EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Carmen Breeveld

Nagrajena podjetnica z veliko mrežo (med)narodnih stikov, ki deli svoje znanje s podjetnicami in mladimi

O meni


IME IN PRIIMEK: Carmen Breeveld

DRŽAVA: Nizozemska

MESTO: Doesburg

NACIONALNOST:  Nizozemka

IZOBRAZBA: Univerzitetna izobrazba na področju upravljanja in HRM-ja

SEKTOR: Storitve

DELOVNO MESTO: Lastnica, managerka, neizvršna članica upravnega odbora in izvršna direktorica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: Marketing MediationWomen Entrepreneurs NetherlandsAmbition For SuccessAquarius21

 

Moj življenjepis

Podjetnica sem že več kot 20 let. Začela sem leta 1996 v agenciji za iskanje kadra "Team Care". Za to delo sem leta 2003 prejela nagrado temnopoltih poslovnih žensk. Ta nagrada je odprla vrsto novih področij in priložnosti. Izbira je bila razkošna: ali naj nadaljujem svojo osnovno dejavnost, začnem nekaj drugega, ali se lotim dodatne dejavnosti?
Izbrala sem zadnje. Bila sem svetovalna članica uprave na ministrstvu za gospodarstvo za spodbujanje novih oblik podjetništva med ženskami, etničnimi manjšinami in mladimi. Poleg tega sem bila izbrana za predsednico Združenja poslovnih žensk, krovne organizacije, povezane z nacionalno delodajalsko organizacijo. Kar se tiče (davčnih) predpisov za podjetnice, je združenje doseglo uspeh: plačan porodniški dopust in pravica, da lahko najamejo kredite ali pa oddajo davčno napoved (brez podpisa moža ali očeta ;)

Družbeni mediji dandanes povzročajo, da se pojavlja velik odpor proti krovnim organizacijam in tradicionalnim članstvom, ki temeljijo na obveznih prispevkih. Podjetnice na internetu iščejo tiste mrežne dejavnosti, s katerimi bodo povečale svoje poslovne priložnosti, ne da bi plačale članarino. Podjetnice niso kar samodejno v bazi podatkov za vabila na mednarodne trgovinske delegacije ministrstva. Zato sem ustanovila Ženske podjetnice Nizozemske. Z organizacijo trgovinske delegacije za ženske podjetnice stimuliramo rast ženskega poslovanja.

 

 

Moje izkušnje

Moje drugo podjetje je Marketing Mediation. Podpiram inovativna podjetja pri vstopu na trg novih proizvodov/storitev in pri morebitnih vprašanjih financiranja.
To je privilegij in hvaležna sem, da lahko skozi mojo veliko (med)narodno mrežo odigram to vmesno strokovno vlogo.
Lepo je biti članica uprave in imeti svetovalno funkcijo, poleg tega pa biti še na vrhu procesov v lastnem podjetju. Sem zelo zaposlena! Da lahko pomagam veliko ljudem skozi mrežo, ki sem jo vzpostavila, je velika prednost. V srcu imam posebno mesto za visoko izobražene mlade s priseljenskim ozadjem. Čeprav so njihovi rezultati na testih dobri, vidim, da se jim še vedno pogosto svetuje srednje poklicno izobraževanje, in ne znanstveno učenje. To je razlog, zakaj sem predsednica ustanove alumnov New Urban Collective (NUC). Želimo biti vzorniki za mlade, medtem ko vodimo visoko potencialne mlade do univerzitetnega študija. V enem od programov izvajam delavnice za razvoj podjetniških veščin, "Ambicije za uspeh." Udeleženci razvijejo poslovni načrt in raziskujejo, ali so pripravljeni biti podjetniki. Tisti, ki izvajajo svoje načrte, lahko dobijo več coachinga, mentorstva in usmerjanja glede finančnih možnosti.
Vsako leto videti rezultate našega vpliva na sposobna podjetja, je zelo spodbudno!

 

 

Moje veščine

Rada povezujem ljudi in dovolim, da ljudje uporabljajo moje stike. Zelo sem ponosna, ko jim uspe potegniti najboljše iz sebe in vem, da sem jaz to vsaj malo spodbudila.
Podjetništvo je motor gospodarstva in upam, da mu bo politika posvetila več pozornosti tako na Nizozemskem, kot v Evropi. Še posebej podjetništvo žensk in mladih potrebuje spodbujevalne ukrepe, med drugim boljše dostope do tveganega kapitala. Jaz bom vedno opravila svoj del.

 

Namigi & Nasveti

• Imate načrte ali sanje? Vzemite jih resno. Sledite jim. Razdelite jih na manjše korake.
• Udeležite se srečanj za mreženje, drznite si vprašati za nasvet. To je način, kako ustvariti okoli sebe spodbudno okolje.
• Za podjetnice je nepotrebno, da poslušate tisti moteči glasek v glavi, ki govori: "Ali sem dovolj velika, da se jim pridružim?" Izven Nizozemske cel svet čaka na vas.

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave