EnglishΕλληνικάΕspañolčeštinaDeutschItalianoNederlandsSlovenščina

Vreneli Stadelmaier

Specialistka za ravnanje z ženskim "sleparskim sindromom": je*eš to negotovost!

{tabO meni}


IME IN PRIIMEK: Vreneli Stadelmaier

DRŽAVA: Nizozemska

MESTO: Weesp

NACIONALNOST: Nizozemka

IZOBRAZBA: MBA na Univerzi Groningen

SEKTOR: Storitve in izobraževanje

DELOVNO MESTO: Lastnica, managerka, coach, predavateljica

SPLETNA STRAN ORGANIZACIJE: SheConsult.nlF*ck die onzekerheid.nl

 

Moj življenjepis

Zelo sem ponosna, da sem od ministrstva leta 2015 prejela nizozemsko nagrado "Joke Smit" za moje delo v "SheConsult". Nudimo coaching visoko izobraženim ženskam, ko načrtujejo nadaljnje korake v svoji karieri in razvijajo svoje talente. Novi načini, večja publiciteta in več povabil za predstavitve moje knjige "Je*eš to negotovost", je vpliv te nagrade.
Knjiga bo prevedena v angleščino in bo izšla okoli marca 2016.
Že 20 let sem podjetnica, v tem času sem ugotovila, da ženske ne zasedajo položajev na visokih mestih zaradi občutkov negotovosti: občutki poraza, občutki lažnivosti, strah, da bo nekdo "izvedel", da si ponaredek. Politika lahko postavi cilje za ženske, a če ne bomo delali na zmanjševanju in ravnanju s temi občutki, se ne bo nič spremenilo.

 

Moje izkušnje

Verjamem, da, če bi imela coacha, trenerja v kritičnih trenutkih svojega življenja, ne bi dala odpovedi v prijetni managerski službi, ker nisem bila seznanjena s političnimi in strateškimi igrami, ki jih moraš znati igrati. In verjetno bi v ločitvi izbrala podjetje, namesto hiše. Vendar nisem nesrečna. Zdaj imam lepega novega moža, s katerim si enakovredno deliva naloge, in dobila sem 2 "bonus" otroka, poleg mojih. Toda te odločitve so bile tako "ženske". Tako pogosto se ženska preda zaradi občutkov negotovosti. Sama sem to doživela z več tisoč visoko izobraženimi ženskami v moji coaching praksi. V ZDA to imenujejo "sleparski sindrom". Občutki neuspeha, nizka samozavest, misel, da niste kos nalogi, strah, da niste pristni, in da bo kmalu nekdo to "izvedel". Celo Meryl Streep je povedala, da ima te občutke. Naša raziskava je pokazala: 65% žensk na Nizozemskem je vznemirjenih zaradi teh občutkov, moških pa le ena tretjina. In glavni problem: višje ko se vzpenjamo v organizacijah, z več občutki strahov (neupravičeno) zaradi neprimernosti se lahko soočimo.
To je razlog, zakaj vztrajam pri coachingu žensk, veliko predavam in organiziram dejavnosti (na spletu), kot so: vsa ženska nizozemska omrežja, SheNews.nl in SheTalentbank.com

 

 

Moje veščine

Da bi pridobila večji vpliv, sem organizirala veliko coaching lokacij po vsej Nizozemski. Vendar pa sem se takrat ukvarjala le z upravljanjem in pogrešala sem praktičen coaching in predavanja. Odkrila sem, da pisanje knjig daje mojim mislim in teorijam še večji vpliv, medtem ko sem aktivna na najljubšem področju: pomoč ženskam pri nadaljnjih korakih.
Rada se ukvarjam s športom in meditiram. To mi zelo pomaga.

 

Namigi & Nasveti

• Ne poslušajte malih piskajočih glasov v glavi, zaradi njih se počutite negotovo. Namesto tega rajši raziščite, od kod prihajajo in jih preoblikujte v pozitivna sporočila.
• Bodite pogumni, pritoževanje vam ne pomaga veliko.
• Če morate narediti nekaj "težkega"? Stojte nekaj časa v položaju gorile, se oglašajte kot gorila in občutite, kako ste močni (seveda ne na očeh drugih ;).

 

  • Default
  • Title
  • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Piškotke na tem spletišču lahko sprejmete ali zavrnete s klikom povezave