EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Liana Denezaki

Nagrajena pisateljica in ilustratorka knjig za otroke in odrasle

O meni


IME IN PRIIMEK: Liana Denezaki

DRŽAVA: Grčija

MESTO: Atene

NACIONALNOST: Grkinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Izobraževalni sektor, Tretji sektor

DELOVNO MESTO: Lastnica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: http://www.denezaki.gr

 

Moj življenjepis

Sem pisateljica in ilustratorka otroških knjig, študirala sem grafično oblikovanje. Za to sem se odločila, ker so knjige bile in še vedno so, moja velika ljubezen. Leta 2009 sem bila počaščena s pohvalo "Penelope Maximus" vrtcev in OŠ v Krogu grških otroških knjig za knjigo "Pogumni pes" in leta 2010 sem bila prejela nagrado Fanny Apostolidou za otroško knjigo "Mardouk". Ta nagrada se podeljuje za zadnjo triado v OŠ! Sem del uredništva "Čarobnega sveta" na www.kosvoice.gr, ki ga je leta 2013 Krog grških otroških knjig nagradil kot "najboljši spletni program za ljudi, ki radi berejo".
Doslej sem napisala 18 otroških knjig ter roman za odrasle in ilustrirala več kot 170 knjig. Sem članica Kroga grške otroške knjige in Ženskega literarnega društva, sodelovala sem na ilustracijskih razstavah v Grčiji in v tujini. V okviru programa šole "Flexible Zone Labs" koordiniram tečaj Pravljica in fantazija za predšolske in osnovnošolske otroke ter Kreativno pisanje za učence višjih razredov.
Sledim razvoju tehnologije v zadnjih letih, zato delam z interaktivnimi izobraževalnimi aplikacijami ter raziskujem nove možnosti v učnem procesu.

Moje izkušnje

Težave, katere sem mogla premagati.

Osebne težave: Osnovni problem, s katerim sem se ukvarjala, je bila moja javna izpostavljenost. Ker je moj osnovni poklic, profesionalna ilustracija, osamljen poklic, nisem bila vajena predstavljati svoje delo v javnosti, niti ni bilo potrebe imeti predavanja, predstavitve ali govore. Toda po moji prvi knjižni publikaciji, pri kateri sem bila odgovorna tako za ilustracije, kot tudi besedilo, sem se začela ukvarjati z nekaterimi težavami. Prva poslovna povabila so me spravila v zadrego, ki sem jo težko prenašala. Potrebovala sem dolgo časa, da sem premagala svojo sramežljivost in še vedno imam nekaj težav.
Finančne težave: Gospodarske razmere v Grčiji v zadnjih letih imajo vpliv na vse dejavnosti. Torej je povsem naravno, da so "prizadele" tudi knjižni svet. Zato mora biti profesionalec s tega področja prilagodljiv in ustvarjalen ter si prizadevati za nova naročila, da bo finančno zmogel in pri tem ne zmanjševal kakovosti svojega dela.
Odločilni dejavniki uspeha: Najprej so mi najbolj pomagali moji lepi otroški spomini. Bila sem srečna, ker sem imela dedka, ki je štel domišljijo za najpomembnejši dejavnik za osebni razvoj. Govoril je, da si moraš za uspeh na nekem področju le-tega najprej predstavljati. On je bil tisti, ki me je naučil, kako to narediti, ker je verjel, da se lahko vsakdo nauči, kako si zamisliti stvari. Res rada komuniciram in ta del mojega značaja mi je zelo pomagal pri mojem delu. Karkoli počnem, pa naj gre za ilustriranje, pisanje knjig ali člankov, za otroške delavnice, se vedno vse vrti okoli komunikacije, interakcije ter vzpostavitve stika.
Profesionalni odnosi: Na področje dela sem vstopila brez pomoči znancev, vendar sem ustvarila veliko dobrih prijateljstev s stabilnim sodelovanjem in osebnimi odnosi. To je nekaj, za kar sem vedno odprta.

 

 

Moje veščine

Enostavno se prilagodim spremembam in pristopam k težavam s fleksibilnostjo. Uživam v komuniciranju in cenim sodelovanje in skupinsko ustvarjanje. Sporom se izogibam, saj ne ustrezajo mojemu značaju. Sem oseba, ki vedno najde priložnosti in nikoli nisem oklevala, če je bilo potrebno koga vprašati za nasvet, tudi o zadevah, ki jih poznam. Dobro organiziram svoj čas in svoje delo ter sem vedno odprta za nove ideje in izzive.

 

Nasveti & Namigi

Otroci so vedno vir navdiha in vesela sem, da komuniciram z ljudmi, ki razmišljajo izven okvirjev ter so vedno pripravljeni na uživanje v lepih stvareh. Interakcija z otroki odpira poti za ustvarjanje in ponuja sveže ideje o svetu, pa tudi dragoceno hrano za misli in sanje. Ne pozabimo, da domišljija odpira poti ljudem, ki jo imajo, ko ostali ljudje vidijo samo slepe ulice.

 

  • Default
  • Title
  • Random

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave