EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Veronica Scopelliti

Trenutno dela v izobraževalnem sektorju, je lastnica dveh vrtcev

O meni


IME IN PRIIMEK: Veronica Scopelliti

DRŽAVA: Italija

MESTO: Rim

NACIONALNOST:  Italijanka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Izobraževanje

DELOVNOMESTO: Conny: Lastnica dveh vrtcev

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: 

 

Moj življenjepis

Po diplomi sem se preselila v Toskano in svojo kariero začela v javni šoli. Vedno sem si želela poučevati in že od nekdaj sem rada v stiku z otroki. Že od otroštva sem želela odpreti lastno šolo, biti kot Maria Montessori, in ustvariti prijazno okolje, ki bo primerno za otroke in družine.
Leta 2008 sem postala mati čudovite deklice in te sanje, ki so bile skrite toliko let, so se vrnile. Začetek ni bil lahek. Poskušati razumeti birokratski vidik izobraževalnega sistema je uničujoče: gore dokumentov in pogovori z ljudmi, ki so o vrtcih vedeli manj od mene. Vsi so mi govorili, naj opustim projekt, ampak tega nisem naredila – iskala sem informacije, verjela sem v svoj projekt in šla naprej. Po mnogih letih in številnih zapletih še vedno verjamem vase, kar mi daje veliko zadovoljstvo. Naš vrtec lahko sprejme skoraj sto otrok in imamo čakalno listo. Razvili smo različne projekte. Npr., delamo z Občino Prato in Finančno stražo, in smo tudi del projekta blaginje Prato.

Vse to sem naredila za otroke in zaposlene matere, ki, tako kot jaz, težko usklajujejo vse svoje obveznosti.

 

 

Moje izkušnje

Leta 2011 sem začela svojo pot v okviru združenja in sem trenutno predsednica Ženskega podjetništva v Pratu in Toskani za Confesercenti (italijansko združenje trgovcev). Leta 2013 sem bila izvoljena tudi za predsednico Podjetniškega odbora Ženske zbornice v Pratu, kjer izvajam dejavnosti, povezane z razvojem in promocijo ženskega podjetništva.

 

 

Moje veščine

Moram reči, da mi je podjetništvo pomagalo razviti veščine in razširiti bazo znanja. V procesu od poučevanja do podjetništva sem se naučila igrati s številkami, brati bilance, se ukvarjati z bankami in različnimi institucijami. Na osebni ravni je bil največji izziv premagovanje strahu pred mikrofonom. Organiziranje dogodkov in seminarjev ter govori za starše niso lahka naloga, še posebej, ker sem bila zelo sramežljiva oseba. Ampak na koncu mi je uspelo doseči odlične rezultate na strokovni in, kar je najpomembneje, osebni ravni.

 

Namigi & Nasveti

Večkrat me prosijo za nasvet in običajno prvo vprašanje je: "Kako lahko vodim podjetniško dejavnost?" Glede na moje izkušnje poskušam kar najbolje pripraviti ljudi, da bi razmišljali logično in govorili o ženskem podjetništvu, saj verjamem, da so ženske motor gospodarstva. To bom ponavljala vse, dokler se to prepričanje ne ovrže. Jaz sem kot kaplja, ki pride iz kamna – prej ali slej se bo prehod odprl, kajne?!

V tem trenutku je moj predlog, da "verjamete". Čeprav ni enostavno glede na gospodarske razmere in manjše količine posojil, imajo ženske večji pogon in zaradi tega pogona uspevamo v naših podjetjih. Vendar pa moramo spodbujati to še bolj.

Razen tega, da "verjamete", predlagam, naj bodo vse ženske, ki razmišljajo o podjetniški karieri, vedno pred časom, informirajte se, bodite inovativne, glejte v prihodnost in presezite tudi najvišji cilj. Dosezite svoj cilj in se ne ustavljajte!

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave