EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Conny van den Hoff and Jantina Haan

Managerki v moškem svetu

O meni


IME IN PRIIMEK: Conny van den Hoff and Jantina Haan

DRŽAVA: Nizozemska

MESTO: Den Helder

NACIONALNOST: Nizozemki

IZOBRAZBA: Conny: Magisterij na področju managemnta Jantina: Magisterij na področju HRM-ja

SEKTOR: Industrja, izobraževanje, pomorstvo, obnovljivi viri energije

DELOVNO MESTO: Conny: Direktorica letališča Den Helder, Jantina programski vodja pomorskega znanstvenega centra Wind At Sea

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: http://www.denhelderairport.nl/home-nl/, http://www.maritimecampus.nl/, http://kenniscentrumwindopzee.nl/ 

 

Moj življenjepis

Conny: Pred 24 leti sem se zaposlila na letališču Den Helder Airport. Zaradi pozitivne gospodarske klime v pomorski industriji sem na letališču lahko opravljala veliko funkcij. Zdaj sem direktorica že 7 let. Gre za majhno pristanišče. S helikopterji prevažamo osebje za ladje in naftne ploščadi. (Mimogrede: direktorica helikopterske družbe je tudi ženska.)

Jantina: Najprej sem delala na banki, kjer sem opravljala različne gospodarske in kadrovske funkcije, potem sem nekaj časa živela z možem v Veliki Britaniji, nato pa me je skoraj povleklo nazaj v finančni svet. Vendar to ni bilo tisto, kar sem si želela. V mednarodnem prevoznem podjetju sem našla nov izziv kot managerka 600 članov posadke (tudi tujih delavcev). To je bilo delo v dinamičnem in mednarodnem okolju. Meni pisano na kožo! Ko je pomorski znanstveni center (MCN) potreboval izkušenega projektnega vodjo, nisem oklevala. (Mimogrede, direktorica MCN je tudi ženska.) Skrbim za znanstveno središče "Veter na morju", to so inovativni obnovljivi viri energije. Sem vodja programa, ki povezuje 4 O-je: 1. O = izobraževanje, 2. O = raziskave, 3. O = podjetniki, 4. O = vlada. Za izgradnjo in vzdrževanje npr. vetrnih turbin potrebujemo veliko osebja. Iščem povezave, ki ponujajo prave izobraževalne programe za potrebe vetrne energije na morju.
 

Moje izkušnje

Pogosto naju sprašujejo: "Kako vam uspe delati v takšnem moškem svetu, ko pa sta ženski?" Odgovarjava: "Na povsem normalen način!"
Jantina: Na koncu je pomembno le, da delamo prave stvari, previdno ravnamo s problemi in ponujamo rešitve. Učinek tvojega delovanja je bolj pomemben, kot pa kdo si.
Conny: Moji kolegi direktorji in člani odbora imajo radi žensko za sejno mizo. Lahko imamo drugačen pogled in prispevek.

 

 

Moje veščine

Conny: V moškem svetu mora ženska vztrajati pri svojem. To zame pomeni, da je samozavestna, zdravo razmišlja, je praktična in realistična, v kombinaciji z empatijo. Ženske imamo pogosto drugačen pogled in perspektivo. Večino časa se želimo prilagoditi perspektivi sogovornika, kar je več kot je tehnično možno. Tudi vidiki, kot so dekoracija, oblike in barve, dodajo k zadovoljstvu kupcev. Z naložbami v nove hangarje sem realizirala veliko svojih ambicij. Upam, da bomo v prihodnosti še več zaposlovali na letališču Den Helder Airport.

Jantina: Srečujem veliko zanimivih, vizionarskih ljudi, s področja našega dela, ki imajo inovativne ideje za preprečitev nove energetske krize. Rada bi dosegla, da bi res sodelovali za potrebe Nizozemske. Z vsemi zainteresiranimi udeleženci doseči:


1. mednarodni standardizirani programi izobraževanja in usposabljanja na vseh ravneh: od tehničnih obrti do univerzitetne ravni.
2. inovativnih start-upi na tem področju in
3. nenehne raziskave "Vetra na morju", kot krovne organizacije in znanstvenega središča vetrne energije na morju.

 

 

Namigi & Nasveti

• Tudi če včasih dvomite, da vam bo uspelo vzpostaviti posel, najprej poskusite! Sposobni ste narediti veliko več, kot si verjetno mislite.
• Ne bojte se učenja. Če si nečesa želite, si drznite vlagati vase!
• Zagovarjate svoja stališča, kot ženska.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave