EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Margarita Karagiorgou

Predsednica Združenja za zdravljenje multiple skleroze (HATMS)

O meni


IME IN PRIIMEK: Margarita Karagiorgou

DRŽAVA: Grčija

MESTO: Patras

NACIONALNOST: Grkinja

IZOBRAZBA: Srednja šola

SEKTOR: Znanost, zdravje, raziskave in tehnologija

DELOVNO MESTO: Predsednica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: ΕΕΑΣΚΠ (HATMS)

 

Moj življenjepis

izobraževala sem se na področju nege, nato poslovno upravljanje in informacijsko tehnologijo. Delala sem kot medicinska sestra in upravna asistentka v splošni državni bolnišnici Agios Andreas (Patras, Grčija). To mi je dalo priložnost, da sem prišla v stik z obolelimi za multiplo sklerozo. Nudenje ljubezni in solidarnosti ljudem, skupaj z izkušnjami pri oskrbi bolnikov, pisarniško organizacijo in administrativno upravo, so prispevali k uspehu mojega dela kot predsednice helenskega društva za zdravljenje multiple skleroze (HATMS) v zahodni Grčiji. Ko sem leta 1995 zbolela za multiplo sklerozo, sem dobila priložnost, da sodelujem z društvom HATMS. Od leta 1999 pomagam drugim članom - bolnikom, in podpiram društvo pri razvoju dejavnosti. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1992. Članica uprave sem od leta 1999. Uprava je sestavljena iz petih rednih članov in petih članov – pomočnikov. Društvo ima približno 250 članov.
 

Moje izkušnje

Vedno sem imela polno podporo, razumevanje in pomoč moje družine. Moje raziskave na področju zdravstvene nege in administracije ter izkušnje z oskrbo bolnikov, so mi bistveno pomagale. Življenje živim pod geslom "Ponujam, torej sem." Sem optimistična in poštena, z dobrimi organizacijskimi sposobnostmi in ljubeznijo do ljudi.
Težave: Visoki stroški prevoza na aktivnosti in dogodke društva. Malo ali nič časa, ki ga preživim s svojo družino; rezultat tega je, da moj mož in mama pogosto prevzameta tudi moj delež družinskih obveznosti.
Pomanjkanje časa za izpolnitev drugih družbenih odgovornosti in sledenje lastnim interesom.

 

Moje veščine

Moje kompetence: Sposobna sem se učiti in uporabljati nove informacije pri svojem delu. Enostavno se prilagajam spremembam. Poznam in uporabljam tehnike za dobro opravljanje dela. Sem dober komunikator. Poslušam in sem pozorna na probleme drugih. Rada gradim partnerstva. V konfliktnih situacijah ostajam mirna. Rada se pogajam tako, da smo na koncu vsi zadovoljni. Usklajujem in motiviram zaposlene. Rada delam v timu, načrtujem dejavnosti in se znam enostavno organizirati. Rešujem probleme in iščem rešitve. Rada dosegam svoje cilje. Upoštevam izkušnje in nasvete drugih.

Moje lastnosti: Sem ambiciozna, aktivna, napredna, zgovorna, kritična, sodelovalna, vztrajna, optimistična, inovativna, zaupljiva, praktična, prilagodljiva, samozavestna, odprta, hitra, ustvarjalna, nestrpna, daljnovidna in demokratična.

 

 

Namigi & Nasveti

Moj srečni rek je: "Pozabi na pasti in se nasmehni!"

Moj navdih: Druge prostovoljne organizacije, ki nudijo storitve osebam s kroničnimi boleznimi (rak, duševne motnje, slepota, anemija, paraplegija, telesne okvare, diabetes), za otroke z avtizmom in ljudi s posebnimi potrebami.

Moj nasvet drugim ženskam: Ljubite tisto, kar počenete, in dovolite, da izvabi najboljše iz vas! Bodite optimistične in imejte vero v vaše sposobnosti, da dosežete svoje cilje! Bodite pogumne in drzne! Ovire premagujte z nasmehom!
Stvari se zdaj razvijajo, poleg tega pa smo s strani države, po vsej Evropi in po celem svetu dovolj podprti. Mnogi programi usposabljanja in strokovne specializacije so imeli pozitiven vpliv na podjetništvo na splošno, še posebej pa na sposobnosti mlajših odraslih in podjetnic.
Uspešen podjetnik mora imeti dobro znanje na izbranem področju, kot tudi znanja in veščine, potrebne v sodobnem poklicnem okolju. Vztrajnost pri doseganju svojih ciljev, moč narave in visoki moralni standardi, so odločilni dejavniki.
Financiranje s programi bi moralo biti na voljo, in stalno usposabljanje osebja za nove ideje je potrebno, če naj organizacija doseže cilje.
Poleg tega je kakovost storitev treba izboljšati, se ne ozirati na težave ter se z njimi spoprijeti z drznostjo in ambicijami.

 

 

  • Default
  • Title
  • Random

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave