EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Maria Tsoutsou

Pionirka na področju organiziranja ustvarjalnih delavnic za mlade invalidne osebe

O meni


IME IN PRIIMEK: Maria Tsoutsou

DRŽAVA: Grčija

MESTO: Agrinio, Messolonghi

NCIONALNOST: Grkinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Znanost, zdravje, raziskave in tehnologija, tretji sektor

DELOVNO MESTO: Predsednica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJEPanayia Eleousa Workshop

 

Moj življenjepis

Rodila sem se v Mytilene, Grčija, kjer sem zaključila osnovno šolo in šest let srednješolskega izobraževanja. Potem sem se vpisala na štiriletni študij na šoli za babištvo Virginia Skylitsi na materinski kliniki Elena Venizelou, ter diplomirala z odliko.
5 let sem poučevala na porodniški kliniki za babice Marika Iliadi, z donacijo, ki jo je dala ga. Elena Venizelou. Delala sem na višjih položajih, kot pomočnica direktorja v atenski kliniki za matere sem zagotavljala visoko kakovostne storitve, in kot koordinatorka na Mitera kliniki za matere sem se posvečala zaščiti materinstva in pomagala novorojenčkom ter njihovim materam.
Leta 1962 sem se poročila z zdravnikom iz Agrinia, Grčija, ter dobila sina, ki je duševno prizadet. To je bil odločilen dejavnik, ki je vplival na naslednja leta. Motnje v duševnem razvoju mojega edinega sina sem si razlagala kot Božjo voljo ter se zavestno odločila, da posvetim preostanek mojega življenja zahtevnemu in družbeno koristnemu delu, to je izobraževanju ljudi z motnjami v duševnem razvoju ter podpiranju pri njihovi socialni vključenosti in rehabilitaciji.
Leta 1989 sem ustanovila Panayia Eleousa delavnice za mlade z motnjami v duševnem razvoju, ko takih storitev socialnega varstva sploh ni bilo na voljo v prefekturi Etolija-Akarnanija. Dobre prijateljice, ženske iz Agrinia in Messolonghija, so mi vedno stale ob strani, delale z mano in mi pomagale. One so v upravnem odboru  delavnic Panayia Eleousa Workshop. Tako moje delo predsednice uprave, kot tudi njihovo delo je prostovoljno. Moja mati mi je predstavila prostovoljstvo, ko sem bila stara štirinajst let in, če bo Bog dal, sem odločena, da bom opravljala prostovoljno delo na Panayia Eleousa Workshop do mojega konca.

Moje izkušnje

Leta sem prostovoljno delala za znan kulturni klub, Agrinio gimnastično družbo, kot članica odbora direktorjev, odbora za kulturne in umetniške prireditve in Folklornega društva. Nenehno skupno 23-letno delo na delavnici, smo, kot 7-članski odbor, uspeli izboljšati življenjski standard za najbolj ranljive skupine ljudi, za osebe z motnjami v duševnem razvoju in spremenili predsodke o njih. Delavnica ima podporo in spodbudo meščanov Etolija-Akarnanija, države, cerkve in velikega števila uglednih grških osebnosti.
Imeli smo številne finančne težave. Pridobivanje potrebnih sredstev za zagotovitev nemotenega delovanja Panayia Eleousa Workshop je bil nenehen boj. Ker sem mati otroka z motnjami v duševnem razvoju, je še posebej težko uspešno združevati zahtevne obveznosti in družinsko varstvo.
Osebno: Soočala sem se s številnimi osebnimi težavami. Vendar sta mi vztrajanje pri moji viziji in moje poslanstvo vedno dala pogum in nikoli nisem odnehala.
Vzpostavitev in 23-letno delovanje Panayia Eleousa Workshop je bila novost v prefekturi Etolija-Akarnanija, ki je spremenila socialno izključenost oseb z duševnimi motnjami, in s tem povezanih težav, v socialno integracijo, zaupanje in solidarnost.

 

 

Moje veščine

Moje kompetence: Sposobna sem se učiti in uporabljati nove informacije pri svojem delu. Enostavno se prilagajam spremembam. Poznam in uporabljam tehnike za dobro opravljanje dela. Sem dober koordinator. Poslušam in sem pozorna na probleme drugih ljudi. Rada gradim partnerstva. V konfliktnih situacijah ostajam mirna. Rada se pogajam tako, da smo na koncu vsi zadovoljni. Rada delam v timu, načrtujem dejavnosti in se znam enostavno organizirati. Rešujem probleme in iščem rešitve. Rada dosegam svoje cilje. Znam se hitro odločati. Vem, kako upravljati vse svoje dejavnosti (na delovnem mestu in v zasebnem življenju). Ne oklevam, ko je potrebno vprašati za nasvet. Upoštevam izkušnje in nasvete drugih ljudi.

Moje lastnosti: Sem skromna, aktivna, zgovorna, kritična, sodelovalna, vztrajna, optimistična, inovativna, prilagodljiva, napeta, hitra, odprta, samozavestna, samo-razvita, potrpežljiva, organizirana in demokratična.

 

 

Namigi & Nasveti

Moj srečni rek je: "Odprto morje je vaša moč in moja volja skala."
Osebnost Florence Nightingale mi je vedno v navdih.
Moji nasveti drugim ženskam: Držite se moralnih vrednot, trdo delajte, ohranite globok občutek dolžnosti in odgovornosti, bodite živahne in predane svojemu delu, ohranjajte visoko kakovost storitev, osredotočite se na vztrajno in dosledno nadaljevanje svojega dela.
Veščine, ki jih je potrebno razviti: Raziskovanje, načrtovanje, dobra organizacija, metodologija, ocenjevanje, prepričanost o uspehu.
Slabosti, ki jih je potrebno premagati: Pomanjkanje samo-poznavanja, sebičnost.

 

 

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave