EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Barbara Humar

Strokovnjakinja za franšizing, mentorica v slovenskem poslovnem združenju CEED

O meni


IME IN PRIIMEK: Barbara Humar

DRŽAVA: Slovenija

MESTO: Ljubljana

NACIONALNOST: Slovenka

IZOBRAZBA: Visoka šola

SEKTOR: Storitve

DELOVNO MESTO: Direktorica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJELinea Snella

 

Moj življenjepis

Sem soustanoviteljica in direktorica podjetja Linea Snella d.o.o., katerega glavna dejavnost je upravljanje in trženje specializiranih centrov za zniževanje telesne teže in oblikovanje telesa Linea Snella.
Poslovni model Linea Snella izhaja iz Italije in je prisoten na trgu že dobrih 30 let. Velja za enega najbolj dodelanih in inovativnih poslovnih modelov v svoji panogi, program, ki ga ponuja končnim uporabnicam, pa je celovit in nadpovprečno učinkovit. V svetu trenutno deluje okrog 120 centrov, ki delajo po metodi Linea Snella, in sicer v Italiji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Braziliji, Kanadi, na Tajvanu ter v Avstraliji.

Podjetje ima tudi lastno proizvodnjo aparatov, ki so patentirani in zaščiteni, kar prinaša dodatno prednost.

Svojo karierno pot sem začela v Italiji, najprej kot terapevtka, napredovala do vodje centra, regionalne vodje in v skupnih skoraj 20 letih, do mesta generalne direktorice. Svoja poslovna znanja sem med drugim pridobila tudi v mednarodni podjetniški izobraževalni mreži Ceed, ki mi je omogočila preskok iz obrtniškega na managerski nivo. Dva mandata (2010 – 2014) sem bila tudi predsednica slovenskega franšiznega združenja (SFA) in veljam za strokovnjakinjo na področju franšizinga. Danes z veseljem delim svoje izkušnje mladim podjetnikom, med drugim tudi kot mentorica v podjetniški mreži Ceed Slovenija.

 

Moje izkušnje

Moja karierna pot se je razvijala zelo organsko. Srečo sem imela, da sem lahko prehodila čisto vse stopnice do vrha, s čimer sem se dodobra spoznala z vsemi delovnimi procesi, vsemi različnimi področji dela, na lastnih izkušnjah gradila znanja in spoznanja in posledično tudi rasla skupaj z podjetjem. Kar velik del poti je bil moj glavni mentor moj takratni šef, ustanovitelj Linea Snelle, moj današnji poslovni partner, po prevzemu mesta regionalne direktorice pa tudi pomembni podjetniki in managerji, ki so mi bili kot mentorji dodeljeni znotraj Ceed izobraževalne mreže. Prepričana sem, da bi bila moja pot bistveno manj uspešna brez njih. Na neki točki potrebuješ izkušene ljudi, mentorje, ki ti pomagajo stopničko više, z znanjem in z izkušnjami. Kot podjetnik začetnik imaš načeloma dobra strokovna znanja, imaš idejo, vizijo, a voditi podjetje, ki zelo hitro raste in deluje mednarodno, je izjemen izziv, saj iz obrtnika, včasih skoraj čez noč, prerasteš v managerja. Če ne, podjetje ne more rasti, ne more izpolnjevati svojega poslanstva in ambicij.

Usklajevanje družinskega in poslovnega življenja je vedno izziv, za žensko toliko večji. A ob dobri organizaciji in podpori družine ter ožje socialne mreže, je vse mogoče. Zahteva prioritete, zahteva fokus, odlično organizacijo, a je mogoče. Verjamem tudi, da je podjetniško okolje, ki neobhodno vpliva na družino, dober vzgojni element za otroke.
Odločilni dejavnik mojega/našega uspeha je odlična osnovna ideja, ki jo celoten tim skozi poslanstvo in jasno vizijo izpolnjuje vsak dan posebej. V mojih ljudeh, v timu, ki kreira in deluje, je moč, moč uspeha. In na tak način je podjetništvo, vodenje in upravljanje čisti užitek.

 

 

Moje veščine

Vsekakor so mi v naši branži izjemno koristila strokovna znanja, ki sem jih imela ob nastopu prvega delovnega mesta. Neprecenljiva je tudi lastna osebna izkušnja, ki mi od vedno omogoča veliko boljše razumevanje izzivov naših obiskovalk. Metodo dela Linea Snella sem v mnogočem kreirala prav iz lastnih izkušenj. Tako v pristopih reševanja, kot v nagovorih – marketingu. S tem sem nekako kreirala organizacijsko kulturo, ki danes diha skozi celoten tim. In prav to nas razlikuje, prav to nas dela unikatne in uspešne. Seveda pa je bilo potrebno na poti rasti pridobiti tudi vsa druga temeljna znanja, če si podjetnik, vsega po malem. In tega » vsega« je res veliko: organizacija podjetja, računovodske in finančne osnove, pravne osnove, HRM področje, marketing, trženje itd. Podjetnik mora v začetnih fazah sam osvojiti osnove praktično vseh ključnih področij, še posebej če njegovo/njeno ozadje ni ekonomija in managment. Dokler je podjetje majhno in se področja prekrivajo, je podjetnik večopravilen multipraktik. V mojih očeh so osebnostne lastnosti in karakteristike podjetnika pomembnejše od znanj. Znanja se da vedno pridobiti in naučiti, osebnostna struktura človeka pa je načeloma dokaj fiksna. Seveda pa se da s treningom nadgraditi oz. dopolniti tudi slednje.

 

Namigi & Nasveti

Ne želim delati nikakršnih razlik med moškimi in ženskami. Ženske se preprosto ne bi smele pustiti motiti. V kolikor smo me suverene, v kolikor smo me v svojem umu in duhu svobodne, spol ne igra nikakršne vloge, zagotovo ne, ko stopamo na lastno samostojno pot. Zato pogumno naprej! V kolikor človek čuti svojo pot, zaupa vanjo, ji je zvest in je pripravljen trdo delati, ker podjetništvo je garanje in je način življenja, je pa tudi svoboda, potem naj ji sledi. In kot velja tudi sicer, naj se dobro pripravi in opremi za na pot, vse ostalo pa sproti. Torej, poslovni načrt, strategija, akcijski plan, nato pa zavihati rokave in vztrajno po poti, gor in dol, levo in desno in včasih celo ravno in naravnost ;-). Morda (zagotovo) pot ne bo čisto točno takšna, kot smo si jo v mislih zamišljali, a če smo na to vnaprej pripravljeni, bomo brez težav vmes prilagajali tako smer kot tempo. Podjetništvo je zelo podobno življenju samemu. In podjetje neobhodno podjetniku omogoča izjemen osebni razvoj. Vsak »ta pravi« podjetnik je v osnovi izjemen človek. Moj moto, ne glede na ugodne ali manj ugodne zunanje okoliščine: Pogumno naprej! Vedno!

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave