EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Carla Antonelli

Je prva transseksualna poslanka v španskem parlamentu

About me


IME IN PRIIMEK: Carla Antonelli

DRŽAVA: Španija

MESTO: Tenerife

NACIONALNOST: Španka

IZOBRAZBA: Visokošolska izobrazba

SEKTOR: Politika

DELOVNO MESTO:  Poslanka

My Background and Career

Rodila sem se leta 1958, na jugu otoka Tenerife. V najstniških letih nisem čutila razumevanja s strani družine, zato sem odšla od doma, da bi lahko razvila pravo spolno identiteto. Zato sem se leta 1977 odselila v Las Palmas, da bi študirala umetnost in umetnostno zgodovino. Leta 1980 sem nato v Madridu začela ustvarjati svoj prvi dokumentarni film o transseksualnosti, da bi opozorila na to problematiko. Film je bil predvajan na nacionalni španski televiziji.  Delala sem tako za televizijo kot za film.
Leta 1997 sem skupaj s Carmen Cardeira postala aktivna članica stranke PSOE. Skupaj sva oblikovali podsekcijo omenjene stranke, Združenje gejev, lezbijk, transseksualnih in biseksualnih oseb. Sama sem prevzela koordinacijo združenja.
Sodelovala sem pri pripravi zakona, ki je vključeval tudi pravice do poroke istospolnih parov in pravice transseksualnih oseb. Zakon, ki obravnava pravice do izbire (to pomeni, da se lahko oseba svobodno odloči za družbeni spol), je bil v parlamentu tudi sprejet.
Leta 2007 sem dokončno tudi sama uradno (na papirju, z vsemi dokumenti) postala to kar sem – ženska. Leta 2009 sem za svoje delo in prizadevanja prejela nagrado Cardon mesta Guimar na Tenerifih.

My Experience

Želela sem imeti boljše življenje, za to sem se morala boriti in trdo delati. Soočati sem se morala s finančnimi težavami, ki so bile posledica moje transeksualnosti, saj ''normalne službe'' niso bile rezervirane za osebe kot sem jaz.
Družina ni razumela moje spolne usmerjenosti, niti me niso poskušali razumeti ter spoznati takšno kot v resnici sem.
Težkih časov je bilo veliko - obdobje tranzicije, leta izključenosti in marginalizacije. Zelo sem se morala boriti, da sem se prebila, kjer sem sedaj: veliko sem pretrpela in doživela marsikaj. Najtežje je bilo, ko sem se za preživetje morala po parkih Santa Cataline tudi prostituirati. Zaradi tedanjih  zakonov, ki so kriminalizirali vse homoseksualce in transseksualce, sem preživela 4 mesece v zaporu.  
Ključ do mojega uspeha se skriva v moji močni osebnosti in trdnem značaju. Sem odločna, potrpežljiva in znam čakati na pravi trenutek, da stopim v akcijo. Zahvaljujoč moji vztrajnosti in trudu sem uspela prebroditi vse težave v življenju. Da lahko v družbi uspeš, potrebuješ tudi ljudi, ki jim lahko zaupaš, ki te podpirajo, tako na emocionalni kot profesionalni ravni. Moraš imeti širok krog poznanstev, takšnih ljudi, ki bodo razumeli tvojo motivacijo in načrte. Mojo pot je olajšal predsednik Jose Luis Rodriguez Zapatero.

 

My Skills

O svojih sposobnosti lahko rečem:  
- Spremembam se hitro prilagajam.
- Znam prisluhniti težavam drugih ljudi
- Pri svojem delu rada sodelujem z drugimi
- Pri mojem delu je pomemben moj osebni razvoj
- Znam pomiriti konfliktne situacije
- Rada se spogajam tako, da so vse strani zadovoljne
- Rada delam znotraj tima
- Rada organiziram dejavnosti
- Znam se učiti iz izkušenj drugih in prisluhniti nasvetom drugih ljudi
Glede svojih lastnostih, bi izpostavila še svojo ambicioznost, aktivnost in progresivnost. Imam se za kritično osebo, ki zna sodelovati z drugimi. Sem pa zelo spremenljiva in nepredvidljiva. Na trenutke znam biti tradicionalna, nezaupljiva, racionalna, stroga, negotova, trezna, analitična, metodična, spontana, avtoritarna in celo nepotrpežljiva. Od nekdaj sem bila odprtega duha.

 

 

Hints & Tips

Nasvet za vse ženske, ki želijo uspeti v podjetništvu ali na svoji samostojni poti, bi bil: bodite vztrajne. Kadar se odločamo za podjetniško pot, moramo v sebi imeti veliko vztrajnosti, samozavesti in notranje moči.
Da bi dosegli svoje cilje, moramo premagati svoje slabosti, negotovosti in strahove.

Moja motivacijska misel je: ''Ne predaj se, bodi vztrajna.''

 

  • Default
  • Title
  • Random

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave