EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Julia Roussi

Nadzornica na oddelku za reklamacije v banki

O meni


IME IN PRIIMEK: Julia Roussi

DRŽAVA: Grečija

MESTO: Atene

NACIONALNOST: Grkinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba / stalno strokovno usposabljanje

SEKTOR: Bančništvo in finance

DELOVNO MESTO: Nadzornica na oddelku za reklamacije

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE:  EFG EUROBANK

 

Moj življenjepis

Srednjo šolo Arsakeio Tositseio Ekalis sem zaključila leta 1995 in na American College of Greece diplomirala iz poslovne administracije, smer upravljanje s človeškimi viri. Od leta 1998 delam v EFG Eurobank ERGASIAS SA, eni od štirih največjih bank v Grčiji. Do leta 1999 sem bila uradnica za storitve za stranke ter za hipotekarna posojila. V obdobju 1999 - 2005 sem bila vodja hipotekarnega oddelka in članica odbora banke. V obdobju 2005 - 2007 sem bila vodja bančništva za majhna podjetja ter opravljala pregled in analize poslovnih in ekonomskih podatkov za majhna in srednje velika podjetja ter ocenjevanje tveganja za sodelovanje. Odgovorna sem bila za razvoj in vzdrževanje portfelja strank in preiskovanje tržnih trendov in konkurenčnih podjetij. Sodelovala sem z vsemi direktorati in hčerinskimi podjetji banke, da smo ponujali celovite storitve, ki zajemajo celoten spekter potreb poslovnih uporabnikov. Od leta 2007 sem nadzornica na oddelku reklamacij v Službi za skrb strank ter dnevno rešujem kompleksne probleme in zagotavljam skladnost in celovitost v skladu s standardi za obravnavanje pritožb, ki so jih postavile vse lokalne oblasti (Banka Grčije, javni organi, kot so Ministrstvo za razvoj, varuh človekovih pravic itd.). Natančni primeri izhajajo iz pritožb pri zbiranju predlogov za izboljšanje kakovosti banke. Naloge, ki jih opravljam: pritožbe in izvensodni nadzor; identificirati morebitne odsotnosti ali napačen tok odločitev in sprožiti korektivne ukrepe; skrb za stranke: nadzor kakovosti (telefonsko) za stranke po reševanju njihove pritožbe, da bi določili stopnjo njihovega zadovoljstva. Sem tudi vodja projektne skupine EFQM.

Moje izkušnje

Morala sem premagati različne težave:
Družinske: Premalo časa s svojo družino.
Osebne: Malo časa za družabno življenje.
Družbene: Ko sem zanosila, sem morala biti odsotna z dela.
Moji ključi za uspeh: izobraževanje in usposabljanje in moj karakter.

 

 

Moje veščine

Moje kompetence: Sposobna sem se učiti in uporabljati nove informacije pri svojem delu. Enostavno se prilagajam spremembam. Poznam in uporabljam tehnike za dobro opravljanje dela. Sem dober komunikator. Poslušam in sem pozorna na probleme drugih ljudi. Moj osebni razvoj skozi moje delo je pomemben. Osebni razvoj ljudi, ki delajo z menoj, je pomembno. V konfliktnih situacijah ostajam mirna. Rada se pogajam tako, da so na koncu vsi zadovoljni. Usklajujem in motiviram zaposlene. Rada delam v timu, načrtujem dejavnosti in se enostavno organiziram. Rešujem probleme in iščem rešitve. Rada dosegam svoje cilje. Znam se hitro odločati. Ne oklevam, ko je potrebno vprašati za nasvet. Upoštevam izkušnje in nasvete drugih ljudi.

Moje lastnosti: Sem aktivna, napredna, zgovorna, sodelovalna, optimistična, vztrajna, inovativna, praktična, prilagodljiva, hitra, ustvarjalna, daljnovidna, organizirana in demokratična.

 

Namigi & Nasveti

Moj srečen rek je: "Bodi zvest samemu sebi."

Navdih so mi običajne ženske, ki nikoli ne pozabijo svojega življenjskega namena, in so uspešne v različnih sektorjih. Sosedje, ki lahko upravljajo tako svojo družino in kariero, ne da bi bili ujeti v svojem malem svetu: to so ljudje, ki imajo lastnosti, ki jih občudujem in sem po njih zgradila model, svojo idealno verzijo prihodnje mene.

Moj nasvet drugim ženskam: Na žalost je stereotip, da je ženska najbolj primerna za nižje položaje v  poslovnem svetu, še vedno prisoten – čeprav v manjši meri. Še vedno morajo vložiti veliko truda, da bi dokazale, da lahko delajo to, do česar so moški upravičeni samo zato, ker so "močnejši spol": vodenje. Vendar, vse kar potrebujemo, je potrpežljivost in vztrajnost. Nikoli smete biti razočarane ob prvi težavi. Prav tako morate uporabljati tisto, s čimer vas je obdarila narava: vaše organizacijske sposobnosti. Poleg tega bi morale pravilno določiti svoje prioritete, glede na prihodnost, ki jo želite imeti, ne pa glede na sedanji čas in starost.

Veščine, ki jih je potrebno razviti: Notranji samorazvoj, moč volje, samozavest, občutek neodvisnosti, gotovost, odločanje, sodelovanje, samospoštovanje, spoštovanje ljudi, prijaznost.

Slabosti, ki jih je treba premagati: Negotovost, ukazovanje, aroganca, sebičnost, nevljudnost.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave