EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Markéta Teutrine

Dosmislila in realizirala je večji mednardoni projekt

O meni


IME IN PRIIMEK: Markéta Teutrine

DRŽAVA: Češka

MESTO: Krnov

NACIONALNOST: Čehinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: Znanost, zdravje, raziskave in tehnologija

DELOVNO MESTO: Ustanoviteljica in direktorica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJEČesByz

 

Moj življenjepis

Med študijem v Pragi sem delala za družbo, ki se je imela namen razširiti na nemški trg. Pomagala sem jim odpreti podružnice v Nemčiji, ki sem jih nato tudi upravljala. Čez nekaj časa sem začutila željo in potrebo, da se postavim na lastne noge in tako sem odprla svoje podjetje v Nemčiji, osredotočeno na svetovanje in vzpostavljanje poslovnih stikov med Češko in Nemčijo.
Pomanjkanje kakovostnih poslovnih podatkovnih baz na Češkem, v tistem času je LinkedIn deloval le v angleškem jeziku, ne pa v češčini – to so bile glavne priložnosti in spodbude za razvoj mojega projekta - nove socialne mreže, katere koncept je bil narejen po meri za Češko, in ki ustvarja profesionalno okolje za komunikacijo čeških poslovnih in strokovnih sektorjev.
V času, ko sem na Češkem uvajala ČesByz, sem imela svoj posel v Nemčiji že sedem let in čutila sem, da je nemška mentaliteta vplivala na moj posel. Skrbelo me je, če se bom "vklopila" :-)

 

Moje izkušnje

Študij je zelo dobra podlaga, vendar se mora človek bolj izobraziti. Ali na svojem področju ali pa na sorodnih področjih. Zaradi mojega svetovanja in tolmačenja sem prišla na različna področja industrije in vedno sem naravnost vpijala informacije z novega področja. To je zelo navdihujoče.
Podpora družine in prijateljev je pomembna v poslu, in imam to srečo, da so moji sorodniki ljudje, ki me imajo radi in mi svetujejo, ali pa me samo poslušajo.
Brez stikov je nemogoče! In ravno to je razlog, da sem ustvarila svoj projekt. Povezovanje ljudi me ne le hrani, ampak je tudi zelo zabavno. Socialno omrežje je kraj, kjer to veliko počnem. In drugi tudi.
Morala sem priti čez svojo lahkovernost. V poslovnem svetu na Češkem se to ne splača.
Razdražijo me podpore za mlade podjetnike, velike kreditne priložnosti, itd., to so stvari, ki se jih nisem dotaknila. Banke praviloma ne podpirajo internetnega poslovnega sektorja – predvsem njegovih začetkov. Torej, ne morete storiti več, kot da nekje začnete in rastete zelo počasi, brez velikih investicij. To je nerodno v internetnem poslu.

 

 

Moje veščine

Sem odprta in zelo komunikativna, tako da brez težav pristopim k ljudem in jih tudi pridobim za svoje namene.
Moje prednosti so tudi odprtost za ideje drugih, empatija in ustvarjalnost, sem dobra partnerica za brainstorming na katerokoli temo.
Upoštevam izkušnje in nasvete drugih ter se hitro odločam. Ne oklevam, ko je potrebno vprašati za nasvet. Aktivnosti si razporejam in se znam enostavno organizirati. Rada dosegam svoje cilje. Rada delam v timu. Poslušam in sem pozorna na probleme drugih ljudi. Rada se pogajam tako, da smo na koncu vsi zadovoljni. Enostavno širim in posredujem informacije. Sposobna sem se učiti in nove informacije uporabljati pri svojem delu.

 

 

Namigi & Nasveti

Nekoč sem srečala gospo, ki ji je bilo po upokojitvi dolgčas. V preteklosti je delala večino svoje kariere kot administratorka, nato je v pokoju ustanovila podjetje z gradbenim materialom in zdaj ima že 15 zaposlenih. Ona mi je pokazala, da vedno gre! Zaupajte svoji odločitvi! Verjemite vase! Postavite se na svoje noge in zgradite svoj projekt, podjetje, to polni človeka z energijo. Če čutite, da izgubljate svojo moč, potem ste se odločili narobe, potem to ni pravi način ali pravi izdelek. Potem boste morali nekaj spremeniti.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave