EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Raquel Marcen Jimeno

Mlada kuharska mojstrica s svojo lastno restavracijo

About me


IME IN PRIIMEK: Raquel Marcen Jimeno

DRŽAVA: Španija

MESTO: Zaragoza

NACIONALNOST: Španka

IZOBRAZBA: Srednješolska izobrazba, nenehno poklicno usposabljanje

SEKTOR: Storitve

DELOVNO MESTO: Lastnica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Meli Melo Restaurant 

 

My Background and Career

Preden sem prišla na TOPI gostinsko šolo, kjer sem še učila kuhanja, sem delal v več restavracijah s hitro prehrano in tapasi. Ob koncu šolanja sem se zaposlila v več restavracijah visoke kategorije prakso opravljala izven polotoka. Po vrnitvi sem se ustalila v eni izmed najboljših restavracij v Zaragozi, dokler se nisem leta 2005 odločila, da odprem svojo restavracijo. Imenuje se Meli Melo, v njej imam trenutno do 5 zaposlenih, odvisno od sezone.

My Experience

Ekonomske težave: Imela sem ekonomske težave, saj nisem imela finančnega zaledja, tako da sem morala vzeti posojilo in dobila sem podporo, ki mi je ustrezala.

Družinske težave: Moja družina ni delala problemov, ko sem tako mlada pustila redno službo, da bi začela s projektom, brez kakršnega koli zavarovanja.

Osebne težave: Bala sem se takšnega projekta in dejstva, da nisem vedela ali mi to lahko uspe. Borila sem se z: "Želim si, vendar ali zmorem?"

Socialni problemi: Pravzaprav nisem imela resnih težav z diskriminacijo; žal je moja mladost in to, da sem ženska, ustvarjalo nezaupanje, vendar ne morem reči, da sem imela resen problem.

Ključi za uspeh: Moja družina je bila skrivnost mojega uspeha. Brez njih ne bi dosegla tega, ne bi bila, kjer sem, in ne bi bila oseba, kakršna sem. Moja izobrazba je tudi zelo pomembna, saj menim, da je moje usposabljanje osnovnega in bistvenega pomena. Mislim tudi, da mi je moj značaj pomagal, ker sem poskušala zadovoljiti vse, in to je ključnega pomena v poslovanju.

Vir navdiha: Najbolj mi je pomagala misel: "Če hočeš, zmoreš."

 

 

My Skills

Kompetence: Mislim, da imam dobro sposobnost za učenje in uporabo novega znanja pri svojem delu, in se znam enostavno prilagoditi spremembam. Poslušam in sem pozorna na probleme drugih, in rada delam z ljudmi. Všeč mi je tudi delo v timu. Vedno se trudim ostati mirna v sporih, ker se rada pogajam tako, da so na koncu vsi zadovoljni. Dovolj sem sposobna za reševanje problemov in iskanje rešitev, in se znam hitro odločati, kadar je to potrebno. Ne oklevam, če potrebujem nasvet in upoštevam izkušnje in nasvete drugih. Menim, da sem pošten človek, in skušam zagotoviti, da so ljudje okoli mene vedno sproščeni, ker ne prenašam sovražnosti na delovnem mestu.

Lastnosti: Menim, da sem skromna oseba, zelo aktivna in zgovorna, sodelovalna, vztrajna in samozavestna. Sem zelo praktična, prilagodljiva in odprta. Mislim tudi, da včasih precej tvegam in se hitro odločam.

 

Hints & Tips

Moj nasvet za vse je, naj ne spustijo priložnosti. Morajo biti dobro obveščeni o vseh možnih virih in narediti pravi, resničen projekt. Enkrat, ko to dosežete, ne nehajte odprto razmišljati, saj vedno obstaja možnost, da se stvar ne konča dobro. Če se to zgodi, na to ne glejte kot na poraz, temveč kot na življenjsko izkušnjo.

Podjetništvo je dobra izkušnja, če se vanj podate premišljeno in z upanjem, da boste premagali sami sebe. Če je glavni razlog, da želite postati podjetnik, to, da ne boste imeli šefa ali pa, ker je to trenutno vaša najboljša možnost, bi po mojem mnenju to idejo morali zavreči, ker ne verjamem, da vam bo uspelo.

Mislim, da je eden izmed največjih izzivov, zavedati se, da se je treba nenehno spreminjati in učiti na vseh življenjskih področjih in ne le na strokovnem delu. Morate se poskusiti razvijati se in se učiti iz svojih napak.

Njen srečen rek je: Vsak dan mora biti kot prvi, nihče ni nepogrešljiv.

 

 

  • Default
  • Title
  • Random

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave