EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Ursula KOTHGASSER

"Kako poješ slona? Grižljaj za grižljajem!"

O meni


IME IN PRIIMEK: Ursula KOTHGASSER

DRŽAVA: Avstrija

MESTO: Gradec

NACIONALNOST: Avstrijka

IZOBRAZBA:Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Poslovni sektor

DELOVNO MESTO: Ustanoviteljica podjetja

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: KoCo Graphics, book design and photography

 

 

Moj življenjepis

Ljubezen do narave in velika želja, da bi bila dejavna na področju umetnosti – ta dva pojma me spremljata skozi celo življenje. Začela sem s študijem biologije in nato kasneje postala grafična oblikovalka in fotografinja.
Med študijem biologije sem delala na Inštitutu za analizno kemijo v Gradcu kot laborantka, in po diplomi na fakulteti (1990, dr. fil.) sem nekaj let preživela kot biologinja v neprofitni organizaciji.
Med porodniškim dopustom s sinom Fabianom (rojen leta 1993) sem izkoristila priložnost, da sem opravila računalniški tečaj. To je bila osnova za mojo kariero v grafičnem oblikovanju. Na podlagi teh novih znanj ter s pomočjo mojega takratnega partnerja, sem nato posvetila veliko časa temu, da sem se seznanila z računalniki, grafikami ter postavitvami in sama sem se veliko naučila. Področje računalniške grafike je bilo takrat še v povojih, šole ni bilo. Razvila se mi je strast za to področje, zato sem izkoristila vsako prosto minuto po službi, po tem, ko sem poskrbela za svoja dva majhna otroka, da sem prijateljem in sorodnikom grafično oblikovala stvari. Na ta način sem se naučila vedno več - "učenje z delom". Kmalu je sledilo moje prvo naročilo, ki je prišlo z "ženske scene" v Gradcu, in ko sem dobila prvo večje naročilo kluba golfistov, sem se odločila za registracijo podjetja na področju grafičnega oblikovanja. Čez nekaj časa sem se lahko odpovedala delu biologinje in čeprav na začetku ni bilo veliko, sem z mojim malim podjetjem lahko preživela.


 

Moje izkušnje

Prehod iz mojega domačega okolja v pisarno je bil prvi korak k profesionalnosti. Kolega, tudi grafični oblikovalec, mi je bil v veliko pomoč, ponudil mi je prostor v svoji praksi. Biti v skupini 7 enako mislečih ljudi, vseh aktivnih na sorodnih področjih,  mi je omogočilo zelo skrbno okolje, v katerem sem se veliko naučila.
Ko so moji otroci odraščali in postali bolj neodvisni, sem lahko razvila svojo kariero korak za korakom.
Zaključek praške šole fotografije v Avstriji (tečaj za uporabno in umetniško fotografijo) ter pridružitev moje hčerke Lene (rojena 1986) podjetju sta bila mejnika v doseganju našega sedanjega uspeha.
Naše podjetje "KoCo grafike, oblikovanje knjig, fotografija" je postalo fiksni del graške agencijske scene. Delamo s sektorjem umetnosti in kulture, različnimi podjetji, založniki, institucijami v družbenem sektorju, posamezniki itd. na Štajerskem in drugod. Naš izbor kakovostnega oblikovanja, fotografije in besedila je obsežen: oblikujemo knjige, brošure, oglaševalski in poslovni pisemski papir in ustvarjamo poročila o različnih temah. Svoje delo vedno opravljamo s predanostjo in navdušenjem!

 

Moje veščine

Ustvarjalnost, veliko domišljije in želja, da bi delali stvari, so v naših koreninah. Naša sposobnost ponuditi "celoten paket", tj. kombinacijo grafike, fotografije in besedila iz enega samega vira, je pomemben dejavnik našega uspeha. Dejstvo je, da smo strokovnjaki pri uporabi najnovejših tehničnih "orodij" in samoumevno je, da smo vedno na tekočem s trenutnimi razmerami v industriji. Prizadevamo si, da zagotavljamo zelo osebno storitev za naše stranke, delamo z veliko natančnostjo in zanesljivostjo, in pogosto gremo naprej in še dlje v smislu storitev za stranke. To se odraža v visoki stopnji zadovoljstva, ki jo dosegamo, glede na odlične povratne informacije, ki jih prejemamo.
Izjemno pomembno in nujno potrebno: natančnost v vseh finančnih zadevah – vodenje redne in natančne evidence, v skladu z vsemi davčnimi roki in imeti dobrega davčnega svetovalca.

 

Namigi & Nasveti

Bodite pogumni! Ne pustite, da vas poteptajo. Ne pustite, da bi vas karkoli odvrnilo od vaših projektov in idej. Če RESNIČNO imate cilj, potem ga lahko premislite in ga dosežete. Najtežja stvar je določitev samih ciljev.
Dajte določeno vsoto denarja na stran na začetku vsakega meseca, tako ustvarite finančno rezervo, da vas davki in socialni prispevki ne bodo uničili. Ne mešajte prihodkov z dohodki!
Pot je redko ravna, vendar vam obvozi in ovire, na katere naletite, omogočajo, da rastete. Imejte vero, včasih le za nazaj lahko vidite, kako se je vse sestavilo skupaj in da je imelo v resnici vse smisel. Pazite nase. Umetnost počitka je prav tako pomembna kot umetnost delovanja.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave