EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Alicia Asín Pérez

Izvršna direktorica Libeliuma, vodilnega podjetja na področju tehnologije za Pametna mesta

About me


IME IN PRIIMEK:Alicia Asín Pérez

DRŽAVA: Španija

MESTO: Zaragoza

NACIONALNOST: Španka

IZOBRAZBA: Visokošolska izobrazba

SEKTOR: Tehnologija

DELOVNO MESTO: Soustanoviteljica podjetja

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Libelium

My Background and Career

Diplomirala sem iz računalniškega inženiringa na Centro Politécnico Superior de Zaragoza, moja disertacija je analizirala energetsko porabo pri visoko učinkovitih procesorjih. Za svoje raziskave sem leta 2007 prejela nagrado Best Paper Award na področju izobraževanja o računalniški arhitekturi (San Diego, Kalifornija).
V svoji poklicni karieri sem se nenehno usposabljala, svoj tehnični profil sem izpopolnjevala s tečaji na institucijah, kot sta ESADE ali Cambridge Judge Business School, za obe sem pridobila njihove prestižne štipendije.
Od novembra 2006 sem kot glavna izvršna direktorica in soustanoviteljica Libeliuma (podjetje, osredotočeno na razvoj tehnologije za pametna mesta). Odgovorna sem za strateško in operativno vodenje. Leta 2011 sem prejela nagrado Aragón Executives Association (ADEA). V letu 2012 so mi podelili nagrado za poslovno odličnost Excellence Business Prize poslovnega združenja ARAME; leta 2014 sem osvojila nagrado Državni mladi podjetnik; in leta 2015 sem dobila priznanje "Nadarjeni Španec" Marca España v okviru programa "Hechos de talento".
Delo v Libeliumu – katerega glavni raziskovalni in razvojni liniji sta načrtovanje in proizvodnja strojne opreme za izvedbo senzoričnih brezžičnih omrežij, Mesh omrežij in komunikacijskih protokolov za vse vrste brezžičnih omrežij – kombiniram z udeležbo v znanstvenih odborih mednarodnih kongresov, poleg tega predavam v Evropi in ZDA, da brezžični senzorji in Smart Cities' tehnologije postanejo prepoznani.

My Experience

Ob ustanovitvi Libeliuma sem imela težave z iskanjem financiranja, ko sem povečevala kapital, da bi dosegli Neotec. Sčasoma nam je uspelo, da je bil projekt družbe edino potrebno potrdilo in da smo imeli zagotovljeno stabilno plačo. Tako nismo potrebovali pomoči naših družin pri odplačevanju posojil.
Na določeni točki sem morala sprejeti težko odločitev. Všeč mi je inženiring in mislim, da sem bila dobra v tem. Na začetku sem se trudila biti vodja Libeliuma in se skušala vključiti v razvoj, vendar je bilo to nemogoče. Tako sem se počutila krivo nekaj časa, ker nisem mogla razvijati obeh smeri. Prišel je dan, ko sem preprosto prevzela upravljanje družbe. Še vedno mislim, da je bila zame ogromna žrtev, da sem se nehala vključevati v I+D razvoj, čeprav je bilo vredno.
Če bi morala analizirati dejavnike svojega uspeha, bi to bili moja družina in moj mož, ki so me vedno podpirali. Mislim, da je njihova podpora najbolj pomembna stvar, saj je čustvena stabilnost ključni dejavnik v kriznih trenutkih v podjetju. Duh požrtvovalnosti sem skovala v svojih najstniških letih, kar je bil še en dejavnik za moj uspeh. Ko sem bila najstnica, sem tekmovala v veslanju na nacionalni ravni. Spomnim se vsakodnevnih treningov ter kako sem žrtvovala svoj študijski izlet, da sem se udeležila številnih srečanj pred tekmovanji. To je bilo zabavno in razveseljivo obdobje mojega življenja, ko sem spoznala najboljše prijatelje, ki so to ostali še dandanes. Po mojem mnenju, me je ta zmogljivost žrtvovanja pripeljala do dobrih rezultatov. Zato menim, da so športne vrednote nekaj zelo pozitivnega za razvoj osebnosti mladih.
Zame je zelo navdihujoče opazovanje nebotičnikov v New Yorku. Večina od njih je bila zgrajena v času velike depresije; in to mi da misliti, da tudi v težkih časih, kot so sedanji, vedno obstajajo možnosti za tiste, ki trdo delajo.

 

My Skills

Kompetence: Imam veliko sposobnost za učenje novih konceptov, kot tudi, da uporabljam novo pridobljeno znanje pri svojem delu. Poleg tega se zlahka prilagodim na morebitne spremembe. Pri delu z drugimi ljudmi zelo enostavno prenašam in izmenjujem informacije. Če bi morala narediti seznam, katera so po mojem mnenju ustrezna znanja in spretnosti, povezana s podjetniško pobudo, bi rekla, da moje dobro načrtovanje dejavnosti in moja velika sposobnost za organizacijo. Znam sprejemati hitre odločitve, reševati probleme in/ali iskati rešitve. Po mojem mnenju je zelo pomembno, da določite svoje cilje, da bi lahko zlahka dosegli zastavljene cilje. Vendar nikoli ne oklevam, ko je potrebno zaprositi za mnenje, kadarkoli je to potrebno.
Prednosti: Osebno menim, da sem aktivna, optimistična in zgovorna oseba. Biti pragmatična in urejena oseba, predvsem pa verjeti vase, je nekaj, kar je zelo koristno pri mojem poslu. Všeč mi je, da neprestano inoviram in sem odprta za nove ideje. Poleg tega sem prilagodljiva.

 

Hints & Tips

Moj osebni nasvet za tiste, ki nameravajo ustanoviti podjetje: treba je imeti potrpljenje. Zelo majhna verjetnost je, da boste obogateli takoj na začetku, saj je malo takšnih srečnih naključij.
Njen srečen rek je:
Bernard Shaw: "Ljudje, ki se znajdejo v tem svetu, so ljudje, ki vstanejo in poiščejo okoliščine, ki jih želijo; in če jih ne najdejo, jih naredijo."

  • Default
  • Title
  • Random

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave