EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Vala Marcou

Direktorica korporativnega komuniciranja in družbene odgovornosti velikega tehnološkega podjetja

O meni


IME IN PRIIMEK: Vala Marcou

DRŽAVA: Grčija

MESTO: Atene

NACIONALNOST: Grkinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Znanost, zdravje, raziskave in tehnologija, storitve

DELOVNO MESTO: Managergka, upokojena 2014

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: MELLON TECHNOLOGIESMoj življenjepis

Sem vodja Skupnih komunikacij, članica vodstva in odgovorna za družbeno odgovornost v veliki tehnološki skupini z več kot 2500 zaposlenimi. Popolnoma sem odgovorna za komunikacijsko strategijo in proračun, s katerim skupini zagotavljam doslednost in večjo ozaveščenost o ključnih deležnikih, tako notranjih kot tudi zunanjih. Kot del vodstvene ekipe, ki poroča direktorju, aktivno sodelujem pri strateškem načrtovanju, projektih in pobudah za razvoj poslovanja.

Korporativno komuniciranje: varuhinja celostne vizije in ugleda, odgovorna za strategijo in izvedbo komunikacijskega načrta, vključno z upravljanjem blagovne znamke, trženjem vsebin preko tradicionalnih in digitalnih kanalov, predstavitvami, odnosi z mediji, organizacijami dogodkov, primerjalnih analiz in nagrad, glasil, upravljanjem spletnih strani in socialnih medijev. Mednarodno komuniciranje: odgovorna za oblikovanje Skupine kot vodilne na regionalnem trgu in zaželene partnerice. V tesnem sodelovanju s komercialnimi ekipami, ki zagotavljajo komunikacijsko platformo in orodja, da bi vzpostavili v stranke usmerjeno kulturo, in za spodbujanje kompetentnosti Skupine. Odgovorna sem tudi za neposredno tržno komunikacijo, literaturo o izdelkih, študije primerov, kot tudi pripravo in razširjanje vrhuncev Skupine, posodobitev strank in sektorja novic.
Nagrade: pomagala sem, da je Skupina dosegla mednarodno izpostavljenost in priznanje za različne kompetence, kot so rast podjetja, poslovna odličnost, izvršna zmogljivost, praksa družbene odgovornosti podjetij. Nagrade, ki sem jih prejela do sedaj, vključujejo: European Business Awards, Europe's 500, Crédit Agricole's Horizon Trophy in Contact Center World Awards.

Moje izkušnje

Priložnosti: Zaupljivo partnerstvo, ki se je razvilo v podjetju, mi je dalo svobodo predstavljati, eksperimentirati, načrtovati in izvajati strategije v širokem spektru korporativnih komunikacijskih in tudi drugih področjih, vedno v smeri skupnih ciljev.

Težave: Trajna gospodarska nestabilnost povzroča temeljne spremembe, ki prinašajo strah in vdanost v usodo velikemu številu ljudi. To zahteva iznajdljivost, prilagodljivost in odločnost, da se ohrani organizacijo konkurenčno in ohrani miselnost zmagovalca v tem korenito spreminjajočem se okolju.

Druge težave: Na začetku moje kariere je bil prevladujoč pojem za korporativno komuniciranje (takrat: odnosi z javnostmi) osamljenost in, bolj pogosto kot ne, da je to dejavnost, s katero se ukvarjata lastnik družbe in tajnica. Dolgo časa je trajalo, da so priznali pomen korporativnega komuniciranja za podjetja. Zame to pomeni nenehen trud za priznavanje pomena mojega dela in mojega prispevka k skupnemu uspehu podjetja.

 

 

Moje veščine

Moje kompetence:Ssposobna sem se učiti in uporabljati nove informacije pri svojem delu. Sem dober komunikator. Poslušam in sem pozorna na probleme drugih ljudi. Moj osebni razvoj skozi moje delo je pomemben. Individualni razvoj ljudi, ki delajo z menoj, je pomemben. V konfliktnih situacijah ostajam mirna. Usklajujem in motiviram osebje. Rada delam v timu, načrtujem dejavnosti in se enostavno organiziram. Rešujem probleme in iščem rešitve. Rada dosegam svoje cilje. Ne oklevam, ko je potrebno vprašati za nasvet. Upoštevam izkušnje in nasvete drugih ljudi.

Moje lastnosti: Sem aktivna, samostojna, vztrajna, optimistična, zaupljiva, praktična, samozavestna, odprta, ustvarjalna, nestrpna in daljnovidna.

 

 

Namigi & Navet

Moj srečni rek je: "Tisti, ki vpraša, dobi."
Ne obstaja ena sama ena oseba, ki bi bila moj navdih. Vsak človek, ki ga srečaš, vsak pogovor, ki ga imaš, vsaka knjiga, ki jo prebereš, vse, kar pogledaš, je lahko vir navdiha! Pomembno je, da imaš sposobnost, da izvlečeš navdih in ga prevedeš v smiselno idejo za lastna prizadevanja.

Moji nasveti drugim ženskam: Ne bojte se tvegati. Prisluhnite svojemu instinktu. Preveč analize je ravno tako slabo kot nič analize. Delajte strastno. Ne bojte se priznati, da ste naredile napako, vendar najpomembnejše, ne bojte se popraviti napake, ki ste jih naredile.
Veščine, ki jih je potrebno razviti: Odnos s stranko na edinstvenih prodajnih mestih, strokovnost človeških virov.
Slabosti, ki jih je potrebno premagati: Odpor do sprememb, lastne omejitve.

 

 

  • Default
  • Title
  • Random

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave