EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Maddalena Santeroni

Predsednica združenja "Amici della GNAM", tj. Narodne galerije moderne umetnosti.

O meni


IME IN PRIIMEK: Maddalena Santeroni

DRŽAVA: Italija

MESTO: Rim

NACIONALNOST:  Italijanka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Kultura

DELOVNO MESTO: Predsednica združenja

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: amiciartemoderna.org/

 

Moj življenjepis

Študirala sem na Akademiji za likovno umetnost in postala scenografinja. V zgodnjih letih svoje kariere sem delala kot filmska scenografinja, kronski dragulj je bilo delo z režiserjem Luchino Visconti za film "Smrt v Benetkah". V tistem času je bilo zelo težko delati na scenografiji, ker nismo uporabljali računalnikov in smo vse risali na roko.
Potem ko sem sodelovala pri več filmih, sem dobila otroka ter iz kinematografije prešla na likovne razstave. Ko sem bila organizatorka likovnih razstav, sem ugotovila, da imam odlične komunikacijske sposobnosti, zato sem se odločila, da odprem tiskovno pisarno, ki bo obravnavala samo umetnost.
Danes sem predsednica združenja "Amici della GNAM", ki skrbi za raziskovalna sredstva, da bi bila Narodna galerija moderne umetnosti lahko ekonomsko samostojna, skrbimo za odnose z bankami in organiziramo različne dogodke.

 

Moje izkušnje

Težave v svetu umetnosti niso povezane s spolom ali spolno usmerjenostjo ali različnostjo. To je svet, v katerem je zavist zelo močna, vendar ne razlikuje med spoloma.
Menim, da sem srečna, ker združujem materinstvo in družinske obveznosti z mojo kariero, kar dosegam s tem, da svoje otroke vpletam v svoje poklicno življenje. Moj sin je še kot otrok obiskoval z menoj razstave in dogodke, ki sem jih organizirala, in še vedno obožuje ta svet.

 

 

Moje veščine

Vedno sem imela dobre komunikacijske sposobnosti, že od nekdaj zelo spontano in odprto razpravljam z ljudmi, to mi je zelo pomagalo pri mojem delu vodje tiskovnega urada in organizatorke dogodkov. Vedno sem imela odprto srce za druge in vedno sem se približala ljudem z veliko vedrine in zaupanjem.

 

Namigi & Nasveti

Moj nasvet mladim ženskam, ki se podajajo na poslovno pot, je: najprej gojite svojo inteligenco, bodite svobodomiselne in prožne, ne glede na svoje kvalifikacije. Drugič, mislim, da se morajo zavezati vsaki dejavnosti, ki jo želijo opravljati, saj je zaveza tista, ki razlikuje med nadarjeno osebo in uspešnim človekom. Nazadnje jim svetujem, naj ne žrtvujejo materinstva za kariero, saj ju je možno združiti, pogosto pa je družina lahko podpora in dodaten motiv za doseganje svojih osebnih ciljev.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave