EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Laura Carrera Garcia

Ustanoviteljica podjetja užitnih rož

O meni


IME IN PRIIMEK: Laura Carrera Garcia

DRŽAVA: Španija

MESTO: Zaragoza

NACIONALNOST: Španka

IZOBRAZBA: Diploma iz agrikulturnega inženiringa (2000), diploma iz okolijskih znanosti (2003), agronomski inženir (2004), doktorat iz agronomskega inženiringa (2009)

SEKTOR: Kmetijstvo in znanost/raziskave

DELOVNO MESTO: Lastnica podjetja

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Flores en la mesa

 

Moj življenjepis

Rodila sem se v Sorii, malem, hladnem naselju v osrednji Španiji, trenutno pa živim v Zaragozi. Vedno mi je bilo všeč kmetijstvo, zato sem se odločila za tehnični agrokulturni inženiring v Sorii. Leta 2000 sem se odločila za dvojni študij: okolijske vede in agronomski inženiring na Katoliški univerzi v Avili. To so bila čudovita leta, v katerih sem se razvila tako osebno, kot tudi poklicno. Diplomsko nalogo sem opravljala na razvojni postaji Aula Dei-CSIC v Zaragozi. Moja teza je govorila o reproduktivni biologiji japonske nešplje. Temeljila je na resničnem problemu, ki ga je kmetijska zadruga povezala z nizko proizvodnjo nešplje. Moja teza je bila objavljena v številnih publikacijah in na številnih simpozijih in je pomagala organizaciji pri reševanju problema. Odnos med podjetjem in znanostjo je zbudil moje zanimanje za povezave med dvema svetovoma. Tako se je rodila zamisel za "Flores en la Mesa" (rože na mizi), podjetje, ki uvaja nove botanične izdelke na agrarni trg. Vodilni izdelek mojega podjetja so užitne kristalizirane rože, male in lepe naravne sladkarije za "haute kuhinjo". Podjetje je v živilsko-prehrambnem sektorju za sladokusce. Z raziskovalnimi centri sodelujemo pri razvoju proizvodnje in trženju tega proizvoda, raziskovanju blagodejnih lastnosti in senzoričnih razlik pri užitnih cvetovih.

Moje izkušnje

Ekonomske težave: Vlaganje lastnih prihrankov v podjetje je tvegano, še posebej, če imate družino, kot je bilo pri meni.

Družinske težave: Biti mati očitno ni problem, ampak je vsaj zame velik izziv, še toliko bolj, saj sem podjetje ustanovila, ko sem imela dojenčka.

Osebne težave: Biti istočasno mati in podjetnica, pomeni ne imeti veliko časa zase, odpovedati sem se morala svojim hobijem, kot so slikarstvo, branje, druženje s prijatelji in športne aktivnosti.

Ključ za uspeh: Kar me spravi iz postelje vsako jutro, je moja družina. Prav tako menim, da je dobra izobrazba in poklicno usposabljanje ključnega pomena, da sem zdaj tu. Moja osebnost in značaj sta tudi ključni točki za uspeh, saj zelo zanašam sama nase pri svojem delu. Moj projekt je rezultat vsega, kar sem se naučila in vseh ljudi, ki so kakorkoli prispevali. Ponosna sem, da lahko računam na veliko ljudi, ki verjamejo v moj projektu in ki prispevajo z mnogih pozitivnih vidikov. Ko ustanavljate podjetje, je težko ločiti med prijatelji v prostem času in prijatelji z dela, saj se meje lahko enostavno zabrišejo. Poleg vsega tega so bile izvirnost, intuicija in učenje iz lastnih napak bistvenega pomena za začetek mojega poslovanja.

Navdih: Moj oče in moj mentor, vsak na svoj način, sta prispevala z vrednotami, ki so z menoj v vsem, kar počnem. Moja strast do rož in gastronomije je bila prav tako pomemben dejavnik, na katerem temelji poslovanje.

 

 

Moje veščine

Kompetence: Uporabljam vse novo znanje, ki ga pridobim v vsakdanjem življenju, tako da se lahko organiziram in enostavno načrtujem aktivnosti. Res rada sodelujem z drugimi ljudmi, ko delam, ampak zaradi pomanjkanja časa je težko usklajevati in motivirati zaposlene. Znam se hitro odločati, in če pride do problema, hitro poiščem rešitve. Menim, da je osebni razvoj pri delu bistvenega pomena, saj vam pomaga razširiti um in odrasti. Da bi svoje delo opravljala zadovoljivo, vedno poskušam določiti realne cilje, ki jih lahko dosežem.

Lastnosti: Menim, da sem zelo aktivna oseba, nerada sem brez dela. Poleg tega sem zelo komunikativna in rada v stiku z ljudmi. Mislim, da nisem konzervativna, ampak obratno, rada imam izzive in inovacije. Predvsem pa sem optimistka, in ko nekaj želim, sem zelo vztrajna. Verjamem v vse, kar delam, in prepričana sem, da lahko to dosežem. Mislim, da imam dobro vizijo prihodnosti, zato ne dvomim, ko tvegam z novimi projekti.
Pri svojem delu sem zelo organizirana, in sem rada praktično in učinkovita. Skratka, menim, da sem neodvisna ženska, ki ve, kaj si res želi.

 

 

Namigi & Nasveti

Kot podjetnica je nasvet, ki ga lahko dam drugim ženskam, ki se odločijo začeti svoj projekt, naj bodo prepričane vase (in svoje projekte), ampak naj ostanejo z nogami trdno na tleh. Samozaupanje je bistvenega pomena, brez njega jaz ne bi mogla doseči vsega, kar imam. Najprej morate verjeti v svoj projekt, ker, če vanj ne verjamete vi, kdo bo? Morale boste braniti svojo idejo, in čeprav boste naletele na veliko ovir na poti, se z njimi soočite in jih premagajte. Na primer, če se odločite za zagon novega podjetja, in ste kot jaz, zadolženi za družino, je najbolj pomembna stvar, da pri vlaganju denarja določite mejo. To je bila rešitev, ki je končala moje dileme. In če ste tudi mati, se ne bi smeli bati. Vedno misliti, da je družina prva, vendar sta obe stvari združljivi, čeprav je to na začetku težko videti. Jaz sem se odločila, da delam najdlje do 18. ure, saj imam otroka in družino, ki me potrebuje. Če sem imela dogodek ali sestanek, ki ga nisem mogla odpovedati pod nobenim pogojem, sem nato s svojo družino preživela še en dan več. Vse lahko dosežete, če določite svoje prioritete. Še ena stvar, pri kateri morate biti jasni, je postavljanje ciljev, ob upoštevanju, da so lahko ti cilji prilagodljivi. Morate vedeti, kam greste, ampak lahko izberete različne načine, da bi prišli tja.

Njen srečen rek je: "Strah? Kaj je to?"

 

  • Default
  • Title
  • Random

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave