EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Dagmar Bojdunyk-Rack

"Ali nekaj ljubite, ali pustite, ali pa spremenite."

O meni


IME IN PRIIMEK: Dagmar Bojdunyk-Rack

DRŽAVA: Avstrija

MESTO: Gradec

NACIONALNOST: Avstrijka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Neprofitni sektor

DELOVNO MESTO: Direktorica

 

Moj življenjepis

Po končani srednji šoli sem se začela poklicno usposabljati za osnovnošolsko učiteljico. Več let sem delala kot učiteljica otrok s posebnimi potrebami in vzporedno študirala edukacijske vede na univerzi v Gradcu. V mojem življenju je bilo gonilo vedno, da bi otrokom in mladim nudila boljše pogoje za telesno in duševno zdravje.
Po diplomi je moja poklicna pot vodila na področje izobraževanja odraslih. Moja glavna funkcija je bila podpora pri procesih zaposlovanja, kot tudi podpora ljudem pri strokovnem preusmerjanju. Da bi lahko delovala na različnih položajih, je bil naslednji logični korak pridobitev strokovnega znanja in izkušenj na področju upravljanja podjetij, upravljanja človeških virov in organizacijskega razvoja.
Po teh usposabljanjih in raznolikih poklicnih izkušnjah sem se odločila, da bi postanem aktivna v 3. sektorju, po možnosti v zavodu, katerega ciljna skupina so otroci in mladostniki.
Srečno naključje (če sploh obstaja kaj takega), me je pripeljalo do RAINBOWS – kjer so iskali generalnega direktorja.
Zdaj sem že 16 let na tem položaju in spremljam in usmerjam rast tega združenja. V teh letih je društvo hitro naraščalo, nenehno se povečuje število mladoletnikov, ki se jih lahko dotaknemo, tako da smo razširili našo ponudbo in spremenili veliko organizacijskih struktur. Bilo je veliko vzponov, a tudi nekaj neuspehov, pa tudi trenutne družbene in politične razmere nosijo veliko izzivov.


 

Moje izkušnje

Priložnosti:
V mojem primeru ni bila ena posebna priložnost, temveč je bila vedno kombinacija več dejavnikov, ki so vplivali na moje poklicno življenje. Odločilni dejavnik je bil in še vedno je, da sem vedno imela okoli sebe ljudi, ki so me podprli pri moji strokovni in osebnostni rasti, ki so stali ob meni v dobrih in težkih časih. In prav gotovo so bile tudi priložnosti, ki sem jih prepoznala prepozno ali pa sploh ne ...

Izzivi:
V zasebnem življenju sem vedno imela veliko podpore, čeprav se je moja družina včasih morala spopasti z mojo odsotnostjo zaradi poklicnih obveznosti. Največji izzivi so bili in še vedno so situacije, v katerih moram sprejemati odločitve, ki imajo velik vpliv na bližnje (in to vključuje tudi moje zaposlene).

 

 

Moje veščine

Samo-motivacija, odločnost, vztrajnost, odpornost na stres, odprtost, spretnost komuniciranja in reševanja konfliktov, humor.

 

Namigi & Nasveti

Pomembno je, da "gorite" za vašo idejo, da jo z veseljem uvajate, imate svoj cilj v mislih, ampak tudi, da si dovolite, da delate napake.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave