EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Esther Millan

Ukvarja se s projektom nudenja pomoči otrokom in ženskam v Indiji

O meni


IME IN PRIIMEK: ESTHER  MILLAN

DRŽAVA: Španija

MESTO: Zaragoza

NACIONALNOST: Španka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Javni sektor/Izobraževanje/Znanost

ORGANIZACIJA: Association “Amigos de Subhadra Mahatab Seva Sadan”

DELOVNO MESTO: Ustanoviteljica NVO

SPLETNI NASLOV ORGANIZACIJE: Association Amigos de Odisha

Moj življenjepis

Rodila sem se leta 1953 in od študentskih let živim v Zaragozi. Leta 1983 sem doktorirala iz fizikalnih znanosti, svojo sem nato razvijala kariero z izkušnjami in poučevanjem v zdravstvenih vedah. Imela sem različna delovna mesta na Univerzi v Zaragozi in Univerzitetnem kliničnem centru Lozano Blesa, kjer sem opravila svojo specializacijo s področja sevanj v bolnišnici. Tesno sem sodelovala pri projektu razvoja in podpore za otroke, ženske in prikrajšane manjšine v Indiji. Leta 1997 sem prišla v stik z indijsko institucijo Subhadra Mahatab Seva Sadam (SMSS) in spoznala njihove dejavnosti, povezane z otroki. Kmalu po tem sem začela sodelovati z njimi, do ustanovitve Združenja "Prijatelji Subhadre Mahataba Seva Sadama" (ASMSS, leta 1999), zdaj imenovanega "Prijatelji Odishe", ki je zaznamoval začetek programa sponzorstva otrok SMSS. S partnerjem sva posvojila tri deklice.

Moje izkušnje

Delo v teh letih ni bilo lahko zaradi velikih kulturnih razlik med nami (npr. jezik naših prijateljev iz Odisha) in tudi zaradi družinskih in delovnih obremenitev, ki so mi marsikdaj omejevale čas za posvečanje projektu. Vendar pa je naklonjenost, ki jo čutim do te države in njenih ljudi, premagala vse ovire.
Mislim, da so mi pri doseganju trenutnega položaja pomagali moja izobrazba in moj trening ter, na drugi strani, moja osebnost in moj karakter. Če je nekdo vodil mojo pot, je bil to nedvomno Vicente Ferrer, ustanovitelj zavoda, ki nosi njegovo ime in katerega delo v Indiji je bilo zame vir navdiha.

 

 

Moje veščine

Menim, da so moje glavne sposobnosti ali lastnosti: zlahka se prilagodim kateri koli spremembi, imam dar za izmenjavo in posredovanje vseh informacij, rada sodelujem z drugimi ljudmi in delam v ekipi. Prav tako pripravim načrte za vsako dejavnost in se enostavno organiziram. Hitro sprejemam odločitve in mi je všeč, da dosegam zastavljene cilje. V vsakem primeru uporabljam svoje izkušnje in nasvete drugih ljudi. Menim, da sem napredna, sodelovalna in odprta oseba. Sem aktivna, praktična, organizirana in vztrajna. Sem precej optimistična, samozavestna in ustvarjalna, pa tudi razumna in analitična.

 

Namigi & Nasveti

Moj glavni nasvet je, da se lotite zadeve, če imate jasno predstavo o ciljih, ki jih želite doseči.
Glede na moje izkušnje, menim, da, ko se lotite novega projekta, postanete bolj prožni za popravljanje različnih situacij in se zavzemate za medkulturno razumevanje. To zahteva premagovanje težkih trenutkov, ne da bi obupali niti takrat, ko se soočate s finančnimi težavami ali kakršnimi koli lažnimi interesi, ki se pojavijo v vsakem projektu.

  • Default
  • Title
  • Random

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave