EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Iveta Svobodová

Ženska, ki ob treh otrocih še vedno upravlja veliko kmetijo in aktivno vpeljuje zanimive projekte za podporo svoji regiji

O meni


IME IN PRIIMEK: Iveta Svobodová

DRŽAVA: Češka

MESTO: Heřmanice

NACIONALNOST: Čehinja

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba

SEKTOR: kmetistvo

DELOVNO MESTO: Lastnica kmetije

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Ecology Farm

 

Moj življenjepis

Ljubezen do živali je bila navdih za moj projekt.
Pri dvajsetih me je oče prepričal, da sem zamenjala delo v računovodstvu za kmetovanje v gorah, kar je bila dobra ideja :-). Začela sem z agroživilstvom in to me je tako prevzelo, da sem mu predana še danes in se še vedno zabavam.
Moje priložnosti? Ideja staršev, ki sem jo uspela izvesti in preoblikovati po svojih željah. Srečno življenje :-).
Glavna nevarnost je bila pomanjkanje financ, zlasti na začetku, stalne spremembe v zakonih in drugih predpisih v češkem kmetijstvu in gospodarstvu na splošno.

 

Moje izkušnje

Kmetijstvo ni področje, kjer bi lahko zaslužila milijone čez noč, lahko rečem, da se že 20 let borim z denarjem. Še vedno si moramo za naložbe, žal, sposoditi denar, vendar v primerjavi z začetkom nimamo več težav s plačili kreditov. In nekatere banke so odkrile, da so kmetje dobre stranke :-).
Sprva sem morala prepričati predvsem sebe, da lahko živim kje drugje kot v Pragi, kjer sem odraščala. Naučila sem se, da če kaj hočem, moram to doseči sama, nihče drug ne bo tega naredil namesto mene.
Denar mi je zelo pomagal, brez njega ne bi nikoli kupila kmetije in ne bi bila, kjer sem danes.
Starši so mi pomagali s posojanjem denarja in dajanjem nasvetov, mož pa s svojimi nasveti, delom, denarjem in splošno podporo.
Šola je dobra, vendar ji primanjkuje izkušenj. Naučila me je osnov, vendar je stalno usposabljanje zagotovo boljši trening.
Moja osebnost mi je verjetno veliko pomagala, če ne bi verjela vase in verjela v to, kar delam, danes ne bi imela kmetije, ki jo imam.
Družina in prijatelji so mi vedno pomagali, ko sem jih potrebovala.
Dobri odnosi z oblastjo so zelo pomembni :-).

 

Moje veščine

Sposobna sem se učiti in nove informacije uporabljati pri svojem delu. Poznam in uporabljam tehnike za dobro opravljanje dela. Rada se pogajam tako, da smo na koncu vsi zadovoljni. Usklajujem in motiviram zaposlene.

 

Namigi & Nasveti

Ovire so zato, da se premagajo :-).
Ko si nekaj želiš, moraš verjeti, da to zmoreš.
Tudi sanje se da živeti :-)
Na Češkem je velika poslovna džungla, vendar se da priti skozi. Za ženske je to precej težje, večje veselje imajo, če so uspešne.

 

 

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave