EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Danica Purg

Direktorica in dekanja IEDC - Poslovne šole Bled in predsednica mednarodnega združenja za razvoj managementa CEEMAN

O meni


IME IN PRIIMEK: Danica Purg

DRŽAVA: Slovenija

MESTO: Mlaka pri Kranju

NACIONALNOST: Slovenka

IZOBRAZBA: Diplomirala iz političnih ved na Univerzi v Ljubljani, magistrirala in doktorirala na Univerzi v Beogradu. Usposabljala se je na svetovno znanih managerskih šolah INSEAD Fontainebleau, IMD Lausanne in Harvard Business School.

SEKTOR: Izobraževanje

DELOVNO MESTO: Direktorica in dekanja - IEDC

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJEBled School of Management

 

Moj življenjepis

Sem direktorica in dekanja IEDC-Poslovne šole Bled in predsednica mednarodnega združenja za razvoj managementa CEEMAN, ki povezuje prek 220 managerskih šol iz 55 držav. Kot predavateljica in svetovalka delujem na področjih voditeljstva, stilov vodenja in osebnega razvoja managerjev, s posebnim poudarkom na razvoju voditeljev s pomočjo inspiracije, izhajajoče iz umetnosti in drugih poklicev. Za svoje izjemne dosežke na področju mednarodnega poslovnega izobraževanja sem prejela mednarodno priznanje Dekan leta 2010, ki ga je podelila Akademija za mednarodni management (AIB). Sem tudi avtorica in soavtorica več knjig in številnih člankov. Sem članica Mednarodne akademije za management, častna doktorica Moskovske državne univerze za upravljanje in Estonske poslovne šole, ter častna profesorica na Moskovski visoki poslovni šoli (MIRBIS) in Moskovski državi univerzi (MESI). Predsednik Republike Slovenije me je odlikoval s častnim znakom svobode za moj prispevek k razvoju managementa v Sloveniji ter Srednji in Vzhodni Evropi.  
Sem članica številnih svetovalnih odborov, članica Evropskega kulturnega parlamenta, predsednica Slovenskega društva ZN za trajnostni razvoj, UN Global Compact pa me je imenoval v globalno delovno skupino za razvoj načel odgovornega poslovnega izobraževanja (PRME - Principles for Responsible Management Education) in  v 2013  sem bila predsednica tega odbora.

 

Moje izkušnje

Največji izziv je odkriti področje dela oz. zaposlitev, ki ustreza vašim intelektualnim sposobnostim oz. vašemu značaju. Čeprav sem se srečevala z vodstvenimi funkcijami že v mladosti, sem potrebovala čas, da sem ugotovila, v katerem okolju lahko najbolje razvijem svoje veščine in miselnost. Ugotovila sem, da je politično okolje v mojih mlajših letih, zahtevalo veliko več potrpljenja, in v nekaterih trenutkih tudi neodkritost in nepoštenje, česar nisem mogla sprejeti.

Ugotovila sem, da imam talent za poučevanje. Name in na moj način poučevanja oz. predajanja znanja so vplivali vsi učitelji v osnovni šoli, gimnaziji, na fakulteti. Učila sem se od svojega partnerja, kolegov in prijateljev. Pomembno je, da je vsak posameznik odprt za učenje. Sama sem svoje življenje organizirala tako, da sem našla partnerja, ki razume ter podpira to kar počnem.

Verjamem, da je moje delo in moje poslanstvo, ki ga čutim, integrirano in prepleteno skozi vse vidike mojega življenja.

 

 

Moje veščine

Za vsako delo, ki ga posameznik opravlja mora imeti določeno mero talenta. Manj talenta kot ima, težje bo uspešno opravljal določeno delo, četudi ima vsa potrebna znanja. Kot podjetnik moraš imeti dar, da prepoznaš priložnosti, da si pogumen. Moraš imeti dobre komunikacijske sposobnosti in sposobnosti mreženja. Omenjene kompetence so zelo pomembne pri delovanju na nacionalnem kot tudi na globalnem okolju. Vsak dober vodja mora imeti jasno vizijo in poslanstvo, mora znati navduševati in motivirati ter voditi tim, da doseže zastavljene cilje. Ne nazadnje, je tako za podjetnike kot vodje izredno pomembno (poleg že naštetega), da so izredno trmasti in imajo veliko energije.

 

Namigi & Nasveti

Nasvet, katerega bi dala mladim podjetnicam, je: »Ostanite takšne kot ste«. Ni nujno, da vsakemu posamezniku/posameznici uspe in postane uspešen. Ženske imajo prednost v globalnem okolju, saj uporabljajo desno možgansko hemisfero, čustveno inteligenco, so občutljive in radovedne. Poskusite postati neodvisne čim prej; ne ostanite v coni ugodja staršev, prijateljev itd.. Prevzemite odgovornost za svoje življenje, čeprav boste včasih naletele na težave. Vsak dan se učite - več jezikov kot znate, več sveta boste razumele. Sprejmite vsako priložnost in ponujeno službo, saj nikoli ne veste, katere priložnost oz. zaposlitev se bo izkazala, da vam je pisana na kožo.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave