EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Ana Lukner

Istočasno vodi tri podjetja ter je ustanoviteljica dobrodelnega Zavoda Anina zvezdica

 

O meni


IME IN PRIIMEK: Ana Lukner

DRŽAVA: Slovenija

MESTO: Ljubljana

NCIONALNOST: Slovenka

IZOBRAZBA: Magistra znanosti

SEKTOR: Storitve, Prostovoljstvo in nevladni sektor

DELOVNO MESTO: Ustanoviteljica in direktorica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJEBE-EL GmbH P marketing d.o.o.

 

Moj življenjepis

V ZDA sem študirala mednarodno poslovanje in nemščino, magistrirala sem v Sloveniji, v mednarodnem programu MBA iz marketinga. Študij v ZDA mi je omogočila športna štipendija, saj sem igrala tenis.
Moja prva služba je bila v Leku. A, ker sem imela ogromno idej, in sem  obenem spoznala, da sem po duši bolj ''freelanscer'', sem pogumno pustila redno službo. Samostojna pot se je sicer začela precej slabo, pri 27 letih sem vodila mednaroden projekt, ki se je končal tako, da je partner iz tujine odstopil s projekta.

Prvo moje podjetje je marketinška agencija BE EL, ki je locirana v Avstriji, moj cilj je, da postanemo ogromna marketinška hiša na svetu. Drugo podjetje, ki ga imamo, je P marketing. Glavni produkt podjetja je patentirana zaščita stebrov v parkirnih hišah, ki preprečujejo trke avtomobilov, obenem pa je ta zaščitna plast odličen komunikacijski kanal za oglaševanje. Tretje podjetje oziroma projekt je Intelstar, ki zastopa znamko »Nakavo«. V centru Ljubljane smo odprli prodajalno različnih vrst ''kave za na pot''.

Iz lastne izkušnje, zaradi mamine bolezni, sem postala tudi uradna zastopnica blagovne znamke Best Alzheimers products v Evropski uniji, ker sem želela opozoriti na to problematiko in destigmatizirati Alzheimerjevo bolezen.

Veliko predavam kot inspiracijska predavateljica, doma in v tujini. Sem tudi mentorica pri projektih mladih Startupovcev.

V svojem prostem času sem Anina zvezdica. Dobrodelna fundacija pomaga socialno ogroženim družinam. Temelji na preprosti ideji podariti hrano z daljšim rokom uporabe in jo odnesti naravnost do tistega, ki jo potrebuje. To ni naša služba, to je naš najbolje porabljen prosti čas.
Izdali smo tudi pravljico Anina zvezdica, saj otroci naš projekt doživljajo kot pravljico -  Anino zvezdico pa kot pravljični lik, ki pomaga ljudem in rešuje svet.

 

Moje izkušnje

Najpomembneje je znati postaviti prioritete. Velikokrat me sprašujejo, če imam sploh še kaj časa za zasebno življenje. Imam. Pomembno je tudi, da me moja družina razume in izredno podpira, saj ve, da so ta leta sedaj, moja ustvarjalna leta.
Moji mentorji so bili moji starši. Dali so mi veliko pravih vrednot, povedali, da moraš delati, biti priden, da nič ne pade z neba in ne pride zastonj. Naučili so me, da moram biti dosledna – včasih sem kar malo preveč perfekcionistka.

Tudi na poti srečaš ljudi, ki so ti tisti trenutek mentorji in ti stojijo ob strani – lahko bi rekla, da je to pravzaprav tudi moja celotna ekipa, s katero delam.

Odločilni faktor uspeha pri meni je pravzaprav ta, da sem sama sebi največji izziv – ves čas. Toliko ciljev imam in še toliko za narediti. Zato tudi vedno pravim, da je to šele začetek ... zame konca preprosto ni, je eno samo nadaljevanje.

 

 

Moje veščine

Potrpežljivost, da znaš dati stvari na mizo, in jih pogledati od daleč, z druge perspektive.
Za uspeh moraš imeti vizijo, čutiti, kar delaš. Da verjameš vase, da si izjemno priden: ''work, work, work '', pravim. Moraš biti vztrajen obenem pa obdržati nivo vrednot – da si ''TRUHOMA'', kot sem poimenovala sama to načelo in pomeni iskreno, pošteno človeštvo (TRue, HOnest MAnkind).

Na celotni poti pa ves čas močno sledim svoji intuiciji, ki je, kot čutim, neskončna.

 

Namigi & Nasveti

Misel, ki jo velikokrat uporabim je ta: ''Svet je majhen, vse je mogoče in to je šele začetek.'' Se mi zdi zelo močna. Ob vsem skupaj pa si moraš znati postaviti prioritete.

Sama vidim svet tako, da ne opazim razlik med ljudmi – zame so vsi med seboj enaki. So bile kdaj kakšne situacije, kjer sem lahko opazila nekaj razlik med moško in žensko pozicijo. Na primer, da je je bila ženska obremenjena z žensko -  kar se mi zdi neutemeljeno. Menim, da smo ženske na splošno bolj sposobne – smo multipraktiki. Saj veste, kaj pravijo, da ženska podpira tri vogale v hiši. Včasih se premalo zavedamo, koliko smo sposobne.

V Sloveniji tudi vedno bolj opažam, da se veliko žensk odloča za podjetniške izzive. So bolj v stiku s sabo in se prej zavejo svojega nelagodja, prej so pripravljene pustiti službo, s katero so nezadovoljne. Vsak ima možnost, da vzame stvari v svoje roke. Poznam veliko primerov žensk, ki niso želele več vztrajati na delovnem mestu, ki jih ni izpolnjevalo. V tujini je tega veliko, še posebej v Ameriki je to že stalna praksa.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave