EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Monica Oriol

Predsednica uprave podjetja, ki zaposluje 6000 ljudi.

O meni

IME IN PRIIMEK: Monica Oriol

DRŽAVA: Španija

MESTO: Madrid

NACIONALNOST: Španka

IZOBRAZBA: Diploma iz ekonomije in poslovanja

SEKTOR: Bančništvo in finance, gospodarstvo

ORGANIZACIJA: Seguriber

DELOVNO MESTO: Predsednica uprave

SPLETNA STRAN PODJETJA: Seguriber

Moj življenjepis

Imam diplomo iz ekonomije in poslovnih ved Univerze Complutense v Madridu in diplomo iz ekonomije Evropske unije iz londonske School of Economics. Sem izvršna predsednica skupine Seguriber-Umano, ustanovljene leta 1989, ki se osredotoča na ponujanje storitev nadzora, varnosti in pomožnih storitev s človeškimi viri in naprednimi tehnološkimi rešitvami. Zaposlujem okoli 6000 ljudi. Sem tudi predsednica Secota, neprofitnega združenja, ki združuje vodilne strokovnjake, ki ponujajo svoje izkušnje in znanje za zagon in reševanje podjetij.
Sem predsednica Poslovnega kroga, organizacije, katere glavni cilj je študij, razširjanje in spodbujanje vloge svobodnega podjetništva v okviru tržnega gospodarstva. Ssem tudi neodvisna direktorica INDRA AND OHL.

Moje izkušnje

Ekonomske težave: Začetki so vedno težki, ker imate veliko dobrih namenov in idej, a omejen kapital za njihovo izvedbo. Najem dobre ekipe je drag in mi nismo imeli nobenih sredstev.

Družinske težave: Ko si moraš vzeti čas proč od družine in preživeti več ur v pisarni, je težko.

Osebne težave: Ta dimenzija komaj obstajala do pred kratkim, ko so moji otroci postali bolj neodvisni.

Socialni problemi: Varnostni sektor je bil vedno v domeni moških. To mi je omogočilo, da sem bila drugačna od ostalih in da me ljudje pozorno poslušali.
Ključi do uspeha: Podpora mojega moža, ki me je spodbudil k podjetništvu in vedno stal ob meni, kar je bilo v času šibkosti zelo pomembno. Prejel sem odprto izobrazbo, zahtevno in svetovljansko. Nekaj let v tujini, v dijaških domovih, me je naučilo, kako živeti z drugimi kulturami in govoriti več kot en jezik. Sem radovedna in vztrajna, kar mi omogoča, da grem naprej, ne da bi se utrudila. Vedno sem imela "angela varuha", ki mi je svetoval, ko nisem vedela, v katero smer iti. Imela sem veliko mentorjev. Sinergija z drugimi podjetniki mi je pomagala, upoštevala sem njihove izkušnje in nasvete. Prijatelji, ki jih res cenim, so mi vedno stali ob strani.

Moj navdih: V glavnem so bili moji šefi in nekaj mojih prijateljev, predvsem sodelavec in zdaj prijatelj, in tudi moji sodelavci v Aragonu.

 

 

Moje veščine

Kompetence: Osebni razvoj skozi delo, timsko delo, sposobnost načrtovanja in organiziranja, reševanje problemov, znam prositi za nasvet.

Lastnosti: aktivna, zgovorna, vztrajna, optimistična, zaupljiva, fleksibilna, hitra, samozavestna in organizirana.

 

 

Nasveti & Namigi

V vsakdanjih življenjskih situacijah pogosto uporabljam misli, pregovore. Najbolj mi je všeč misel Williama Georgea Warda: "Pesimist se pritožuje zaradi vetra, optimist pričakuje, da se bo veter obrnil in realist prilagodi jadra."
Vsak, ki je prišel v moje življenje in me spremljal na neki točki v moji karieri, je nekaj prispeval. Prihajam iz industrijske družine, v kateri je prevzemanje tveganj in zagon novih projektov nekaj običajnega.

Ženskam, ki želijo ustanoviti posel, bi rekla, da se morajo boriti za dosego svojih ciljev, se družiti z drugimi podjetniki in se udeleževati seminarjev, konferenc, delavnic ... V teh časih je mreženje in sodelovanje izjemno pomembno. Pomešajo naj se z moškimi; morajo biti vključujoče, ne izključujoče.

Nič ni bolj zadovoljujoče kot preoblikovanje ideje v dejavnost. In podjetnik počne točno to. Idejo pretvori v podjetje, vidi, kako iz majhne organizacije narediti večjo, kako obvladujejo zapleteni svet ljudi, kako smo vsi vpleteni.
Prav tako je pomembno, da vemo, kako postaviti meje, kje se ustaviti. Ustanovitev podjetja vas lahko močno potegne vase in včasih ste izolirani od ostalega sveta.

Njen srečen rek je: "Pesimist se pritožuje zaradi vetra, optimist pričakuje, da se bo veter obrnil in realist prilagodi jadra."

  • Default
  • Title
  • Random

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave