EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Maria Tsiota-Markou

Podžupanja občine Peristeri

O meni


IME IN PRIIMEK: Maria Tsiota-Markou

DRŽAVA: Grčija

MESTO: Peristeri

NACIONALNOST: Grkinja

IZOBRAZBA: Stalno strokovno izobraževanje

SEKTOR: Politika

DELOVNO MESTO: Podžupanja

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Municipality of Peristeri

 

Moj življenjepis

Odraščala sem v mestu Peristeri, zahodnem predmestju Aten. Sem poročena in imam dva otroka. Od leta 1986 sem lastnica tovarne, ki je specializirana za proizvodnjo igrač. Poleg tega od leta 1990 aktivno sodelujem v združenjih in ustanovah za športno in kulturno dejavnost. Leta 1995 sem bila izvoljena za članico uprave v atletskem klubu PALASKAS in od leta 2000 naprej sem predsednica odbora. Leta 2003 sem bila izvoljena za vodjo urada za olimpijske igre v občini Peristeri, kjer sem sodelovala s številnimi prostovoljci. Poleg tega sem ustanovna članica in predsednica društva "Prijatelji muzeja", združenja, ki si prizadeva, da se vse izkopane predmete vrne tja, kamor sodijo. Leta 2003 sem bila v mestnem svetu izbrana za članico uprave za športne organizacije in občinski kulturni razvoj. Poleg tega sem bila v oktobru 2006 izvoljena za mestno svetnico. Od januarja 2007 do danes sem podžupanja v sektorju kulturnih projektov in gradnje. Poleg tega sem skozi leta podpirala projekte, ki so v celoti stali 40.000.000 €, ter bili financirani s strani Nacionalnega strateškega referenčnega okvira (N.S.R.F) in prek vladnih naložb. Vmes so bili občinski konservatoriji, gledališke in umetniške delavnice in plesne vaje. Leta 2010 sta prenovljena javna knjižnica in mestna univerza odprli svoja vrata za javnost.

Moje izkušnje

Katere vrste težav ste morali premagati, da ste tu, kjer ste danes?
Finančne: Spremembe v gospodarskem okolju v daljšem časovnem obdobju; poleg tega gospodarska nestabilnost ne omogoča nobene prihodnje ocene.
Družinske: Razumevanje med vsemi družinskimi člani (mož, žena in otroci) preprečuje morebitne družinske probleme.
Osebne: Pomanjkanje prostega časa.
Kaj vam najbolje pomaga na vaši poti?
Moja družina, izobraževanje in usposabljanje ter moj karakter.

 

Moje veščine

Moje kompetence: Enostavno se prilagajam spremembam. Sem dober komunikator. Poslušam in sem pozorna na probleme drugih ljudi. Rada gradim partnerstva. Moj osebni razvoj skozi moje delo je pomemben. Osebni razvoj ljudi, ki delajo z menoj, je pomemben. V konfliktnih situacijah ostajam mirna. Rešujem probleme in iščem rešitve. Rada dosegam svoje cilje.

Moje lastnosti: Sem aktivna, vztrajna, optimistična, hitra, samozavestna, kreativna in organizirana.

 

 

Namigi & Nasveti

Moj srečni rek je: Vedno pomislim, preden spregovorim.
Moj navdih: Ljudje, ki si prizadevajo za cilje in ideale; ljudje, ki naredijo razliko v življenju; veliki avtorji, pesniki in arheologi; ženske, ki delajo v administraciji in vodstvu; predsedniki držav in vlad; uspešni podjetniki, ki so napredovali v svoji karieri z uresničevanjem vizije.
Moj nasvet drugim ženskam: Optimizem, moč, pogum in poštenost bi morala biti glavna sredstva do uspeha, sicer je uspeh brez pomena. Prizadevanja morajo biti konstantna, nikoli se ne predajte občutkom razočaranja. Jutri bo vedno boljši dan!
Veščine, ki jih je potrebno razviti: Duhovitost, dobra presoja, optimizem, moč, resnost.
Slabosti, ki jih je potrebno premagati: Pretirana previdnost; eksperimentiranje, tveganje.

 

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave