EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Maria Lopez Palacin

Direktorica podjetja, ki se ukvarja z jeklom in recikliranjem

 

O meni


IME IN PRIIMEK: Maria Lopez Palacin

DRŽAVA: Španija

MESTO: Zaragoza

NACIONALNOST: Španka

IZOBRAZBA: Poslovni študij na Ekonomski fakulteti na Univerzi v Zaragozi

SEKTOR: Industrija

DELOVNO MESTO: Direktorica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Lopez Soriano Group

 

Moj življenjepis

Sodim v tretjo generacijo aragonske družinske skupine, znane kot skupina Soriano Lopez Group. Tam sem začela delati pri 17. letih, ko sem še študirala. Smo zelo raznolika skupina, čeprav smo osredotočeni predvsem na železo in jeklo ter reciklažo. Poleg izobrazbe iz poslovnih študij in moje kasnejše predanosti vodenju in upravljanju v naši skupini, sem napredna učiteljica sol-fa (enakovredno diplomi). 7 let sem se posvečala glasbenemu izobraževanju.
Ob koncu 90. let sem se preselila v Düsseldorf (Nemčija), kjer sem delala v različnih službah v multinacionalki Thyssen Krupp. Leta 2000 sem prevzela vodenje avtomobilskega oddelka v naši skupini, kjer vodim več podjetij, ki so dobavitelji za GM Španija. Od leta 2001 sem podpredsednica Gospodarske zbornice Zaragoza, pri čemer sem prva ženska, ki ima tak položaj, kot tudi na Sejmu Zaragoza. Od leta 2005 sem častna konzulka Nemčije v Zaragozi in delegatka za Aragonijo v nemški Gospodarski zbornici v Španiji.
Sedim tudi v več upravah, med drugim v Fundaciji San Valero, Fundaciji Univerze San Jorge, Fundaciji univerzitetne družbe in Združenju San Juan de la Pena.

Moje izkušnje

Finančne težave: Biti del tretje generacije v družinskem podjetju mi ni povzročil nobenih težav na tem področju, ker sem se pridružila stabilnemu podjetju.

Družinske težave: Moj visok položaj mi ni povzročil nobenih težav in delavci so me sprejeli.

Osebne težave: Zelo težko je bilo, da so me začeli ceniti takšno kot sem in da sem se izognila težnji, da me primerjajo z mojim očetom ter ne gledajo, kako sem prišla do tega položaja.

Družbene težave: Začela sem, ko sem bila mlada in ker sem bila šefova hči, zato sem bila marsikdaj zavrnjena pri pogajanjih ali predstavitvah.

Druge težave: Združevanje vseh mojih poklicnih dejavnosti je bilo težko, ker poleg uprave podjetja, držim več reprezentativnih položajev v različnih institucijah in ustanovah. Morate se znati zelo dobro organizirati, da bi spoznali svoje prioritete in obdržali svoje zasebno življenje.

Ključi do uspeha: Moja največja podpora je bila moja družina, saj sem lahko študirala tisto, kar sem želela, lahko sem se uvajala v drugih podjetjih in gospodarskih sektorjih, in imela sem celo priložnost delati v tujini, preden sem se pridružil našemu podjetju. Moji poklicni odnosi in ljudje, ki sem jih srečala, so mi omogočili sodelovanje v mnogih institucijah. To mi je odprlo mnoga vrata, in mi ob istem času omogočilo, da mnoge organizacije želijo, da sodelujem pri njihovih upravnih organih.

Moj navdih: Moj oče in moj dedek.

 

 

 

Moje veščine

Kompetence: Moje najpomembnejše kompetence v zvezi s podjetništvom so, da se zlahka prilagodim na vse vrste sprememb, in rada sodelujem z drugimi ljudmi, ker menim, da je skupinsko delo zelo pomembno in ga zelo cenim. Bistveno je, da so po pogajanjih vsi zadovoljni. Dobro načrtovanje in organizacija sta osnova za razvoj različnih dejavnosti. Pomembno je znati se hitro odločati in imeti dobro strategijo.

Lastnosti: Mislim, da sem zelo aktivna in zgovorna oseba, vedno želim biti v stiku z ljudmi, s katerimi delam. Poleg tega sem zelo optimistična pri svojem delu, in imam dobro strateško vizijo. Zlahka se prilagodim spremembam, sem prilagodljiva in zelo praktična ženska. Všeč mi je, če se načrtovane stvari hitro razvijajo, vendar to ne pomeni, da so lahko opravljene slabo. Predvsem sem bila vedno (in sem še vedno) samozadostna pri vsakem opravilu.

 

 

 

namigi & Nasveti

Moj nasvet drugim ženskam je, da se vržejo v svoj projekt, vendar vedno na varen način. Z mojega vidika je bolje počakati malo dlje in imeti dober načrt ter dober projekt z večjimi možnostmi za uspeh, kot pa, da ji ne uspe, ker ni upoštevala vseh vidikov. Obstaja več organizacij in ustanove, ki lahko pomagajo pri tem, tako da vam priporočam, da jih uporabljate in ne odlašate, če potrebujete nasvet. Bolje je delati stvari počasi, a zanesljivo, kot pa hitro in narobe.

Podjetništvo je zelo pomembna odločitev v življenju in o tem morate dobro razmisliti.
Podjetništvo je nujno potrebno, ne le zaradi trenutnih okoliščin: brez podjetnikov ni podjetij, brez podjetij pa ne more obstajati zasebni sektor, ki je bistvenega pomena za trajnost družbe.
Poleg tega je svet v nenehnem gibanju, pojavljajo se vedno nove potrebe, in da bi jih zadovoljili, mora obstajati podjetnik, ki jim lahko ustreže.
Podjetništvo tudi spodbuja ustvarjalnost ter sposobnosti hitrega odločanja in analiziranja. Naporno je premagati vse ovire, kot je npr. strah pred neuspehom, a morate biti sposobni premagati v to prvih mesecih, saj so ovire zelo velike in lahko negativno vplivajo na vas.

Njen srečen rek je: Nasmehnite se, brezplačno je.

 

  • Default
  • Title
  • Random

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave