosegam svoje cilje.

Moje lastnosti: Sem aktivna, optimistična, zaupljiva, praktična, prilagodljiva, notranje motivirana, potrpežljiva in demokratična.

 

 

Namigi & Nasveti

Moj srečni rek je: "Nikoli ne reci nikoli! Če je nekaj namenjeno, da bo, bo. Če pa ne, čas ni bil pravi."

Moj navdih: Celoten projekt temelji na ukrepih francoskih sindikatov, kjer sem delala, ko sem bila še študentka. Vsak dan je navdih za nas, vsak dan je drugačen. Morda je najlepša stvar pri vsem tem prizadevanju, da nam nikoli ni dolgčas.

Moj nasvet drugim ženskam: Če imate vizijo, močno voljo, potrpežljivost in vztrajnost, lahko dosežete vse. Bodite odprte in željne, da se učite od vseh in vsega.

Veščine, ki jih je potrebno razviti: Potrpežljivost, vztrajnost, optimizem, seznam ciljev po prioritetah, timski duh.
Slabosti, ki jih je potrebno premagati: Sebičnost, skrajna ambicioznost, pohlep.

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave