EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Vesna Vodopivec

Delo z ljudmi je njena strast

O meni


IME IN PRIIMEK: Vesna Vodopivec

DRŽAVA: Slovenija

MESTO: Postojna

NACIONALNOST: Slovenka

IZOBRAZBA: Univerzitetna diplomirana ekonomistka

SEKTOR: Bančništvo in finance

DELOVNO MESTO: Direktorica Sektorja za upravljanje s kadri in razvoj organizacije

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJENLB d.d.

 

Moj življenjepis

Zaposlena sem v NLB d.d. na delovnem mestu direktorica Sektorja za upravljanje s kadri in razvoj organizacije.  Zadolžena sem za kadrovsko področje, nagrajevanje, talent management, izobraževanje, selekcijske postopke in razvoj kadrov ter za razvoj organizacije in procesov. V tem trenutku uvajamo model EFQM in postavljamo novo kulturo za prihodnost. Zadnje dve leti sem bila nosilka treh pomembnih projektov preobrazbe v banki, ki so bili uspešno zaključeni, kar je priznala tudi strokovna javnost z več nagradami v zadnjem obdobju. Pred tem sem bila zaposlena v podružnici multinacionalke Scania CV na delovnem mestu HR Manager, pred tem pa vrsto let v PR in Sales promotion. Kariero sem začela v proizvodnem podjetju Liko d.d in v zavarovalništvu. Po izobrazbi sem magistra poslovodenja in organizacije, specialistka za management in univerzitetna diplomirana ekonomistka. Zaključila sem tudi izobraževanje na Stanfordu in pridobila certifikat Stanford certified project manager. Zaključujem tudi doktorski študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

 

Moje izkušnje

Moja kariera je bila na začetku precej naključna, priznam da nisem razmišljala, da bi prevzela vodilne položaje v podjetju. Na samem začetku me je bolj zanimalo področje trženja in odnosov z javnostmi, stik s kadrovskim področjem pa je v meni vžgal novo strast - delo z ljudmi. V veliko pomoč mi je bilo delo v multinacionalnem podjetju, kjer sem pridobila veliko znanja. Delo v večkulturnem podjetju je zmanjšalo potencialne ovire napredovanja, pa tudi moj odločni karakter mi je pri tem v pomoč.

Usklajevanje poslovnega dela in družine je težko. Dolgi delovniki, potovanja, stres ... Po drugi strani pa me delo, ki me izjemno veseli, napolnjuje z energijo in svojim bližnjim lahko dajem veliko več kot bi sicer, ne glede na to, da je moj prosti čas omejen. Sem zelo organizirana oseba in znanci se včasih šalijo, da je mojih 24 ur njihovih 48.

Moj uspeh ni odvisen samo od mene, temveč v prvi vrsti od moje ekipe. Kjerkoli sem delovala so bili za uspeh odločilni sodelavci, tim in skupna energija. Drug ključni dejavnik pa je moja osebnost. Sem natančna, vztrajna, empatična, povezovalna, samostojna in zelo odločna.

 

 

Moje veščine

Ne vem, če bi svoj uspeh prištela h kompetencam, vsekakor bi izpostavila mojo osebnost. Pomembne so še samo-odgovornost in samoiniciativnost ter pogum. Pogum vztrajati, poskušati, biti kreativen in neustrašen, po drugi strani pa imeti razvit občutek za soljudi in okolje. V življenju je prav, da si kar si, da znaš izkoristiti svoje prednosti in zmanjšati pomanjkljivosti. Igrati vlogo, v kateri se ne počutiš kot riba v vodi, ne pelje do uspeha. V svoji karieri sem vsekakor razvila sposobnost diplomacije, poslušanja in komuniciranja, pa tudi nepopustljivost, ko je le-ta potrebna.

 

Namigi & Nasveti

Bodite kar ste, jasno izkoristite svoje prednosti, ne skrivajte pomanjkljivosti - odpravljajte jih. Etično delovanje in transparentnost ter visoko postavljene vrednote, ki jih živite vsak dan, so izjemnega pomena. Poskušajte prevzeti povezovalno vlogo, vsak dan pridobivajte novo znanje - to vas ohranja konkurenčne in zanimive.

Mnenja sem, da ni potrebno deliti žensk in moških v podjetništvu. Dejstvo je, da je več moških, vprašanje je, zakaj ni več žensk -  bolj za šalo kot zares, nekoč mi je nekdo rekel, da zato, ker so ženske pametnejše ... Vprašanje je, kaj nas v resnici motivira. Prisila in ženske kvote vsekakor ne, motivira nas notranji vzgib. In če čutimo, da smo sposobne opravljati določeno zahtevno delo, bi bilo nesmiselno se ne preizkusiti.

Imam svojo motivacijsko, a oguljeno frazo: vedno naredi tisto, česar se najbolj bojiš.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave