EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Frederike Manders

Specialistka za uporabo tehnik virtualne realnosti za družbene potrebe

O meni


IME IN PRIIMEK: Frederike Manders

DRŽAVA: Nizozemska

MESTO: Eindhoven

NACIONALNOST: Nizozemska

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Zdravstvo in tretji sektor

DELOVNO MESTO: Lastnica, umetnica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJA: Interu_psy.com Twitter:@interup_psy

Moj življenjepis

Moje ozadje je izobrazba na področju fotografije in animacije na umetnostni akademiji. Seveda sem še napredovala v tehnikah virtualne resničnosti. S kolegi sedaj uporabljamo 3D tehnike iz sveta igric za družbene potrebe, kot so zdravje, izobraževanje in arhitektura. Razvijamo simulacijsko aplikacijo za pametne telefone, da bi ljudje lahko izkusili učinke epilepsije. Začelo se je fotografiranjem v Šanghaju na dogodku World Expo, leta 2010. Sedaj razvijamo podobe za to aplikacijo. Sodelujem z hardware in software strokovnjaki in kreativnimi profesionalci (kot sem tudi sama). Z oblikovanjem takšnih multi-disciplinarnih ekip zelo lahko hitro razvijemo inovacije tu, v Eindhovenu. Na zdravstvenem hackatonu (= hack maraton) v Bruslju smo prejeli 2. nagrado.
 

Moje izkušnje

Kot pripadnica generacije X sem doživela tudi obdobja brezposelnosti. Kar po drugi strani vodi k večji kreativnosti in bolj inovativnemu načinu razmišljanja. Leta 1999 sem postala vodja tima za grafično oblikovanje pri regionalnem časopisu v Brabantu. Samozaposlena sem od leta 2007. Čeprav to ni bilo zapisano v moje poslovnem načrtu, sem dobila naloge za oblikovanje blagovnih znamk industrijskih podjetij in kampanje za predstavitev le-teh. V času krize se je število teh naročil zmanjšalo, zato sem se osredotočila na umetnost in tehnologijo igric, da sem lahko razvijala inovativne produkte z vplivom na družbo. Sedaj imam najeto pisarno v poslovnem centru. Poleg tega, da sem lastnica INTERU_PSY, sem tudi soustanoviteljica Hyper Space Collective. To je navdihujoča mreža v Eindhovenu, ki se osredotoča na prakticiranje virtualne in obogatene (augmented) resničnosti. Meje so zabrisane, delamo na osnovi projektov in hitro oblikujemo multi-disciplinarne ekipe. Na hackatone prinašamo skupaj kreativnost in tehnologijo. Na ekspoziciji HyperSpace se je naše projekte lahko videlo na nizozemskem tednu oblikovanja (Dutch Design Week).

 

 

Moje veščine

Poznajte svoje prednosti in pomanjkljivosti. Razvijte radovednost in željo po učenju. Izziv je ljubiti razlike med uvidi, veščinami in vedenjem, medtem ko sodelujete v multi-disciplinarnem timu tehnikov, kulturnih strokovnjakov in poslovnežev. Te razlike prinesejo čudovite, družbi predane, nove produkte, kot smo lahko izkusili na INTERU_PSY in Hyper Space Collective. Septembra 2015 začenjamo z zbiranjem sredstev za aplikacijo za epilepsijo na INTERU_PSY. S tem denarjem, prednaročili in donacijami bomo dokončali aplikacijo, da bo na voljo 400.000.000 ljudem po vsem svetu. Lahko donirate tudi vi, poglejte našo spletno stran Interu_psy.com.

 

Namigi & Nasveti

1. Zanimivo je, kako lahko tudi za družbene potrebe uporabljamo tehnike virtualne in obogatene resničnosti.

2. Oblikujte interdisciplinarno ekipo tehnikov za software in hardware, kreativne profesionalce in poslovneže. Takrat je možen vpliv na celoten svet. 

3. Pomembno je, da predstavite svojo idejo na svetovnih in evropskih platformah. Na področju zdravja se odvijajo srečanja in hackatoni v Bruslju in Amsterdamu. Udeležite se jih! Ko boste uporabljali mednarodne družbene medije, bo vaš projekt hitro rastel.

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave