EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Pilar Fiteni Mera

Ukvarja se z gradbenimi projekti ter inženirskimi dejavnostmi

O meni


IME IN PRIIMEK: Pilar Fiteni Mera

DRŽAVA: Španija

MESTO: Zaragoza

NACIONALNOST: Španka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Industrijski in cestni inženiring

DELOVNO MESTO: Podjetnica, direktorica podjetja

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Prodia S.L

 

Moj življenjepis

Rodila sem se v mestu Leon, šolala sem se v Zaragozi. Na Univerzi v Zaragozi sem pridobila naziv industrijske inženirke. Na Politehniški Univerzi v Madridu pa sem diplomirala na področju infrastrukturnega inženirstva. Nekaj časa sem delala kot inženirka za različna podjetja, nato sem se leta 1999 odločila ustanoviti podjetje Prodia S.L. , katerega sem direktorica. Vedno sem se ukvarjala s področjem inženirstva in projektiranjem. Vodila sem veliko zelo pomembnih projektov, kot je na primer gradnja mostu Oresund, ki povezuje Švedsko in Dansko, ali vodila obnovo Univerzitetnega kliničnega centra Lozano Blesa in  Bolnišnico Royo Villanova, če naštejem samo nekaj projektov. Kot izredna profesorica na oddelku za mehaniko na Univerzi v Zaragozi sodelujem pri praktičnem usposabljanju študentov. Na isti univerzi sem v okviru projekta, financiranega s pomočjo Evropskega finančnega sklada, predavala o vodenju in organizaciji podjetja.

Moje izkušnje

Glavne ovire, ki sem jih morala premagati so bile osebne narave, povezane na primer z družino. Delo mi je vzelo precej časa, pri tem pa sem najbolj žrtvovala svojo družino. Otroci in zasebno življenje na sploh so precej trpeli, veliko je bilo tudi očitkov tako z njihove strani kot s strani družbe – ženske, ki imajo uspešno kariero so precej stigmatizirane. Moški, ki veliko delajo in zato žrtvujejo svoje zasebno življenje in družino so deležni veliko razumevanja in podpore; ženske, ki se odločijo enako (kot je bilo v mojem primeru) niso deležne tega. Delala sem tudi na področju, ki je bilo tradicionalno moško, zato sem še posebej občutila pritiske in ovire.
''Krivca za moj uspeh'' vidim predvsem v vzgoji in okolju, iz katerega prihajam, ter v moji osebnosti. Toda brez podpore prijateljev in sorodnikov mi ne bi uspelo.

 

Moje veščine

O mojih kompetencah in veščinah:
- Poznam potrebne tehnike, ki jih znam uporabiti tako, da izboljšajo moje delo
- Znam pomiriti in zgladiti konflikte
- Znam koordinirati in motivirati svojo ekipi in bližnje
- Rada se pogajam, da so vsi zadovoljni
- Sem organizirana in znam dobro načrtovati
- Znam reševati probleme in poiskati rešitve
- Rada zastavljam cilje, ki jih nato dosežem
- Poudarila bi, da imam dobre sposobnosti povzemanja in, da sem zelo racionalna.

Glede na moje kvalitete, bi rekla, da sem ambiciozna, aktivna, vztrajna, odprte glave, organizirana, imam sposobnost povzemanja, sem praktična, in zelo odzivna. Sem tudi optimistična, zaupanja vredna, inovativna in obenem razumska.

 

 

 

Namigi & Nasveti

Ženskam bi dala enak nasvet, kot bi ga dala moškim: čim več se izobražujte, obdajte se z dobrimi sodelavci, naučite se, kako prodajati, zastavljati cilje in ne vdajte se. Ženskam bi dodala še: veliko sreče!

Glede na moje izkušnje bi rekla, da je pri nas (v Španiji op.p.) podjetništvo zelo slabo sprejeto, a menim da je ključno, saj razvija miselnost, da nič ni nemogoče in da se za vsako težavo najde rešitev.
Vsako podjetje mora, da bi doseglo svoje cilje in bilo uspešno razumeti, da je glavni vir moči podjetja v zaposlenih.

 

  • Default
  • Title
  • Random

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave